Kolonie 2017

<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203213223233   >

TYDZIEŃ POMOCY OFIAROM PRZESTĘPSTW

Autor: Admin Dodano: środa, 25 lutego 2009 - 08:05

W dniach 23-28 lutego 2009 w godzinach 13.00-15.00 w Sądzie Rejonowym w Ełku przy ul. Małeckich 4, w pokoju 302, trwają dyżury: prawników (sędziów), psychologów oraz przedstawicieli organizacji pozarządowych, którzy udzielają pomocy w zakresie porad prawnych i psychologicznych.

Jeśli jesteś ofiarą lub świadkiem przestępstwa możesz skorzystać z indywidualnej oraz dyskretnej pomocy. Akcja organizowana jest przez Ministerstwo Sprawiedliwości i swoim zasięgiem obejmuje cały kraj, uczestniczy w niej również Caritas Diecezji Ełckiej, która oddelegowała do dyżurów swojego psychologa.

2562 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 25 lutego 2009 - 07:56

25 lutego 2009 r. o godz. 11.00 w Centrum Konferencyjnym CFKT w Warszawie przy ul. Puławskiej 15 odbędzie się ogólnopolska Konferencja inaugurująca projekt pt. "Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy”. Projekt realizowany jest przez PFRON przy współpracy z Caritas Polska oraz Stowarzyszeniem Przyjaciół Integracji, Fundacją Polskich Kawalerów Maltańskich w Warszawie POMOC MALTAŃSKA.

2380 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PRACA BEZ BARIER - KONFERENCJA INAUGURUJĄCA PROJEKT "WSPARCIE OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH RUCHOWO NA RYNKU PRACY"' (1292 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ROZPOCZĘCIE VI EDYCJI PROGRAMU PEAD 2009

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 23 lutego 2009 - 13:50

W dniu 10 lutego br. Caritas Polska w ramach Programu - „Dostarczanie Żywności dla Najuboższej Ludności Unii Europejskiej 2009” podpisała z Agencją Rynku Rolnego umowę na dostarczanie i dystrybucję gotowych artykułów spożywczych do organizacji charytatywnych. Dzięki tej umowie, diecezje na terenie całej Polski po raz szósty za pośrednictwem Parafialnych Zespołów Caritas i innych placówek, będą zajmowały się przekazywaniem żywności osobom najuboższym. Program PEAD to największy projekt realizowany na skalę ogólnopolską, skierowany bezpośrednio do osób najbardziej potrzebujących.

3963 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ROZPOCZĘCIE VI EDYCJI PROGRAMU PEAD 2009 ' (5059 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
JAŁMUŻNA WIELKOPOSTNA 2009

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 lutego 2009 - 07:47

Powołując się na hasło pracy duszpasterskiej na rok 2008/2009 „Otoczmy troską życie”, Caritas Diecezji Ełckiej pragnie włączyć się w dzieło Jałmużny Wielkopostnej poprzez rozprowadzenie skarbonek Caritas wśród dzieci, młodzieży, osób dorosłych i rodzin.W okresie Wielkiego Postu prawie każdy z nas ma jakieś postanowienie; staramy się np: więcej modlić za bliskich, częściej odmawiać różaniec, osoby uzależnione próbują walczyć z nałogiem alkoholowym lub nikotynowym, a dzieci często postanawiają nie kupować słodyczy.

3707 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'JAŁMUŻNA WIELKOPOSTNA 2009' (758 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Projekt dla osób niepełnosprawnych ruchowo

Autor: Admin Dodano: środa, 11 lutego 2009 - 08:27

Caritas Diecezji Ełckiej rozpoczyna małymi krokami kolejny projekt skierowany do osób niepełnosprawnych. Program „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy”, współfinansowany przez Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, jest realizowany na terenie Archi/diecezji Białostockiej, Ełckiej, Drohiczyńskiej, Łódzkiej, Bydgoskiej, Rzeszowskiej, Koszalińsko-Kołobrzeskiej, Częstochowskiej, Sosnowieckiej w partnerstwie ze Stowarzyszeniem Przyjaciół Integracji oraz Fundacją Polskich Kawalerów Maltańskich w Warszawie POMOC MALTAŃSKA.

2896 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Projekt dla osób niepełnosprawnych ruchowo ' (1046 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU