<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196197207217227237247   >

Święto Wszystkich Zmarłych

Autor: Admin Dodano: niedziela, 31 października 2010 - 09:17

Jest to czas szczególny, czas refleksji, zadumy nad tym co było i co jeszcze przed nami. To czas, kiedy zatrzymujemy się choć na chwilę i przypominamy sobie naszych bliskich: rodziców, nasze dzieci, przyjaciół, babcię, dziadka i tych, którzy przemknęli w naszym życiu, jak malutki zefirek, ale zauważalny. Przypominamy tych wszystkich, którzy odeszli, bo ścieżka ich życia nagle się urwała.

2390 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Święto Wszystkich Zmarłych' (922 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dlaczego warto być wolontariuszem?

Autor: Admin Dodano: czwartek, 28 października 2010 - 12:25

Grupa czternastu wolontariuszy zrzeszonych przy Caritas Diecezji Ełckiej wzięła udział w wyjazdowym szkoleniu pt. „Dlaczego warto być wolontariuszem?” organizowanym przez Olsztyńskie Centrum Wolontariatu „Spinacz”. Razem z koordynator p. Joanną Zawistowską siedmioosobowe grupy w dwóch terminach pojechały do Olsztyna. Pierwsza 11 października, a druga 25 października.

2571 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dlaczego warto być wolontariuszem?' (1108 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dyrektor ełckiej Caritas nagrodzony „Białą Lilią”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 października 2010 - 07:31

Nagroda Białej Lilii to jedno z najważniejszych miejskich wyróżnień przyznawanych ełczanom, którzy w szczególny sposób zasłużyli się miastu. W czasie uroczystej Gali 20 października br., przyznano nagrody za rok 2009.

4124 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dyrektor ełckiej Caritas nagrodzony „Białą Lilią”' (1505 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolejne dary trafiły do rodzin poszkodowanych w powodzi

Autor: Admin Dodano: sobota, 23 października 2010 - 13:34

W dniu 21 października 2010r. diecezjalna Caritas przygotowała kolejny transport z darami dla ofiar tegorocznej powodzi. 700 szt. płyt kartonowo – gipsowych, 8 palet wody pitnej oraz odzież i buty zostały przekazane mieszkańcom parafii Ruszcza znajdującej się na terenie diecezji sandomierskiej.

1629 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nikt nie może żyć dla samego siebie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 14 października 2010 - 10:00

„Czyńcie jak Ja wam uczyniłem” (por. J 13,15)

Pod takim hasłem obchodziliśmy w tym roku 66. Tydzień Miłosierdzia Bożego. Wychodząc naprzeciw słowom Chrystusa, które skierował do swoich uczniów podczas ostatniej wieczerzy, Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała tydzień pełen niespodzianek kulinarnych. W Parku Solidarności, w centrum miasta został przygotowany czerwony namiot Caritas, w którym były rozdawane kanapki, ciasto, pączki, faworki, jabłka i gorący posiłek przygotowany przez kucharki z Domu Dziennego Pobytu im. św. Ojca Pio w Ełku. Każdy mógł się poczęstować a głodnych i spragnionych było bardzo dużo.

2127 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nikt nie może żyć dla samego siebie' (951 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku