<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180181182183193203213223233   >

LIDER NA 5 - TO JA

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 lipca 2010 - 13:05

Caritas Diecezji Ełckiej organizuje szkolenie dla trzydziestu liderów z Parafialnych Zespołów Caritas w ramach projektu „LIDER na 5”. Jest to szkolenie i warsztaty wspierające aktywność lokalnych liderów z powiatu ełckiego w działaniach na rzecz małych społeczności. Projekt współfinansowany jest przez Starostwo Powiatowe w Ełku.

2262 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'LIDER NA 5 - TO JA' (497 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WYPRAWKI SZKOLNE JUŻ ROZDANE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 lipca 2010 - 12:09

W dniu 23 lipca br. Caritas Diecezji Ełckiej organizowała po raz trzeci w tym roku szkolenie dla Parafialnych Zespołów Caritas. Miało ono miejsce w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku. Udział w nim wzięło ponad 100 osób, które reprezentowały 64 Parafialne Zespoły Caritas. Spotkaniu przewodniczył Jego Ekscelencja Ks. Biskup Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełcki a sprawy bieżące omówili ks. Dariusz Kruczyński – Dyrektor diecezjalnej Caritas oraz Anna Rudzińska – opiekun PZC. W spotkaniu uczestniczył również biskup z Boliwii oraz proboszczowie.

2850 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WYPRAWKI SZKOLNE JUŻ ROZDANE' (3187 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PARTNERSTWO DLA AKTYWIZACJI OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH RUCHOWO

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 lipca 2010 - 13:15

Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych w partnerstwie z Caritas Polska, Fundacją Aktywnej Rehabilitacji "FAR", Fundacją Polskich Kawalerów Maltańskich w Warszawie POMOC MALTAŃSKA oraz Stowarzyszeniem Przyjaciół Integracji realizuje projekt: "Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy II".

2428 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PARTNERSTWO DLA AKTYWIZACJI OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH RUCHOWO ' (3744 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Posumowanie akcji sms-owej „Wakacje dla dzieci powodzian”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 lipca 2010 - 07:29

W wyniku trwającej od 28 czerwca do 4 lipca br. ogólnopolskiej akcji „Wakacje dla dzieci powodzian” , w której promocję włączyła się także ełcka Caritas, pozyskano ok. 800 tys. złotych. Przez tydzień czasu można było wysyłać sms-a o treści „Pomagam” na numer 72 052 (2,44 zł z VAT) z przeznaczeniem na dofinansowanie wypoczynku letniego dzieci z terenów zniszczonych przez powódź oraz na sfinansowanie wyprawek szkolnych.

2173 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Posumowanie akcji sms-owej „Wakacje dla dzieci powodzian”' (916 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
W trosce o chorych i cierpiących

Autor: Admin Dodano: piątek, 09 lipca 2010 - 08:01

Dnia 3 lipca br. Ksiądz Biskup Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełcki dokonał aktu poświęcenia Domu im. św. Brunona Bonifacego z Kwerfurtu. Budynek zakupiony pięć lat temu przez diecezjalną Caritas został wyremontowany i przygotowany do prowadzenia działalności w ramach hospicjum i zakładu opiekuńczo - leczniczego. Prace projektowe i adaptacyjne trwały długo, ponieważ placówka musi spełniać wymogi zakładu opieki zdrowotnej.

2224 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ' W trosce o chorych i cierpiących ' (559 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Page created in 0,196114 Seconds