Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131141151161171181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205206207217227237247   >

Okno Życia w Giżycku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 29 marca 2010 - 11:08

W Polsce działa już prawie 40 „okien życia”. To dzięki nim uratowano 29 porzuconych noworodków, z czego m. in. 11 w Krakowie, 8 w Warszawie, 1 dziecko – chłopczyka w Ełku. W diecezji ełckiej z inicjatywy bpa Jerzego Mazura funkcjonują już trzy okna życia:
w Ełku, Suwałkach i Giżycku.

4721 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Okno Życia w Giżycku' (1766 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„O radość i uśmiech dziecka”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 marca 2010 - 10:44

Piątek, 5 marca 2010 r. zapisał się w pamięci wychowanków i wychowawców Domu św. Faustyny „Nie lękajcie się” Caritas Diecezji Ełckiej w Gołdapi jako dzień radosnej sportowej rywalizacji. Tego dnia w hali sportowej Kompleksu Sportowo - Rekreacyjnego w Gołdapi odbył się XVII Noworoczny Wielobój Sprawnościowy „O Radość i Uśmiech Dziecka” organizowany przez Ośrodek Sportu i Rekreacji w Gołdapi. Imprezę, niezmiennie od 17-stu lat, poprowadził pan Marian Mioduszewski.

2274 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ' „O radość i uśmiech dziecka”' (1433 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wspomnienie z kuligu

Autor: Admin Dodano: piątek, 05 marca 2010 - 10:44

Dzieci z Domu św. Faustyny „Nie lękajcie się” w Gołdapi miały okazję wykorzystać sprzyjającą, zimową aurę i pojechały na kulig. Zimową eskapadę zorganizowały wychowawczynie Katarzyna Dziemian i Agata Życzkowska. Pogoda spisała się doskonale.

2876 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wspomnienie z kuligu' (1448 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
W ZDROWYM CIELE ...

Autor: Admin Dodano: wtorek, 02 marca 2010 - 08:12

Od dnia 1 marca br. w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Bóg Jest Miłością” Caritas Diecezji Ełckiej w Piszu rozpoczęły się zajęcia sportowe dla dzieci i młodzieży (9-16 lat). Zajęcia organizowane są w ramach projektu „Niech każdy się dowie, że sport to zdrowie”, współfinansowanego przez Urząd Miejski w Piszu.

1903 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'W ZDROWYM CIELE ...' (1079 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jałmużna Wielkopostna 2010

Autor: Admin Dodano: piątek, 19 lutego 2010 - 15:57

Podobnie, jak w latach ubiegłych Caritas Diecezji Ełckiej pragnie włączyć się w dzieło Jałmużny Wielkopostnej 2010, poprzez rozprowadzanie wśród dzieci i młodzieży skarbonek Caritas. Powołując się na słowa „Otwórz szczodrze rękę swemu bratu ubogiemu” (Pwt 15,11), starajmy się wszyscy w okresie Wielkiego Postu pomyśleć i wspomóc, szczególnie chorych i cierpiących, składając ofiarę do skarbonki.

4258 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jałmużna Wielkopostna 2010 ' (757 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku