<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203213223233243   >

Autor: Admin Dodano: piątek, 11 września 2009 - 09:06

Dnia 5 września 2009 r. na stadionie AZS – UWM w Olsztynie odbyła się VII Spartakiada Placówek Opiekuńczo – Wychowawczych Województwa Warmińsko – Mazurskiego. Wszyscy wychowankowie wraz z wychowawcami z Domu Św. Faustyny – „Nie lękajcie się” w Gołdapi, uczestniczyli w imprezie.

4579 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzieci z Domu Św. Faustyny – „Nie lękajcie się” z Gołdapi na VII Spartakiadzie w Olsztynie ' (895 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Na Skrzydłach w nowy rok szkolny

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 września 2009 - 14:05

W związku z rozpoczynającym się nowym rokiem szkolnym oraz dzięki uprzejmości Dyrektora Carrefour Olsztyn p. Roberta Lorenc, dziesięcioro dzieci objętych programem Skrzydła z Carrefour zostało zaproszonych na spotkanie do Olsztyna.

2625 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Na Skrzydłach w nowy rok szkolny' (1946 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: piątek, 28 sierpnia 2009 - 09:51

W dniu 25 sierpnia 2009 roku w budynku Caritas Diecezji Ełckiej odbyło się spotkanie rekrutacyjno-informacyjne projektu „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy”. W spotkaniu wzięło udział 20 osób zainteresowanych projektem, w tym również przedstawiciel Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ełku, sekretarz Caritas Diecezji Ełckiej, a także aktualni beneficjenci projektu.

3684 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Sprawozdanie ze spotkania rekrutacyjno-informacyjnego projektu: „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy” ' (1940 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Każdy z nas może być wolontariuszem!

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 sierpnia 2009 - 11:53

W dn. 15 czerwca 2009 r. Caritas Diecezji Ełckiej rozpoczęła realizację projektu „Ełckie Centrum Wolontariatu Caritas” współfinansowanego ze środków otrzymanych od Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

2214 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Każdy z nas może być wolontariuszem!' (5441 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Współpraca z ełckim Centrum Edukacji Ekologicznej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 10 sierpnia 2009 - 13:26

Wrodzona ciekawość otaczającego świata w małych ludziach to powód do zorganizowania zajęć dla dzieci i młodzieży z centrum młodzieżowego „Quo vadis” i centrum charytatywnego „Nie lękajcie się” prowadzonych przez Caritas Diecezji Ełckiej.

2841 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Współpraca z ełckim Centrum Edukacji Ekologicznej' (3996 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku