<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195196206216226236246256266   >

Wakacje w Domu Św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 września 2011 - 09:10

Wakacje to czas zabaw i przygód dla dzieci. Dla sporej części wychowanków Domu Św. Faustyny- Wielkie Serce w Giżycku jest to czas, który spędzają u swoich rodzin. Jednak znaczna część dzieci na ten okres pozostała w placówce. Staraliśmy się, aby dni wolne od szkoły upłynęły im ciekawie i radośnie.

4252 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacje w Domu Św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku' (2437 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
LIDER NA 6

Autor: Admin Dodano: piątek, 02 września 2011 - 23:09

„Każdy z nas ma w życiu jakieś przeznaczenie, jakiś cel i dzięki temu żyjemy z nadzieją na lepsze jutro”
Anna Rudzińska

Caritas Diecezji Ełckiej dzięki dofinansowaniu ze Starostwa Powiatowego w Ełku w dniach 26-27 sierpnia br w Ośrodku Szkoleniowo – Wypoczynkowym „Dom Św. Rodziny” w Orzyszu zrealizowała projekt: „Lider na 6”. Szkolenie prowadził pan Wojciech Zalewski prezes Fundacji „ATUT” w Ostródzie, który ma kilkuletnie doświadczenie w pisaniu i koordynowaniu projektów, jest doradcą zawodowym, jak również był trenerem w projekcie „ Lider na 5”.

2067 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'LIDER NA 6 ' (2058 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Karina Karwowska

Autor: Admin Dodano: środa, 24 sierpnia 2011 - 07:56

Pamiętamy jak w październiku 2010 r. cała Polska śledziła losy dziesięcioletniej dziewczynki chorej na epilepsję, która wyszła z domu na grzyby i zaginęła. Sześć dni głodna, brudna i wyziębiona błąkała się po lesie. Trudno było uwierzyć, że ta bezbronna dziewczynka bez niczyjej pomocy przetrwała sama.

3432 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Karina Karwowska ' (1943 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Mazurskie wakacje z ełcką Caritas

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 sierpnia 2011 - 13:57

W dniach od 22 do 31 sierpnia zostanie zorganizowany wypoczynek letni dla dzieci i młodzieży z terenu województwa warmińsko-mazurskiego. Jego organizacja możliwa jest dzięki finansowemu wsparciu ze strony Kuratorium Oświaty w Olsztynie. Dzięki otrzymanemu dofinansowaniu w Świętajnie wypoczywać będzie mogła grupa 50 osób m.in. z Giżycka. Dla wielu z nich będzie to pierwszy wyjazd bez opieki rodziców.

2106 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mazurskie wakacje z ełcką Caritas' (558 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
LIDER NA 6 – NABÓR

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 sierpnia 2011 - 11:26

„Liderzy są wśród nas”

Dzięki dofinansowaniu wniosku „LIDER na 6” ze Starostwa Powiatowego w Ełku, Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadzi w dniach 26-27 sierpnia szkolenie dla 10 liderów z Parafialnych Zespołów Caritas, którzy mieszkają na terenie powiatu ełckiego. Obecnie trwa nabór chętnych do wzięcia udziału w w/w przedsięwzięciu.

2059 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'LIDER NA 6 – NABÓR' (1267 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku