<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183193203213223233243253263   >

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 kwietnia 2012 - 08:19

Na mocy decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 274/2011 z dnia 16 listopada 2011 r. nr sygn. DZiK-VI-632-1-280/11/JS) Caritas Diecezji Ełckiej (19-300 Ełk, ul. 3 Maja 10) przeprowadziła na terenie woj. podlaskiego i warmińsko – mazurskiego w terminie od 9 grudnia 2011 r. do 31 marca 2012 r. dwie zbiórki żywności w formie zbierania produktów żywnościowych i przekazała je osobom najbardziej potrzebującym zamieszkałym na terenie diecezji oraz podległym placówkom prowadzonym przez ełcką Caritas. Podczas dwóch zbiórek żywności zebrano ogółem 30 257,82 kg produktów spożywczych. Wsparcie w postaci paczek żywnościowych otrzymało około 2,5 tysiąca rodzin.

1995 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o wynikach zbiórek publicznych przeprowadzonych przez Caritas Diecezji Ełckiej (19-300 Ełk, ul. 3 Maja 10) na mocy decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 274/2011 z dnia 16 listopada 2011 r. ' (1464 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ŚNIADANIE WIELKANOCNE W DOMU ŚW. OJCA PIO W EŁKU

Autor: Admin Dodano: środa, 11 kwietnia 2012 - 10:46

8 kwietnia w Niedzielę Zmatrwychwstania Pańskiego tradycyjnie jak co roku w Domu św. Ojca Pio w Ełku odbyło się śniadanie wielkanocne, które zostało zorganizowane przez Caritas Diecezji Ełckiej. Po uroczystej Mszy świętej Rezurekcyjnej pensjonariusze noclegowni wspólnie z Jego Ekscelencją Ks. Bp Jerzym Mazurem oraz dyrektorem Caritas Diecezji Ełckiej Ks. Dariuszem Kruczyńskim, spotkali się przy wielkanocnym stole. Ksiądz Biskup pobłogosławił potrawy, które zostały przygotowane na tą uroczystość oraz wszystkim zgromadzonym życzył Błogosławionych Świąt Wielkanocnych. Dodał również aby radość i pokój zagościły w sercach każdego mieszkańca, ponieważ wielkim darem Bożym jest dom w którym mieszkają i mogą przeżywać tak miłą duchową atmosferę.

1882 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ŚNIADANIE WIELKANOCNE W DOMU ŚW. OJCA PIO W EŁKU ' (1173 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
UWAGA KOMUNIKAT

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 marca 2012 - 11:42

PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS
WOLONTARIUSZE SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaprosić Wolontariuszy z Parafialnych Zespołów Caritas oraz ze Szkolnych Kół Caritas na Dzień Skupienia, które odbędzie się 10 kwietnia o godz. 17.00 w Diecezjalnym Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Parafii pw. Chrystusa Sługi na Konieczkach.

1923 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'UWAGA KOMUNIKAT' (227 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: piątek, 16 marca 2012 - 15:01

16 marca zakończy się realizacja projektu pn. „Transgraniczny wolontariat w obszarze Euroregionu Niemen”, którego realizacja możliwa była dzięki wsparciu udzielonemu przez Norwegię poprzez dofinansowanie ze środków Norweskiego Mechanizmu Finansowego oraz budżetu państwa. W jego realizację poza Caritas Diecezji Ełckiej zaangażowani zostali partnerzy z obszaru Euroregionu Niemen z Litwy – Caritas Diecezji Wyłkowyszki oraz z Białorusi - Religijna Misja „Katolickie charytatywne stowarzyszenie Caritas”.

1671 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dobiega końca wspólne przedsięwzięcie polsko-białorusko-litewskich wolontariuszy' (4614 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„WYOBRAŹNIA MIŁOSIERDZIA” WARSZTATY DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: czwartek, 15 marca 2012 - 13:06

Właśnie pod tym hasłem odbyły się w dniach 23.02.2012 r. oraz 08.03.2012 r. warsztaty dla Opiekunów i Wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas. Warsztaty zorganizowano w Ośrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowym Dom Św. Rodziny w Orzyszu oraz w Centrum Pastoralno-Administracyjnym Kurii Biskupiej w Ełku. Warsztaty rozpoczęły się wspólną modlitwą. Następnie ks. Maciej Gilewski – wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej przywitał wszystkich przybyłych. W dalszej kolejności odbyła się krótka prezentacja zebranych grup szkolnych. Wolontariusze przedstawili swoje Koła oraz omówili ich pracę.

1445 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„WYOBRAŹNIA MIŁOSIERDZIA” WARSZTATY DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (2146 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku