<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202212222232242252   >

Turniej w kręgle już rozegrany

Autor: Admin Dodano: wtorek, 14 grudnia 2010 - 11:20

W dniu 12 grudnia br. w ełckiej kręgielni Kula Hula odbył się II Świąteczny Turniej Bowlingowy. Do trzyetapowych rozgrywek zgłosiło się 20 ochotników, ponadto do kręgielni przybyło na niedzielne popołudnie wielu kibiców i zwolenników gry w kręgle. Turniej był wyjątkowy.

2457 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Turniej w kręgle już rozegrany' (1242 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Wyprostuj się”

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 grudnia 2010 - 12:23

Realizacja projektu współfinansowanego przez Urząd Marszałkowski Województwa Warmińsko-Mazurskiego „Wyprostuj się” dobiega końca. Adresatami projektu są osoby bezdomne, które stanowią grupę o najwyższym współczynniku ryzyka zagrożenia marginalizacją społeczną. Na zajęcia uczęszcza grupa trzydziestoosobowa.

W terminie od 15 marca 2010 w ramach projektu są organizowane warsztaty rozwoju osobowości z psychologiem, a także zajęcia ze specjalistą ds. wolontariatu, podczas których przekazywana jest wiedza z zakresu pracy wolontarystycznej.

2175 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Wyprostuj się”' (996 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
"WYMIEŃMY SIĘ" - Przyłącz się i Ty!

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 grudnia 2010 - 08:23

Caritas Polska wraz z Narodowym Bankiem Polskim rozpoczęły kampanie społeczną: „WYMIEŃMY SIĘ”, która ma na celu zebranie monet i banknotów sprzed denominacji. Wszystkie zebrane środki pieniężne zostaną przeznaczone na pomoc dzieciom, które objęte są w naszej diecezji i we wszystkich pozostałych Programem Skrzydła. Jest to program długoterminowej pomocy skierowany do dzieci i młodzieży uczącej się, którzy z powodu złej sytuacji materialnej w rodzinie wymagają pomocy w formie dofinansowania do leczenia i rehabilitacji, zakupu podręczników i artykułów szkolnych.

2646 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '"WYMIEŃMY SIĘ" - Przyłącz się i Ty!' (642 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nowinki z Ełckiego Centrum Wolontariatu

Autor: Admin Dodano: środa, 24 listopada 2010 - 11:11

Listopad upłynął wolontariuszom Ełckiego Centrum Wolontariatu bardzo aktywnie. Przed uroczystością Wszystkich Świętych 15-to osobowa grupa odwiedziła cmentarz i posprzątała zapomniane groby w starej części ełckiego cmentarza. Następnego dnia razem z panią Anną Rudzińską wolontariusze pomagali w rozprowadzaniu zniczy Caritas.

2587 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nowinki z Ełckiego Centrum Wolontariatu' (1625 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Działalność Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 24 listopada 2010 - 10:07

W dniu 18 listopada koordynator Joanna Zawistowska spotkała się z opiekunami Szkolnych Kół Caritas z terenu diecezji. W spotkaniu tym uczestniczyło 27 osób. Omówione zostały potrzeby integracji wolontariuszy działających w ramach SKC, których Diecezja Ełcka liczy prawie dwa tysiące. Choć trudno będzie zorganizować wspólne przedsięwzięcie dla wszystkich, jest duża szansa na przeprowadzenie spotkań integracyjnych przy podziale na grupy.

2079 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Działalność Szkolnych Kół Caritas' (1823 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku