<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183193203213223233243   >

„Zimowisko w świecie bajki i magii”

Autor: Admin Dodano: piątek, 04 lutego 2011 - 13:57

Caritas Diecezji Ełckiej realizuje projekt „Zimowisko w świecie bajki i magii” współfinansowany przez Urząd Miasta w Ełku. W ramach zaplanowanych działań, w dniu 3 lutego b. r. zorganizował kulig, w którym wzięło udział czterdziestu podopiecznych uczęszczających na zimowisko.

1702 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Zimowisko w świecie bajki i magii”' (525 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PIERWSZE, KWARTALNE SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: czwartek, 03 lutego 2011 - 07:14

„ Jest wiele takich prostych czynności, które służą tobie i innym – kiedy je wykonujesz pomyśl o tym. Rób to najlepiej, jak potrafisz – są tego warte.”
(Antonio Peregrino)

W dniu 29 stycznia br. odbyło się pierwsze kwartalne szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas. Miało ono miejsce w Domu Księży Emerytów w Augustowie oraz w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku. W szkoleniu uczestniczyło ok. 100 osób. W Augustowie spotkanie poprowadził ks. dr Maciej Gilewski – wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej, a w Ełku spotkaniu przewodniczył Ks. Biskup Romuald Kamiński, ks. Jacek Nogowski i Anna Rudzińska – opiekun PZC.

2409 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PIERWSZE, KWARTALNE SZKOLENIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS' (4339 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZAMIAST FISKUSOWI, PODARUJ CZŁOWIEKOWI

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 14:26

PRZEKAŻ 1%
Ludziom starszym i chorym

Zgodnie z ustawą z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie oraz znowelizowaną ustawą o podatku dochodowym od osób fizycznych, kolejny raz mogą Państwo zdecydować o przekazaniu 1% swego podatku należnego za poprzedni rok podatkowy na rzecz organizacji pożytku publicznego. Ustawowo ostateczny termin składania zeznań podatkowych ma nastąpić do 30 kwietnia roku następującego po roku podatkowym. Za rok 2010 należy złożyć zaznanie najpóźniej do 2 maja 2011 roku (30 kwietnia przypada w sobotę).

2154 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ZAMIAST FISKUSOWI, PODARUJ CZŁOWIEKOWI' (3306 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Zimowisko w świecie bajki i magii”

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 14:09

W związku ze złożoną ofertą na realizację zadania: edukacyjna opieka wychowawcza – wypoczynek letni i zimowy dzieci i młodzieży oraz otrzymanym dofinansowaniem z budżetu MIASTA EŁKU na organizację wypoczynku zimowego zapraszamy do udziału w projekcie „Zimowisko w świecie bajki i magii”. W okresie ferii zimowych, tzn. od 24 stycznia 2011r. do 04 lutego 2011r. odbywają się bezpłatne, twórcze zajęcia dla dzieci i młodzieży z terenu Miasta Ełku.

1914 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Zimowisko w świecie bajki i magii”' (1516 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Międzynarodowy Rok Wolontariatu.

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 13:38

26 listopada 2009 roku Rada Unii Europejskiej podjęła decyzję o ustanowieniu roku 2011 „Europejskim Rokiem Działalności Wolontariackiej na rzecz aktywnego obywatelstwa.” Od lipca do końca roku będzie trwała polska Prezydencja w Unii Europejskiej. Taki splot wydarzeń daje prawdopodobnie jedyną w swoim rodzaju okazję do podkreślenia rangi i znaczenia wolontariatu w naszym kraju. Polski rząd będzie w szczególny sposób włączał wolontariuszy w wydarzenia i działania w tym okresie. Niewątpliwie pozwoli to rozpromować idee wolontariatu, złamać pokutujące nadal w dość szerokich kręgach przekonanie, że wolontariat to tylko bardziej nowoczesna nazwa osławionego przez poprzedni ustrój „czynu społecznego”. Aktywna postawa obywatelska staje na piedestale i zostaje doceniona. Jednak to, na jaką skalę zostanie ta sytuacja wykorzystana we wszystkich regionach, pozostaje w gestii lokalnej administracji.

2691 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Międzynarodowy Rok Wolontariatu.' (6286 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku