Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198199209219229239249   >

Pielgrzymka osób bezdomnych na Jasną Górę

Autor: Admin Dodano: środa, 24 listopada 2010 - 09:40

W dniu 13 listopada br. odbyła się Ogólnopolska V Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę. Uczestniczyło w niej ponad 30 osób bezdomnych zamieszkujących Dom im. św. Ojca Pio w Ełku oraz pracownicy ełckiej Caritas. Wszyscy uczestnicy wzięli udział w Drodze Krzyżowej na Wałach a później w uroczystej Mszy Świętej koncelebrowanej pod przewodnictwem bpa Jana Wątroby w Kaplicy Jasnogórskiej.

2041 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pielgrzymka osób bezdomnych na Jasną Górę' (484 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Święto Wszystkich Zmarłych

Autor: Admin Dodano: niedziela, 31 października 2010 - 09:17

Jest to czas szczególny, czas refleksji, zadumy nad tym co było i co jeszcze przed nami. To czas, kiedy zatrzymujemy się choć na chwilę i przypominamy sobie naszych bliskich: rodziców, nasze dzieci, przyjaciół, babcię, dziadka i tych, którzy przemknęli w naszym życiu, jak malutki zefirek, ale zauważalny. Przypominamy tych wszystkich, którzy odeszli, bo ścieżka ich życia nagle się urwała.

2393 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Święto Wszystkich Zmarłych' (922 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dlaczego warto być wolontariuszem?

Autor: Admin Dodano: czwartek, 28 października 2010 - 12:25

Grupa czternastu wolontariuszy zrzeszonych przy Caritas Diecezji Ełckiej wzięła udział w wyjazdowym szkoleniu pt. „Dlaczego warto być wolontariuszem?” organizowanym przez Olsztyńskie Centrum Wolontariatu „Spinacz”. Razem z koordynator p. Joanną Zawistowską siedmioosobowe grupy w dwóch terminach pojechały do Olsztyna. Pierwsza 11 października, a druga 25 października.

2573 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dlaczego warto być wolontariuszem?' (1108 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dyrektor ełckiej Caritas nagrodzony „Białą Lilią”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 października 2010 - 07:31

Nagroda Białej Lilii to jedno z najważniejszych miejskich wyróżnień przyznawanych ełczanom, którzy w szczególny sposób zasłużyli się miastu. W czasie uroczystej Gali 20 października br., przyznano nagrody za rok 2009.

4126 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dyrektor ełckiej Caritas nagrodzony „Białą Lilią”' (1505 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolejne dary trafiły do rodzin poszkodowanych w powodzi

Autor: Admin Dodano: sobota, 23 października 2010 - 13:34

W dniu 21 października 2010r. diecezjalna Caritas przygotowała kolejny transport z darami dla ofiar tegorocznej powodzi. 700 szt. płyt kartonowo – gipsowych, 8 palet wody pitnej oraz odzież i buty zostały przekazane mieszkańcom parafii Ruszcza znajdującej się na terenie diecezji sandomierskiej.

1632 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku