<   1112131415161718191101111121131141151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173174175176177178188198208218228238248258   >

Wielkanocne Dzieło Caritas – Paschaliki 2012

Autor: Admin Dodano: wtorek, 28 lutego 2012 - 09:25

Wielki Post to okres, kiedy czujemy, że nadchodzi czas Zmartwychwstania Chrystusa naszego Zbawiciela i zbliżające się Święta Wielkanocne. Każdy z nas wie, że każdego dnia powinniśmy być wzorowymi chrześcijanami, ale okres przedświąteczny to szczególny czas, kiedy zatrzymujemy się na chwilę, ulegamy refleksji nad własnym życiem, kontemplujemy w modlitwie i niejednokrotnie obiecujemy sobie, że będziemy postępować zgodnie z przykazaniami bożymi. Wychodzi nam to różnie, ale staramy się i to jest pół sukcesu.

2785 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielkanocne Dzieło Caritas – Paschaliki 2012' (791 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czy wiesz…

Autor: Admin Dodano: piątek, 24 lutego 2012 - 08:40

…kim była Maria Zientara – Malewska? Autorem jakich książek jest Michał Olszewski? Dlaczego kiedyś niemowlakowi wiązano czerwoną wstążeczkę? A może znasz podstawowe kroki zajączka (kozaka mazurskiego)? Jeżeli odpowiedź na większość z powyższych pytań jest negatywna, to dzięki nam możesz to zmienić!!!
Co musisz zrobić?

1888 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czy wiesz…' (853 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Orłowo na Karnawałowo”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 21 lutego 2012 - 12:07

Powoli dobiega końca tegoroczny karnawał. Jego zakończenie stanowi początek Wielkiego Postu początek oczekiwania na Wielkanoc.

Karnawał, to czas zabawy, organizacji balów. Mając to na uwadze opiekun świetlicy środowiskowej ,,Promyk Dnia,, w Orłowie, przy współpracy rodziców postanowił zorganizować bal karanałowy dla podopiecznych placówki.

1828 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Orłowo na Karnawałowo”' (778 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: wtorek, 21 lutego 2012 - 09:36

W dniu 9 marca 2012 r. (piątek) odbędzie się I kwartalne Szkolenie dla Parafialnych Zespołów Caritas. Spotkanie rozpocznie się o godz. 16.30 w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku, pl. Katedralny 1 ( wejście od rzeki ).

1386 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS ' (700 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI CARITAS – Tak, pomagam

Autor: Admin Dodano: wtorek, 21 lutego 2012 - 09:28

KOMUNIKAT