<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192193203213223233243253   >

WARSZTATY KULTUROWE W ORŁOWIE

Autor: Admin Dodano: wtorek, 10 maja 2011 - 07:59

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza dzieci i młodzież (w wieku od 6 do 16 lat) do wzięcia udziału w warsztatach kulturoznawczych, które będą odbywać się w świetlicy Promyk Dnia w Orłowie. Zadanie realizowane jest w ramach I edycji programu grantowego „Bank Dziecięcych Uśmiechów” Fundacji Banku Zachodniego WBK.

W trakcie zajęć beneficjenci będą poznawać wybrane kraje świata. Spotkania będą wzbogacane zajęciami tanecznymi i plastycznymi, inspirowanymi tymi krajami.

2321 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WARSZTATY KULTUROWE W ORŁOWIE' (606 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIEŃ SKUPIENIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW I SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: środa, 04 maja 2011 - 02:01

26 kwietnia, pierwszy dzień po Świętach Wielkanocnych był dniem skupienia parafialnych zespołów i szkolnych kół Caritas. Spotkanie odbyło się w Diecezjalnym Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w parafii pw. Chrystusa Sługi w Ełku. Czas wspólnej modlitwy wolontariuszy rozpoczęto Nabożeństwem – Nowenną przed świętem Bożego Miłosierdzia.

1752 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIEŃ SKUPIENIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW I SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (3130 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WIELKANOCNE ŚNIADANIE W DOMU ŚW. OJCA PIO

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 kwietnia 2011 - 11:04

Święta Wielkanocne to wyjątkowy okres w roku i najważniejsze święto chrześcijańskie upamiętniające śmierć i zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa. Stało się już tradycją, że każdego roku w Domu św. Ojca Pio Caritas Diecezji Ełckiej przygotowuje osobom bezdomnym, skrzywdzonym przez los oraz samotnym śniadanie wielkanocne.

2405 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WIELKANOCNE ŚNIADANIE W DOMU ŚW. OJCA PIO' (919 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zgłoś się do nas, zostań wolontariuszem!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 21 kwietnia 2011 - 12:14

Caritas Diecezji Ełckiej serdecznie zaprasza młodzież w wieku do 18 roku życia oraz osoby po 50 roku życia do wzięcia udziału w projekcie „I Ty możesz zostać wolontariuszem”. Zadanie jest realizowane przy wparciu finansowym Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego.

2508 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zgłoś się do nas, zostań wolontariuszem!' (528 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
NIEpozorna partykuła NIE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 21 kwietnia 2011 - 10:13

Ruszyła realizacja projektu „Niepozorna partykuła NIE” – warsztaty z zakresu profilaktyki uzależnień dla dzieci i młodzieży” współfinansowane przez Urząd Miejski w Ełku. Celem zadania jest podwyższenie świadomości społecznej dzieci i młodzieży z miasta Ełku w zakresie szeroko pojętej profilaktyki uzależnień, ze szczególnym uwzględnieniem zachowań asertywnych.

2360 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'NIEpozorna partykuła NIE' (1100 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku