<   1112131415161718191101111121131141151161171181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205206207217227237247257   >

WYPRAWKI SZKOLNE JUŻ ROZDANE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 lipca 2010 - 12:09

W dniu 23 lipca br. Caritas Diecezji Ełckiej organizowała po raz trzeci w tym roku szkolenie dla Parafialnych Zespołów Caritas. Miało ono miejsce w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku. Udział w nim wzięło ponad 100 osób, które reprezentowały 64 Parafialne Zespoły Caritas. Spotkaniu przewodniczył Jego Ekscelencja Ks. Biskup Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełcki a sprawy bieżące omówili ks. Dariusz Kruczyński – Dyrektor diecezjalnej Caritas oraz Anna Rudzińska – opiekun PZC. W spotkaniu uczestniczył również biskup z Boliwii oraz proboszczowie.

2925 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WYPRAWKI SZKOLNE JUŻ ROZDANE' (3187 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PARTNERSTWO DLA AKTYWIZACJI OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH RUCHOWO

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 lipca 2010 - 13:15

Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych w partnerstwie z Caritas Polska, Fundacją Aktywnej Rehabilitacji "FAR", Fundacją Polskich Kawalerów Maltańskich w Warszawie POMOC MALTAŃSKA oraz Stowarzyszeniem Przyjaciół Integracji realizuje projekt: "Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy II".

2497 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PARTNERSTWO DLA AKTYWIZACJI OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH RUCHOWO ' (3744 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Posumowanie akcji sms-owej „Wakacje dla dzieci powodzian”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 lipca 2010 - 07:29

W wyniku trwającej od 28 czerwca do 4 lipca br. ogólnopolskiej akcji „Wakacje dla dzieci powodzian” , w której promocję włączyła się także ełcka Caritas, pozyskano ok. 800 tys. złotych. Przez tydzień czasu można było wysyłać sms-a o treści „Pomagam” na numer 72 052 (2,44 zł z VAT) z przeznaczeniem na dofinansowanie wypoczynku letniego dzieci z terenów zniszczonych przez powódź oraz na sfinansowanie wyprawek szkolnych.

2226 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Posumowanie akcji sms-owej „Wakacje dla dzieci powodzian”' (916 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
W trosce o chorych i cierpiących

Autor: Admin Dodano: piątek, 09 lipca 2010 - 08:01

Dnia 3 lipca br. Ksiądz Biskup Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełcki dokonał aktu poświęcenia Domu im. św. Brunona Bonifacego z Kwerfurtu. Budynek zakupiony pięć lat temu przez diecezjalną Caritas został wyremontowany i przygotowany do prowadzenia działalności w ramach hospicjum i zakładu opiekuńczo - leczniczego. Prace projektowe i adaptacyjne trwały długo, ponieważ placówka musi spełniać wymogi zakładu opieki zdrowotnej.

2285 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ' W trosce o chorych i cierpiących ' (559 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Promyk Dnia – promykiem wiedzy”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 lipca 2010 - 10:04

30 kwietnia br. w świetlicy „Promyk Dnia” w Orłowie zakończyły się zajęcia w ramach projektu „PROMYK DNIA – promykiem wiedzy”. Dzieci zdobywały wiedzę z różnych dziedzin takich jak sztuka, historia, technika, biologia, geografia. Największym powodzeniem cieszyła się „stacja” pod tytułem KULINARIA REGIONU, gdzie młodzi uczestnicy projektu pod czujnym okiem pań ze Stowarzyszenia „Orłowo – razem w przyszłość”, samodzielnie wykonywali potrawy według dawnych receptur.

1618 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Promyk Dnia – promykiem wiedzy”' (2060 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku