Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190191201211221231241251   >

Zgłoś się do nas, zostań wolontariuszem!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 21 kwietnia 2011 - 12:14

Caritas Diecezji Ełckiej serdecznie zaprasza młodzież w wieku do 18 roku życia oraz osoby po 50 roku życia do wzięcia udziału w projekcie „I Ty możesz zostać wolontariuszem”. Zadanie jest realizowane przy wparciu finansowym Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego.

2503 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zgłoś się do nas, zostań wolontariuszem!' (528 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
NIEpozorna partykuła NIE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 21 kwietnia 2011 - 10:13

Ruszyła realizacja projektu „Niepozorna partykuła NIE” – warsztaty z zakresu profilaktyki uzależnień dla dzieci i młodzieży” współfinansowane przez Urząd Miejski w Ełku. Celem zadania jest podwyższenie świadomości społecznej dzieci i młodzieży z miasta Ełku w zakresie szeroko pojętej profilaktyki uzależnień, ze szczególnym uwzględnieniem zachowań asertywnych.

2356 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'NIEpozorna partykuła NIE' (1100 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ŚNIADANIE WIELKANOCNE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 21 kwietnia 2011 - 07:06

„PRZYJDŹCIE DO MNIE WSZYSCY, KTÓRZY UTRUDZENI I OBCIĄŻENI JESTEŚCIE, A JA WAS POKRZEPIĘ.”/MT 11,28/

Caritas Diecezji Ełckiej, jak co roku, serdecznie zaprasza wszystkie osoby najuboższe, samotne do uczestnictwa w Śniadaniu Wielkanocnym w dniu 24 kwietnia br, w Domu Dziennego Pobytu św. Ojca Pio w Ełku, ul. Kościuszki 17 w placówce Caritas Diecezji Ełckiej.

"Jezus stanowi dla nas wszystkich wzór do naśladowania. Musimy się uczyć od Niego takiego patrzenia na bliźnich, które pozwoli nam dostrzec siostrę i brata w drugim człowieku, biednym, ubogim człowieku."

1807 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wiosna wolontariatu

Autor: Admin Dodano: wtorek, 19 kwietnia 2011 - 13:46

Wolontariat Caritas Diecezji Ełckiej powoli nabiera rumieńców. Rok temu odszedł jeden koordynator, a przyszedł nowy i w wyniku tego sporo się zmieniło. Nie dziwi nikogo fakt, że większość młodych ludzi szuka swojej drogi życia „przytulając się” do kogoś, kogo obdarzy szacunkiem, zaufaniem i sympatią. Młodzież potrzebuje stabilizacji i oparcia. Razem z charyzmatyczną Eweliną Kalinowską gros wolontariuszy odfrunęło. To normalna kolej rzeczy. Obecny koordynator jest inny, ale nie mniej zaangażowany w życie swoich podopiecznych. Wolontariuszy przybywa z każdym miesiącem. Część z tych, którzy odeszli, powróciła.

2577 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wiosna wolontariatu' (2683 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ksiądz Biskup Jerzy Mazur w Domu Św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 14 kwietnia 2011 - 12:17

6 kwietnia br. w godzinach popołudniowych Dom Św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku odwiedził Jego Ekscelencja Ksiądz Biskup Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełcki. Wizyta ta była jednym z punktów wizytacji Ks. Biskupa w Parafii p.w. Św. Kazimierza Królewicza w Giżycku.

3198 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ksiądz Biskup Jerzy Mazur w Domu Św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku' (874 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku