Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196206216226236246256266   >

Wigilia Świąt Bożego Narodzenia

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2011 - 15:41

,,Jeżeli tak uroczyście obchodzimy narodzenie Jezusa, czynimy to dlatego, aby dać świadectwo, że każdy człowiek jest kimś jedynym i niepowtarzalnym…”
Bł. Jan Paweł II

Wigilia Świąt Bożego Narodzenia tak, jak każdy świąteczny dzień, jest to czas spędzony w gronie rodziny, przyjaciół czy osób dla nas życzliwych. Każdemu z nas kojarzy się ona z ciepłem i miłością, która gości w naszych domach. Jednak są również ludzie, którzy mogą tylko pomarzyć o przeżyciu tak uroczych chwil. Najczęściej są oni samotni, ubodzy, bezdomni, niewydolni ekonomicznie i nie mają dokąd pójść nawet w tym najważniejszym dniu roku. Dlatego też, tradycyjnie jak co roku, chcąc jednoczyć się w tym pięknym dniu z tymi osobami, Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała 24 grudnia dwie wieczerze wigilijne.

1799 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilia Świąt Bożego Narodzenia' (2696 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
MARZENIA DO SPEŁNIENIA

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2011 - 15:07

W dniu 23 grudnia o godz. 17.30 do Domu Św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku przybyli niespodziewani goście: Święty Mikołaj i jego pomocnicy. Wszyscy obecni w tym czasie w domu, a szczególnie dzieci były bardzo zdziwione i zaskoczone. Święty Mikołaj przybył do nas dzień przed wigilią i zrobił nam wielką niespodziankę.

1317 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'MARZENIA DO SPEŁNIENIA' (2433 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„NIEZWYKŁY GOŚĆ”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2011 - 14:50

Taki tytuł nosiło przedstawienie o tematyce bożonarodzeniowej, które 21 grudnia br. o godz. 16.00 zobaczyły dzieci z Domu św. Faustyny- Wielkie Serce w Giżycku.

Tego dnia w świątecznie udekorowanej świetlicy przy zapalonych choinkach i cichej muzyce kolęd wszyscy mieszkańcy domu wraz z Dyrekcją i wychowawcami zgromadzili się by zobaczyć to, co przygotowali dla nich wychowankowie przy współudziale Młodzieżowej Rady Miasta Giżycka.

1305 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„NIEZWYKŁY GOŚĆ”' (2254 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
MĄDRA SOWA

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 grudnia 2011 - 14:38

O poranku 10 grudnia br. do Domu św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku zawitali bardzo mili i oczekiwani goście. Już od kilku dni wiedzieliśmy o zbliżających się odwiedzinach dzieci i młodzieży ze świetlicy środowiskowej KAJAK z Orzysza. I właśnie tego dnia zajechał przed nasz dom autokar, z którego wysiedli nasi goście wraz ze swoimi opiekunami.

1363 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'MĄDRA SOWA' (1260 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Pierwsza Gwiazdka” w Ełckim Centrum Kultury

Autor: Admin Dodano: środa, 21 grudnia 2011 - 14:19

16 grudnia br. Caritas Diecezji Ełckiej, Radio Bayer FM oraz Ełckie Centrum Kultury zorganizowało widowisko „Pierwsza Gwiazdka”. Myślą przewodnią całego spektaklu było poszukiwanie odpowiedzi na pytanie, czy Św. Mikołaj istnieje. Na scenie Ełckiego Centrum Kultury zaprezentowały się dzieci z Miejskiego Przedszkola „Światełko” w Ełku, teatrzyk „Zielone Oczko” z Siedlisk, uczniowie Gimnazjum nr 2 w Ełku, studenci z Zamiejscowego Ośrodka Dydaktycznego Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego oraz dziennikarze Radia Bayer Fm. W