<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203213223233   >

Wakacje z Bogiem już trwają!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 czerwca 2009 - 11:23

Caritas Diecezji Ełckiej co roku organizuje wypoczynek letni dla dzieci pochodzących z najuboższych rodzin diecezji. Dzięki ofiarom zebranym m. in. w czasie akcji Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom ponad 500 maluchów corocznie korzysta z bezpłatnych kolonii. W tym roku ełcka Caritas zaprosiła dzieci nad morze do Stegny.

3273 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacje z Bogiem już trwają!' (1691 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
"Wsiąść do pociągu pełnego wiedzy"

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 czerwca 2009 - 11:18

Od lutego do końca maja w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Nie lękajcie się” w Ełku był realizowany projekt „Wsiąść do pociągu pełnego wiedzy”, finansowany w ramach Programu Przyjaciele Jelonka, którego inicjatorem i sponsorem jest Janssen-Cilag Polska Spółka z o.o.

2471 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '"Wsiąść do pociągu pełnego wiedzy"' (4595 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie z panią Ewą Jurkiewicz

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 czerwca 2009 - 10:45

W ubiegłym miesiącu dzieci i kadra wychowawców z Domu św. Faustyny – „Nie lękajcie się” w Gołdapi miały zaszczyt i przyjemność gościć panią Ewę Jurkiewicz na spotkaniu poetyckim poświęconym jej twórczości.

4287 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie z panią Ewą Jurkiewicz' (2828 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
1 czerwca w Ełku - cóż to był za dzień!

Autor: Admin Dodano: środa, 03 czerwca 2009 - 13:51

Już od wczesnych godzin porannych na Placu Jana Pawła II trwały przygotowania do IV Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego pod hasłem „Otoczmy troską życie”. Dziesiątki wolontariuszy i harcerzy oraz pracownicy centrali Caritas przygotowywało poszczególne stanowiska loteryjne i gastronomiczne.

5464 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '1 czerwca w Ełku - cóż to był za dzień!' (7149 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
OGŁOSZENIE WYNIKÓW KONKURSU „SAMARYTANIN, KTÓREGO ZNAM”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 maja 2009 - 08:05

W dniu 11 maja br. komisja oceniająca wybrała najlepsze prace, które brały udział w konkursie „Samarytanin, którego znam”.

Konkurs kierowany był do 4 grup wiekowych: klas I – III szkoły podstawowej, klas IV – VI szkoły podstawowej, klas I – III szkoły gimnazjalnej oraz klas I - IV szkoły ponadgimnazjalnej. Każdy z uczestników miał za zadanie przedstawić Samarytanina, którego poznał w swoim otoczeniu. Dwie pierwsze grupy wiekowe wykonywały prace plastyczne, zaś dwie kolejne prace literackie.

4254 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'OGŁOSZENIE WYNIKÓW KONKURSU „SAMARYTANIN, KTÓREGO ZNAM”' (3611 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku