Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178179189199209219229239249   >

Niespodziewany gość w ełckim Punkcie Opieki nad Dzieckiem

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 12 grudnia 2011 - 14:49

Dzień 6 grudnia zaczął się w Dziennym Punkcie Opieki jak zwykle na zabawie, czytaniu książek czy układaniu puzzli. Żadne z dzieci nie przypuszczało jak miły gość odwiedzi ich dzisiaj. Po śniadaniu, jak co dzień dzieci pilnie uzupełniały karty pracy, a następnie wraz z paniami zaczęły ubierać choinkę. Gdy na koniec zawieszaliśmy gwiazdę wieńczącą czubek drzewka dzieci usłyszały specyficzne „Ho, ho, ho…”

1843 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Niespodziewany gość w ełckim Punkcie Opieki nad Dzieckiem' (920 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Mikołajkowy finał akcji „Qurier Świętego Mikołaja”

Autor: Admin Dodano: piątek, 09 grudnia 2011 - 14:55

Dnia 6 grudnia 2011 r. w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Bóg jest miłością” w Piszu miał miejsce finał akcji „Qurier Świętego Mikołaja”. W mikołajkowe popołudnie, pomimo niezimowej aury w świetlicy wyczuwało się na każdym kroku świąteczną atmosferę. Na kilka dni przed imprezą dzieci i młodzież wykonywały bożonarodzeniowe ozdoby na ściany, okna i firany.

1289 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mikołajkowy finał akcji „Qurier Świętego Mikołaja”' (3298 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Przyjaciele ze Szwecji w Giżycku

Autor: Admin Dodano: piątek, 02 grudnia 2011 - 13:39

Niezwykłe odwiedziny - tak można byłoby określić przyjazd naszych młodych przyjaciół i ich opiekunów do naszego domu w Giżycku.

Ta niezwykła wizyta, która odbyła się 30 listopada br. budziła w nas ogromne poruszenie i zainteresowanie. Grupa naszych przyjaciół w liczbie 21 osób przyjechała do nas z Skovde i Tidaholm. Byli to uczniowie specjalnego ośrodka dla młodzieży, pozwalającego na ich usamodzielnienie i samodzielne funkcjonowanie w społeczeństwie. Przebywająca tam młodzież w wieku od 18 do 24 lat przebywa w ośrodku od kilku miesięcy do kilku lat.

1277 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przyjaciele ze Szwecji w Giżycku' (1904 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Qurier Świętego Mikołaja dotrze do dzieci ze świetlicy w Piszu i Olecku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 01 grudnia 2011 - 11:35

Już 6 grudnia 2011 roku Mikołaj z wielkim workiem prezentów na plecach dotrze do podopiecznych Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II Bóg jest miłością w Piszu. Tydzień później tj. 13 grudnia odwiedzi również dzieci w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II Samarytańskie dzieło w Olecku. Obie uroczystości odbędą się w ramach akcji Qurier Świętego Mikołaja, której organizatorem jest Fundacja Przyjaciółka.

1395 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Qurier Świętego Mikołaja dotrze do dzieci ze świetlicy w Piszu i Olecku' (2092 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Andrzejkowy wieczór w Giżycku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 listopada 2011 - 13:33

Ową przyszłość dziś bez wielkich mozołów
Wskazać może wosk stopiony lub ołów,
Gdy swobodną kroplą w wodę upadnie.
Rzecz ciekawa co tam z niego się złoży...
Pewno młodzian urodziwy a hoży.

Władysław Sabowski

Andrzejkowy wieczór większość z nas chciałaby spędzić wyjątkowo – to ostatnia okazja przed Adwentem, by się wyszumieć i porządnie zabawić. Trzeba tylko zadbać o nastrój, wróżby i – oczywiście – o coś na ząb.

1817 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Andrzejkowy wieczór w Giżycku' (1595 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku