<   1112131415161718191101111121131141151161171181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213223233   >

Program PEAD – podsumowanie V edycji

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 stycznia 2009 - 09:41

W roku 2008 Caritas Diecezji Ełckiej uczestniczyła po raz piąty w Europejskim Programie Pomocy Najbardziej Potrzebującym (fran. Programme Europeen d Aide aux plus Demunis – PEAD).

2923 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Program PEAD – podsumowanie V edycji ' (2741 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie opłatkowe wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 24 grudnia 2008 - 08:13

20 grudnia odbyło się tradycyjne spotkanie opłatkowe wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas. Zgromadzonych w sali konferencyjnej powitał Ksiądz Darek Kruczyński dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej oraz koordynator wolontariatu. Po modlitwie i błogosławieństwie wolontariusze podzielili się opłatkiem i złożyli sobie życzenia.

2282 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie opłatkowe wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas' (1566 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilia w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II

Autor: Admin Dodano: środa, 24 grudnia 2008 - 07:45

Święta Bożego Narodzenia to najpiękniejszy i najbardziej rodzinny okres w roku. Centrum Charytatywne im. Jana Pawła II w Ełku już od dwóch lat propaguje piękną tradycję polskich Świąt i organizuje spotkanie opłatkowe dla swoich podopiecznych. Opiekunowie świetlicy starli się, aby w placówce panowała ciepła atmosfera i świąteczny nastrój. Dzieci zrobiły piękne dekoracje i pocztówki świąteczne oraz z wielkim entuzjazmem ubrały drzewko świąteczne w przygotowane przez nich ozdoby choinkowe.

2809 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilia w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II' (1734 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Przedświąteczny okres w ełckiej Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 grudnia 2008 - 12:00

Okres Świąt Bożego Narodzenia to wzmożony czas pracy w Caritas Diecezji Ełckiej. Nasza organizacja charytatywna przygotowuje bowiem kilka tysięcy paczek dla rodzin potrzebujących. Rozdysponowywana jest przede wszystkim żywność zebrana podczas tegorocznej Bożonarodzeniowej Zbiórki Żywności "Podaruj Święta Bożego Narodzenia".

2655 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przedświąteczny okres w ełckiej Caritas ' (1004 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 grudnia 2008 - 09:26

Święta Bożego Narodzenia, to szczególny czas spotkań, refleksji, podziękowań i składania życzeń. To czas, w którym odczuwamy najsilniejszy związek z naszymi tradycjami. W tej wyjątkowej atmosferze odbyło się opłatkowe spotkanie pracowników Caritas.

2694 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas' (1897 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku