Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197198208218228238248258268   >

Przyjaciele ze Szwecji w Giżycku

Autor: Admin Dodano: piątek, 02 grudnia 2011 - 13:39

Niezwykłe odwiedziny - tak można byłoby określić przyjazd naszych młodych przyjaciół i ich opiekunów do naszego domu w Giżycku.

Ta niezwykła wizyta, która odbyła się 30 listopada br. budziła w nas ogromne poruszenie i zainteresowanie. Grupa naszych przyjaciół w liczbie 21 osób przyjechała do nas z Skovde i Tidaholm. Byli to uczniowie specjalnego ośrodka dla młodzieży, pozwalającego na ich usamodzielnienie i samodzielne funkcjonowanie w społeczeństwie. Przebywająca tam młodzież w wieku od 18 do 24 lat przebywa w ośrodku od kilku miesięcy do kilku lat.

1370 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przyjaciele ze Szwecji w Giżycku' (1904 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Qurier Świętego Mikołaja dotrze do dzieci ze świetlicy w Piszu i Olecku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 01 grudnia 2011 - 11:35

Już 6 grudnia 2011 roku Mikołaj z wielkim workiem prezentów na plecach dotrze do podopiecznych Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II Bóg jest miłością w Piszu. Tydzień później tj. 13 grudnia odwiedzi również dzieci w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II Samarytańskie dzieło w Olecku. Obie uroczystości odbędą się w ramach akcji Qurier Świętego Mikołaja, której organizatorem jest Fundacja Przyjaciółka.

1478 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Qurier Świętego Mikołaja dotrze do dzieci ze świetlicy w Piszu i Olecku' (2092 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Andrzejkowy wieczór w Giżycku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 listopada 2011 - 13:33

Ową przyszłość dziś bez wielkich mozołów
Wskazać może wosk stopiony lub ołów,
Gdy swobodną kroplą w wodę upadnie.
Rzecz ciekawa co tam z niego się złoży...
Pewno młodzian urodziwy a hoży.

Władysław Sabowski

Andrzejkowy wieczór większość z nas chciałaby spędzić wyjątkowo – to ostatnia okazja przed Adwentem, by się wyszumieć i porządnie zabawić. Trzeba tylko zadbać o nastrój, wróżby i – oczywiście – o coś na ząb.

1905 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Andrzejkowy wieczór w Giżycku' (1595 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Trwa realizacja projektu dofinansowanego przez Starostwo Powiatu Ełckiego

Autor: Admin Dodano: środa, 16 listopada 2011 - 14:01

W konkursie małych grantów, ełcka Caritas uzyskała ze Starostwa Powiatowego w Ełku dofinansowanie zadania pt. Realizacja Europejskiego Programu Pomocy Żywnościowej PEAD 2011. Dzięki tym funduszom możliwe jest objęcie pomocą większej liczby mieszkańców Powiatu Ełckiego, a tym samym intensywniejsze wdrażanie działań pomocowych w obszarze polityki społecznej i zapewnienie bezpieczeństwa socjalnego najuboższym.

2003 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Trwa realizacja projektu dofinansowanego przez Starostwo Powiatu Ełckiego' (972 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
6. Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 14 listopada 2011 - 14:59

W dniu 12 listopada 2011 roku u tronu Pani Jasnogórskiej, podczas 6. Ogólnopolskiej Pielgrzymki Osób Bezdomnych, spotkali się wierni, którzy z różnych przyczyn, zagubili symbol stabilizacji życiowej, jakim jest dom czy rodzina.

1775 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '6. Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę' (2944 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%