Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202212222232242252   >

Podsumowanie lata w świetlicach

Autor: Admin Dodano: środa, 25 sierpnia 2010 - 07:42

Dobiegają końca wakacje, czas na podsumowanie i podzielenie się wrażeniami jakich dostarczyły one dzieciom i młodzieży ze świetlic środowiskowych prowadzonych przez Caritas Diecezji Ełckiej na terenie miasta. Tegoroczna oferta przygotowana przez wychowawców obejmowała szeroki wachlarz zajęć kierowanych do różnych grup wiekowych. Każdy z podopiecznych mógł odnaleźć w niej coś dla siebie, i tak dla najmłodszych przygotowano zabawy z chustami zarówno w świetlicy jak i na świeżym powietrzu.

3036 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie lata w świetlicach' (3463 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
KOLONIE DLA DZIECI POLONIJNYCH

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 sierpnia 2010 - 13:45

Podobnie jak w latach ubiegłych Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała również w tym roku na terenie naszej diecezji wypoczynek letni dla dzieci i młodzieży polonijnej z Litwy i Białorusi. W lipcu ełcka Caritas gościła w ośrodku w Orzyszu 80 dzieci z Litwy dzięki dotacji z Kancelarii Senatu RP. Pobyt w Polsce grup z Białorusi, które liczyły 500 uczestników, został sfinansowany z środków Caritas Polska i środków własnych Caritas Diecezji Ełckiej.

3355 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'KOLONIE DLA DZIECI POLONIJNYCH' (2080 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Każdy z nas może być liderem!

Autor: Admin Dodano: środa, 18 sierpnia 2010 - 09:13

W dniach 13-14 sierpnia br. w Ośrodku Wypoczynkowo – Szkoleniowym „Dom św. Rodziny” w Orzyszu, diecezjalna Caritas zorganizowała dwudniowe szkolenie 30 liderom z Parafialnych Zespołów Caritas z terenu powiatu ełckiego. Realizacja projektu możliwa była dzięki dofinansowaniu ze Starostwa Powiatowego w Ełku. Szkolenie miało na celu wsparcie aktywności społecznej lokalnych liderów w działaniach na rzecz małych społeczności.

2414 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Każdy z nas może być liderem!' (1573 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 lipca 2010 - 16:25

Zbiórka odbyła się w dniach 30-31 maja w następujących formach:
- dobrowolnych wpłat na specjalne konto bankowe:

PKO SA 89 1240 5745 1111 0000 5746 1858
z dopiskiem z dopiskiem „Powódź”.

- zbiorki dobrowolnych datków do zaplombowanych puszek kwestarskich.

Ogółem zebrano 64 975,14 zł.

2413 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Sprawozdanie ze zbiórki publicznej zgodnie z decyzją Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji w Warszawie z dnia 27 maja 2010 r. (Decyzja Nr 107/2010)' (1327 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
LIDER NA 5 - TO JA

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 lipca 2010 - 13:05

Caritas Diecezji Ełckiej organizuje szkolenie dla trzydziestu liderów z Parafialnych Zespołów Caritas w ramach projektu „LIDER na 5”. Jest to szkolenie i warsztaty wspierające aktywność lokalnych liderów z powiatu ełckiego w działaniach na rzecz małych społeczności. Projekt współfinansowany jest przez Starostwo Powiatowe w Ełku.

2309 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'LIDER NA 5 - TO JA' (497 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku