<   1112131415161718191101111121131141151161171181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205206207208209219229239249259   >

SPOTKANIE OPŁATKOWE W WILKASACH

Autor: Admin Dodano: wtorek, 21 grudnia 2010 - 08:33

„W wigilijny wieczór, gdy pierwsza gwiazdka zabłyśnie na niebie,
to znak, że Boża Dziecina podąża do Ciebie”.

W dniu 12 grudnia br. Parafialny Zespół Caritas w Wilkasach razem z ks. proboszczem Jackiem Szewczykiem i wikariuszem ks. Jerzym Morańskim przygotowali pierwsze parafialne spotkanie opłatkowe w nowo wybudowanym kościele. W spotkaniu uczestniczyło około 130 osób. Przybyłych powitali księża oraz prezes Parafialnego Zespołu Caritas
p. Krystyna Witenas.

3554 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SPOTKANIE OPŁATKOWE W WILKASACH' (1240 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SUKCES BOŻONARODZENIOWEJ ZBIÓRKI ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: wtorek, 21 grudnia 2010 - 08:24

Na podstawie decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 238/2010 z dnia 17 listopada 2010 r. (nr sygn. DZiK-VI-632-216-107/10/ISk) Caritas Diecezji Ełckiej (ul. 3-go Maja, 19-300 Ełk) już po raz dziesiąty , w dniach 9-10-11 grudnia br. przeprowadziła na terenie woj. podlaskiego i warmińsko - mazurskiego Bożonarodzeniową Zbiórkę Żywności pod hasłem „Podaruj Święta Bożego Narodzenia”.

2615 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SUKCES BOŻONARODZENIOWEJ ZBIÓRKI ŻYWNOŚCI' (5156 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Turniej w kręgle już rozegrany

Autor: Admin Dodano: wtorek, 14 grudnia 2010 - 11:20

W dniu 12 grudnia br. w ełckiej kręgielni Kula Hula odbył się II Świąteczny Turniej Bowlingowy. Do trzyetapowych rozgrywek zgłosiło się 20 ochotników, ponadto do kręgielni przybyło na niedzielne popołudnie wielu kibiców i zwolenników gry w kręgle. Turniej był wyjątkowy.

2475 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Turniej w kręgle już rozegrany' (1242 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Wyprostuj się”

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 grudnia 2010 - 12:23

Realizacja projektu współfinansowanego przez Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego „Wyprostuj się” dobiega końca. Adresatami projektu są osoby bezdomne, które stanowią grupę o najwyższym współczynniku ryzyka zagrożenia marginalizacją społeczną. Na zajęcia uczęszcza grupa trzydziestoosobowa.

W terminie od 15 marca 2010 w ramach projektu są organizowane warsztaty rozwoju osobowości z psychologiem, a także zajęcia ze specjalistą ds. wolontariatu, podczas których przekazywana jest wiedza z zakresu pracy wolontarystycznej.

2189 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Wyprostuj się”' (996 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
"WYMIEŃMY SIĘ" - Przyłącz się i Ty!

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 grudnia 2010 - 08:23

Caritas Polska wraz z Narodowym Bankiem Polskim rozpoczęły kampanie społeczną: „WYMIEŃMY SIĘ”, która ma na celu zebranie monet i banknotów sprzed denominacji. Wszystkie zebrane środki pieniężne zostaną przeznaczone na pomoc dzieciom, które objęte są w naszej diecezji i we wszystkich pozostałych Programem Skrzydła. Jest to program długoterminowej pomocy skierowany do dzieci i młodzieży uczącej się, którzy z powodu złej sytuacji materialnej w rodzinie wymagają pomocy w formie dofinansowania do leczenia i rehabilitacji, zakupu podręczników i artykułów szkolnych.

2659 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '"WYMIEŃMY SIĘ" - Przyłącz się i Ty!' (642 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku