<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200210220230240250260   >

VI Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 20 czerwca 2011 - 13:54

1 czerwca br. na Placu Jana Pawła II w Ełku odbył się VI Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Jego organizatorami byli: Caritas Diecezji Ełckiej, Caritas Polska, Urząd Miasta Ełku oraz Telewizja Polska. Tego dnia ponad 15.000 dzieci z całej diecezji ełckiej, z innych regionów Polski, a także z zagranicy skorzystało z atrakcji przygotowanych na placu.

2691 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'VI Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka' (5563 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poświęcenie ośrodka skautingowego w Reglu

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 20 czerwca 2011 - 13:24

W dniu 2 czerwca br. Jego Ekscelencja ksiądz biskup Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełcki dokonał uroczystego poświęcenia ośrodka skautingowego w Reglu. Powstanie ośrodka to kolejna inicjatywa ełckiej Caritas we współpracy z Jeronimo Martins Dystrybucja, właścicielem sieci sklepów Biedronka.

2105 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poświęcenie ośrodka skautingowego w Reglu' (2144 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenie !!!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 16 czerwca 2011 - 07:59

19 czerwca w Kościele św. Szczepana w Rożyńsku Wielkim, Mszą świętą o godzinie 10.30 rozpoczyna się kolejny koncert

III Międzynarodowy Festiwal Muzyki Organowej i Kameralnej Rożyńsk Wielki 2011

K O N C E R T II /godzina 11.30/

Veranika Pradzed – cymbały białoruskie
Piotr Rojek – organy

2132 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zaproszenie !!!' (1256 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Macierzyństwo spokojem otulone

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 czerwca 2011 - 08:28

Macierzyństwo to najpiękniejsze co może spotkać kobietę. Ten stan dodaje jej skrzydeł. Wprawia w niezwykłą radość oczekiwania na nowe życie. Matka przygotowuje się na przyjęcie dziecka jak na przybycie niezwykłego gościa. Chce podarować mu wszystko co najlepsze, jest to przecież dar najcenniejszy jaki otrzymuje w życiu. Cała rodzina włącza się w przygotowania, by być gotowym na dzień narodzin jej nowego członka.

2171 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Macierzyństwo spokojem otulone' (2440 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzienny Punkt Opieki nad Dzieckiem w Augustowie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 maja 2011 - 08:26

Wraz z pierwszym dniem czerwca swoją działalność rozpoczyna Dzienny Punkt Opieki nad Dzieckiem w Augustowie. Punkt prowadzony przez Caritas Diecezji Ełckiej swoją siedzibę będzie miał przy ulicy Skorupki 6. Opieka nad dziećmi w nim przebywającymi będzie realizowana w ramach zadania „Prowadzenie i zapewnienie miejsc w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w roku 2011 dla dzieci z terenu miasta Augustowa” współfinansowanego ze środków Gminy Miasta Augustowa.

2459 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzienny Punkt Opieki nad Dzieckiem w Augustowie' (877 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku