<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197207217227237   >

Już po świętach!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 28 grudnia 2009 - 17:13

Grudzień to był szczególny i bardzo pracowity miesiąc dla wolontariuszy i pracowników diecezjalnej Caritas. Wiele akcji, inicjatyw, przedsięwzięć i spotkań. Wszyscy często w biegu, bo przecież jest jeszcze tylu ludzi, którym trzeba pomóc, tyle ważnych spraw, które trzeba załatwić, tyle problemów, które trzeba rozwiązać przed Bożym Narodzeniem.

2807 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Już po świętach!' (5268 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2009 - 09:22

W dniu 21 grudnia br. w Centrum Administracyjno-Pastoralnym Ełckiej Kurii Diecezjalnej odbyło się spotkanie opłatkowe pracowników Caritas Diecezji Ełckiej. W uroczystości uczestniczył Jego Ekscelencja Ks. Biskup Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełcki oraz pracownicy centrali i placówek Caritas działających na terenie diecezji.

3123 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas' (1834 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilijne spotkanie w Centrum Charytatywnym „Nie lękajcie się”

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2009 - 06:35

Wigilia to czas radości, miłości i przebaczenia. To czas oczekiwania na coś, co ma wydarzyć się właśnie tej nocy. Często jednak zapominamy, co tak naprawdę jest najważniejsze w tym dniu. Wszyscy pracownicy Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II starali się jak najbardziej przybliżyć dzieciom przesłanie tych pięknych świąt
i stworzyć wyjątkową atmosferę.

2606 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilijne spotkanie w Centrum Charytatywnym „Nie lękajcie się”' (2104 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poświęcenie Okna Życia im. św. Teresy od Dzieciątka Jezus w Suwałkach

Autor: Admin Dodano: wtorek, 22 grudnia 2009 - 06:04

Z inicjatywy Jego Ekscelencji Ks. Biskupa Jerzego Mazura SVD Biskupa Ełckiego, 28 grudnia – w Święto Młodzianków Męczenników, zostanie uroczyście poświęcone i otwarte drugie Okno Życia na terenie diecezji ełckiej. Zlokalizowane przy parafii pw. św. Aleksandra na ul. Emilii Plater 2 w Suwałkach, będzie pod opieką sióstr terezjanek.

2231 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poświęcenie Okna Życia im. św. Teresy od Dzieciątka Jezus w Suwałkach' (771 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świąteczny turniej bowlingowy – podsumowanie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 22 grudnia 2009 - 05:55

W dniu 20 grudnia, w kręgielni Kula Hula w Ełku odbył się świąteczny turniej bowlingowy. W czasie turnieju, do specjalnie oznakowanych puszek Caritas uczestnicy i zaproszeni goście w sumie wrzucili 559,68 zł. Cały dochód z „wpisowego” oraz dobrowolne datki zostaną przeznaczone na zakup prezentów i słodyczy dla podopiecznych świetlic Caritas oraz dzieci z ubogich rodzin.

2099 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świąteczny turniej bowlingowy – podsumowanie' (1063 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku