Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196206216226236246256   >

Jasełka ,,Kolęduje w Tobie moje serce"

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 12:56

Dnia 16 stycznia 2011r. w niedzielę w parafii p. w. Podwyższenia Krzyża Świętego w Olszewie Węgorzewskim uczniowie z klasy drugiej i szóstej ze Szkoły Podstawowej w Sobiechach przedstawili jasełka pt. ,,Kolęduje w Tobie moje serce". Nad przygotowaniem występu artystycznego, scenografii i kostiumów czuwali Państwo Zofia i Andrzej Langer.

2141 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jasełka ,,Kolęduje w Tobie moje serce"' (924 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Akademia Bezpiecznego Surfowania”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 24 stycznia 2011 - 13:52

Od dnia 24 stycznia 2011 roku rusza pierwszy etap realizacji projektu „ABS w sieci czyli Akademia Bezpiecznego Surfowania”. Projekt jest finansowany ze środków The Velux Foundations w ramach programu mikrograntów „Bezpieczne dzieciństwo” Fundacji Dzieci Niczyje. Realizatorem projektu jest Caritas Diecezji Ełckiej. Głównym celem projektu jest zapoznanie dzieci i młodzieży oraz rodziców z tematyką zagrożeń jakie czyhają na nie w internecie. Projekt zakłada nawiązanie trójstronnego dialogu między młodzieżą, dziećmi i rodzicami.

1574 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Akademia Bezpiecznego Surfowania”' (2244 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PEAD – PODSUMOWANIE VII EDYCJI

Autor: Admin Dodano: środa, 19 stycznia 2011 - 13:02

Caritas Diecezji Ełckiej po raz siódmy uczestniczyła w Europejskim Programie Pomocy Najbardziej Potrzebującym ( fran. Programme Europeen d`Aide aux plus Demunis – PEAD ). Umowę z Caritas Polska podpisaliśmy w marcu i to był znak, że zaczynamy kolejny rok ciężkiej pracy. Z roku na rok wzrasta ilość dostarczanej żywności, jak również rodzaj asortymentu. W roku 2009 przekazaliśmy podopiecznym Parafialnych Zespołów Caritas 15 produktów, natomiast w roku 2010 było ich już 19.

2322 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PEAD – PODSUMOWANIE VII EDYCJI' (1449 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie Opłatkowe w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II w Piszu

Autor: Admin Dodano: środa, 19 stycznia 2011 - 12:54

Dzieci i młodzież z Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II „Bóg jest miłością” w Piszu uczestniczyły we wspólnej Wigilii. Uroczysty poczęstunek podopieczni razem z opiekunami rozpoczęli od przeczytania Ewangelii Św. Łukasza o narodzeniu Pana Jezusa. Po wspólnej modlitwie wszyscy podzielili się opłatkiem, składając sobie życzenia. Nie zabrakło też stołu zastawionego owocami, słodyczami i napojami.

2379 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie Opłatkowe w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II w Piszu' (1330 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 stycznia 2011 - 10:36

W dniu 20 grudnia o godzinie 16.30 br. w Centrum Administracyjno-Pastoralnym Ełckiej Kurii Diecezjalnej odbyło się spotkanie opłatkowe pracowników Caritas Diecezji Ełckiej. W uroczystości uczestniczył Jego Ekscelencja Ks. Jerzy Mazur, Biskup Ełcki SVD, Ks. Romuald Kamiński - Biskup Pomocniczy Ełcki, ks. Dariusz Kruczyński – dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej, ks. Maciej Gilewski – wicedyrektor Caritas , dyrektorowie regionalni oraz wszyscy pracownicy działający na terenie naszej diecezji.

2558 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas' (2397 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku