<   1112131415161718191101111121131141151161171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193194195205215225235245255   >

Wiosna wolontariatu

Autor: Admin Dodano: wtorek, 19 kwietnia 2011 - 13:46

Wolontariat Caritas Diecezji Ełckiej powoli nabiera rumieńców. Rok temu odszedł jeden koordynator, a przyszedł nowy i w wyniku tego sporo się zmieniło. Nie dziwi nikogo fakt, że większość młodych ludzi szuka swojej drogi życia „przytulając się” do kogoś, kogo obdarzy szacunkiem, zaufaniem i sympatią. Młodzież potrzebuje stabilizacji i oparcia. Razem z charyzmatyczną Eweliną Kalinowską gros wolontariuszy odfrunęło. To normalna kolej rzeczy. Obecny koordynator jest inny, ale nie mniej zaangażowany w życie swoich podopiecznych. Wolontariuszy przybywa z każdym miesiącem. Część z tych, którzy odeszli, powróciła.

2596 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wiosna wolontariatu' (2683 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ksiądz Biskup Jerzy Mazur w Domu Św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 14 kwietnia 2011 - 12:17

6 kwietnia br. w godzinach popołudniowych Dom Św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku odwiedził Jego Ekscelencja Ksiądz Biskup Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełcki. Wizyta ta była jednym z punktów wizytacji Ks. Biskupa w Parafii p.w. Św. Kazimierza Królewicza w Giżycku.

3211 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ksiądz Biskup Jerzy Mazur w Domu Św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku' (874 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Mieszkanie usamodzielnia dla wychowanków Domu Św. Faustyny – Pomocna Dłoń

Autor: Admin Dodano: czwartek, 14 kwietnia 2011 - 11:06

31 marca br. odbyło się uroczyste otwarcie i poświęcenie nowego mieszkania usamodzielnienia dla 14 wychowanków Domu Św. Faustyny – Pomocna Dłoń w Ełku. Aktu poświęcenia dokonał Ksiądz Biskup Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełcki, który przekazał także wychowankom krzyże, podkreślając ich znaczenie w życiu każdego człowieka.

5676 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mieszkanie usamodzielnia dla wychowanków Domu Św. Faustyny – Pomocna Dłoń' (3121 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Kobiet w Orłowie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 marca 2011 - 14:00

W dniu 5 marca 2011r. w świetlicy "Promyk Dnia" w Orłowie prowadzonej przez Caritas Diecezji Ełckiej podopieczni zorganizowali Dzień Kobiet. Po części artystycznej (skecze, piosenki i wiersze) wręczono licznie zgromadzonym paniom drobne upominki w postaci bukiecików i dzbanków z kwiatami zrobionymi własnoręcznie przez dzieci.

2058 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Kobiet w Orłowie' (447 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wizyta księdza biskupa w Orłowie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 marca 2011 - 13:56

Dnia 4 marca 2011r. parafię p.w. Świętego Kazimierza Królewicza odwiedził ks. bp. Jerzy Mazur. Tego dnia były świętowane dwie uroczystości parafialne: bierzmowanie oraz odpust z racji uczczenia święta patrona naszej parafii – Świętego Kazimierza. Największą niespodziankę i radość ks. bp. sprawił dzieciom ze świetlicy "Promyk Dnia".

1873 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wizyta księdza biskupa w Orłowie' (622 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku