Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178179180190200210220230240250   >

Trwa realizacja projektu dofinansowanego przez Starostwo Powiatu Ełckiego

Autor: Admin Dodano: środa, 16 listopada 2011 - 14:01

W konkursie małych grantów, ełcka Caritas uzyskała ze Starostwa Powiatowego w Ełku dofinansowanie zadania pt. Realizacja Europejskiego Programu Pomocy Żywnościowej PEAD 2011. Dzięki tym funduszom możliwe jest objęcie pomocą większej liczby mieszkańców Powiatu Ełckiego, a tym samym intensywniejsze wdrażanie działań pomocowych w obszarze polityki społecznej i zapewnienie bezpieczeństwa socjalnego najuboższym.

1919 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Trwa realizacja projektu dofinansowanego przez Starostwo Powiatu Ełckiego' (972 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
6. Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 14 listopada 2011 - 14:59

W dniu 12 listopada 2011 roku u tronu Pani Jasnogórskiej, podczas 6. Ogólnopolskiej Pielgrzymki Osób Bezdomnych, spotkali się wierni, którzy z różnych przyczyn, zagubili symbol stabilizacji życiowej, jakim jest dom czy rodzina.

1692 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '6. Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę' (2944 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 listopada 2011 - 08:15

1 listopada br. Caritas Diecezji Ełckiej (ul. 3 Maja 10, 19-300 Ełk) zorganizowała zbiórkę publiczną przy bramach oraz na terenie ełckiego Cmentarza Komunalnego w celu pozyskania środków finansowych na budowę Biblioteki oraz Kaplicy Wyższego Seminarium Duchownego przy ul. Kościuszki w Ełku.

20 Seminarzystów zbierało ofiary pieniężne do puszek kwestarskich wśród odwiedzających groby. Pomimo chłodu Seminarzyści dzielnie trwali na stanowiskach. Dzięki ich staraniom udało się zebrać kwotę 2 450,26 zł, która została przekazana na budowę Biblioteki oraz Kaplicy Wyższego Seminarium Duchownego.

1270 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o wyniku zbiórki publicznej przeprowadzonej na mocy decyzji Prezydenta Miasta Ełku z dnia 28 października 2011 r.(BOC.5311.7.2011) przez Caritas Diecezji Ełckiej w dniu 1 listopada 2011 roku przy bramach oraz na terenie Cmentarza Komunalnego' (298 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
FAMILIADA DLA DOMU SAMOTNEJ MATKI W EŁKU

Autor: Admin Dodano: wtorek, 08 listopada 2011 - 12:49

Dnia 6 listopada TVP 2 wyemitowala specjalne wydanie "FAMILIADY", które promowało kampanię „Mazury Cud Natury”.

W teleturnieju wzięły udział gwiazdy polskiej telewizji, polskich seriali i polskiej sceny teatralnej min.: Małgorzata Lewińska, Magdalena Warzecha, Magdalena Waligórska, Magdalena Malicka Dziun, Elżbieta Jędrzejewska, Krzysztof Banaszyk, Arkadiusz Nader, Tomasz Gęsikowski, Artur Witu. Celebryci poprzez udział w akcji promowali Mazury jako miejsce, które pretenduje do miana jednego z siedmiu największych cudów świata.

2456 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'FAMILIADA DLA DOMU SAMOTNEJ MATKI W EŁKU' (1313 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rozprowadzanie zniczy z logo Caritas przez wolontariuszy

Autor: Admin Dodano: czwartek, 03 listopada 2011 - 09:36

Jak co roku tradycyjnie przed Dniem Wszystkich Świętych oraz Dniem Zadusznym wolontariusze skupieni przy Ełckim Centrum Wolontariatu Caritas rozprowadzali znicze nagrobne. W tym roku sprzedaż zniczy opatrzonych logo Caritas odbywała się w dniach 27 i 28 października przed bramą główną na Cmentarzu Komunalnym w Ełku.

1863 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rozprowadzanie zniczy z logo Caritas przez wolontariuszy' (656 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku