Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191192202212222232242252   >

Mieszkanie usamodzielnia dla wychowanków Domu Św. Faustyny – Pomocna Dłoń

Autor: Admin Dodano: czwartek, 14 kwietnia 2011 - 11:06

31 marca br. odbyło się uroczyste otwarcie i poświęcenie nowego mieszkania usamodzielnienia dla 14 wychowanków Domu Św. Faustyny – Pomocna Dłoń w Ełku. Aktu poświęcenia dokonał Ksiądz Biskup Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełcki, który przekazał także wychowankom krzyże, podkreślając ich znaczenie w życiu każdego człowieka.

5539 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mieszkanie usamodzielnia dla wychowanków Domu Św. Faustyny – Pomocna Dłoń' (3121 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Kobiet w Orłowie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 marca 2011 - 14:00

W dniu 5 marca 2011r. w świetlicy "Promyk Dnia" w Orłowie prowadzonej przez Caritas Diecezji Ełckiej podopieczni zorganizowali Dzień Kobiet. Po części artystycznej (skecze, piosenki i wiersze) wręczono licznie zgromadzonym paniom drobne upominki w postaci bukiecików i dzbanków z kwiatami zrobionymi własnoręcznie przez dzieci.

2044 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Kobiet w Orłowie' (447 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wizyta księdza biskupa w Orłowie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 marca 2011 - 13:56

Dnia 4 marca 2011r. parafię p.w. Świętego Kazimierza Królewicza odwiedził ks. bp. Jerzy Mazur. Tego dnia były świętowane dwie uroczystości parafialne: bierzmowanie oraz odpust z racji uczczenia święta patrona naszej parafii – Świętego Kazimierza. Największą niespodziankę i radość ks. bp. sprawił dzieciom ze świetlicy "Promyk Dnia".

1861 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wizyta księdza biskupa w Orłowie' (622 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Młodzież w działaniu”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 marca 2011 - 13:35

Dnia 1 marca 2011 roku o godz. 8 rano grupa wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas wybrała się do Olecka na szkolenie w pisaniu projektów. Szkolenie prowadziło Oleckie Stowarzyszenie Aktywnych Skocznia. Celem szkolenia było przekazanie wiedzy oraz umiejętności dotyczących założeń programu "Młodzież w działaniu", rodzajów działań, które mogą otrzymać wsparcie w ramach Programu, zasad przygotowywania i realizacji projektów w ramach Programu oraz wypełniania wniosków.

1721 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Młodzież w działaniu”' (1437 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jałmużna Wielkopostna 2011

Autor: Admin Dodano: środa, 16 marca 2011 - 10:24

Tegoroczne hasło Jałmużny Wielkopostnej 2011 brzmi „Solidarni z chorymi”. Celem akcji jest zmiana postaw społeczeństwa wobec osób chorych oraz zebranie środków finansowych na pomoc dla chorych dzieci i dorosłych. Każdego roku Caritas Diecezji Ełckiej włącza się w to wielkie charytatywne dzieło, którego ideą jest dystrybucja skarbonek Caritas wśród mieszkańców z terenu diecezji ełckiej.

3302 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jałmużna Wielkopostna 2011' (1859 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku