<   1112131415161718191101111121131141151161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188189190200210220230240250260   >

Pomoc bezdomnym i opuszczonym

Autor: Admin Dodano: piątek, 12 sierpnia 2011 - 10:22

Caritas Diecezji Ełckiej od 2008 roku prowadzi noclegownię „Dom św. Ojca Pio” mieszczącą się przy ulicy Kościuszki 27 oraz od 2009 roku Dom Dziennego Pobytu (przekształcony z byłej Noclegowni powołanej w 1998 roku) usytuowany przy ulicy Kościuszki 17. Obie placówki służą pomocą osobom bezdomnym oraz wszystkim tym, którzy potrzebują wsparcia m.in. przez wydawanie posiłków czy możliwość otrzymania bezpiecznego schronienia.

2602 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc bezdomnym i opuszczonym' (1849 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 sierpnia 2011 - 10:57

7 sierpnia br. Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała i przeprowadziła zbiórkę publiczną na terenie obwodnicy miasta Ełk podczas II Mazurskiego Moto Show. Celem zbiórki było pozyskanie środków pieniężnych na wykonanie prac adaptacyjno-remontowych w Domu Samotnej Matki w Ełku.

1924 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o wyniku zbiórki publicznej przeprowadzonej przez Caritas Diecezji Ełckiej 7 sierpnia 2011 roku na terenie miasta Ełk podczas II Mazurskiego Moto Show' (2258 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzienny Punkt Opieki nad Dzieckiem w Augustowie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 sierpnia 2011 - 08:05

Od 1 maja b.r. trwa realizacja projektu pod tytułem „Prowadzenie i zapewnienie miejsc w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w roku 2011 dla dzieci z terenu miasta Augustowa”. Głównym celem projektu jest zapewnienie 10 dzieciom w wieku od 3 do 5 lat właściwej opieki edukacyjno-wychowawczej. Zadanie jest realizowane w placówce, która mieści się przy Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Corraggio-Odwagi”, przy ulicy ks. Skorupki 6 w Augustowie. Projekt zakłada opiekę 5 dni w tygodniu przez 8 godzin dziennie pod okiem wyspecjalizowanej kadry.

2691 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzienny Punkt Opieki nad Dzieckiem w Augustowie' (1349 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenie !!!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 11 sierpnia 2011 - 07:53

14 sierpnia w Kościele św. Szczepana w Rożyńsku Wielkim,
Mszą świętą o godzinie 10.30 rozpoczyna się kolejny koncert

III Międzynarodowy Festiwal Muzyki Organowej i Kameralnej Rożyńsk Wielki 2011

"Muzyka celtycka i klasyka organowa"

Przemysław Wawrzyniak - dudy szkockie, flety irlandzkie, bębny bodhran
Krzysztof Czerwiński - organy

2295 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zaproszenie !!!' (526 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 04 sierpnia 2011 - 12:53

7 sierpnia br. w godzinach 9.30-19.30 Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadzi na obwodnicy miasta Ełk podczas II Mazurskiego Moto Show Ełk zbiórkę publiczną, której celem jest pozyskanie środków pieniężnych na wykonanie prac adaptacyjno-remontowych w Domu Samotnej Matki przy ul. Jesiennej w Ełku.

1923 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Informacja o zbiórce publicznej organizowanej przez Caritas Diecezji Ełckiej 7 sierpnia 2011 roku podczas II Mazurskiego Moto Show w Ełku' (1809 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Page created in 0,221901 Seconds