<   1112131415161718191101111121131141151161171181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212222232242252   >

Jałmużna Wielkopostna 2010

Autor: Admin Dodano: piątek, 19 lutego 2010 - 15:57

Podobnie, jak w latach ubiegłych Caritas Diecezji Ełckiej pragnie włączyć się w dzieło Jałmużny Wielkopostnej 2010, poprzez rozprowadzanie wśród dzieci i młodzieży skarbonek Caritas. Powołując się na słowa „Otwórz szczodrze rękę swemu bratu ubogiemu” (Pwt 15,11), starajmy się wszyscy w okresie Wielkiego Postu pomyśleć i wspomóc, szczególnie chorych i cierpiących, składając ofiarę do skarbonki.

4271 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jałmużna Wielkopostna 2010 ' (757 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Rusz się – w zdrowym ciele, zdrowy duch”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 lutego 2010 - 10:04

1 marca br. Caritas Diecezji Ełckiej rozpocznie realizację projektu „Rusz się – w zdrowym ciele, zdrowy duch” współfinansowanego ze środków Urzędu Miejskiego w Giżycku.

2731 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Rusz się – w zdrowym ciele, zdrowy duch”' (1429 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XVIII Światowy Dzień Chorego

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 lutego 2010 - 13:50

11 lutego 2010 roku, we wspomnienie Matki Bożej z Lourdes, Kościół obchodzi XVIII Światowy Dzień Chorego. Tegoroczne uroczystości z okazji Dnia Chorego będziemy przeżywać pod hasłem: „Kościół w służbie miłości wobec chorych”. Tradycyjnie w tym dniu, we wszystkich parafiach naszej diecezji odbędą się uroczyste Msze św. z udziałem chorych, cierpiących, niepełnosprawnych i w podeszłym wieku. Podczas Mszy św. zostanie udzielony Sakrament Namaszczenia chorych oraz specjalne błogosławieństwo Najświętszym Sakramentem.

2010 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XVIII Światowy Dzień Chorego' (941 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ełckie Centrum Wolontariatu Caritas – kilka refleksji

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 lutego 2010 - 09:20

Rok 2009 był dla Ełckiego Centrum Wolontariatu rokiem intensywnej pracy, zmian i rozwoju. Poza działaniami, które stały się niemal wizytówką ECWC, takich jak zbiórki żywności, wolontariusze brali udział w akcjach, które były dla nich całkowitą nowością. Okazało się, że nie tylko z entuzjazmem przyjmują powierzone im nowe zadania, lecz także świetnie odnajdują się w ich realizacji. Dzięki temu udało się sprawnie przeprowadzić wiele działań i pomóc innym ludziom.

3913 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ełckie Centrum Wolontariatu Caritas – kilka refleksji' (4977 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
”Tego jeszcze nie było”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 lutego 2010 - 08:42

Gucio z Mają do Gołdapi zapraszają

Dzięki dotacji Urzędu Miejskiego w Gołdapi, od 5 maja do końca grudnia ub. roku, dzieci z Domu św. Faustyny „Nie lękajcie się” w Gołdapi brały udział w partnerskim projekcie promującym gminę Gołdap.

2231 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '”Tego jeszcze nie było” ' (3237 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku