<   1112131415161718191101111121131141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165166167168169170171172173183193203213223233   >

Wakacje z Bogiem

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 czerwca 2011 - 14:44

Wakacje to czas odpoczynku i relaksu po wielu trudach w trakcie roku szkolnego. Uczniowie w tym okresie roku regenerują siły przed zbliżającą się szkołą. Nie wszystkich rodziców stać na to, by zorganizować dzieciom wypoczynek letni. W odpowiedzi na trudną sytuację materialną młodych parafian mieszkających w diecezji Caritas, jak co roku postanowiła zorganizować wypoczynek letni dla ok. 430 dzieci i młodzieży z terenu diecezji ełckiej. Wezmą w nich udział młodzi ludzie w wieku od 10 do 16 lat. Łącznie zorganizujemy dla nich 8 turnusów, każdy z nich będzie trwać 8 dni. Nasi parafianie odpoczywać będą w schronisku parafialnym mieszczącym się na terenie parafii p.w. Matki Bożej Szkaplerznej w Świętajnie. Osoby biorące udział w koloniach zostały wytypowane przez księży proboszczów i prezesów parafialnych zespołów caritas. W procesie rekrutacji brane pod uwagę były przede wszystkim dwa aspekty: sytuacja materialna rodziny oraz liczba jej członków.

3260 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacje z Bogiem' (1755 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
VI Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 20 czerwca 2011 - 13:54

1 czerwca br. na Placu Jana Pawła II w Ełku odbył się VI Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Jego organizatorami byli: Caritas Diecezji Ełckiej, Caritas Polska, Urząd Miasta Ełku oraz Telewizja Polska. Tego dnia ponad 15.000 dzieci z całej diecezji ełckiej, z innych regionów Polski, a także z zagranicy skorzystało z atrakcji przygotowanych na placu.

2581 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'VI Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka' (5563 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poświęcenie ośrodka skautingowego w Reglu

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 20 czerwca 2011 - 13:24

W dniu 2 czerwca br. Jego Ekscelencja ksiądz biskup Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełcki dokonał uroczystego poświęcenia ośrodka skautingowego w Reglu. Powstanie ośrodka to kolejna inicjatywa ełckiej Caritas we współpracy z Jeronimo Martins Dystrybucja, właścicielem sieci sklepów Biedronka.

2002 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poświęcenie ośrodka skautingowego w Reglu' (2144 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenie !!!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 16 czerwca 2011 - 07:59

19 czerwca w Kościele św. Szczepana w Rożyńsku Wielkim, Mszą świętą o godzinie 10.30 rozpoczyna się kolejny koncert

III Międzynarodowy Festiwal Muzyki Organowej i Kameralnej Rożyńsk Wielki 2011

K O N C E R T II /godzina 11.30/

Veranika Pradzed – cymbały białoruskie
Piotr Rojek – organy

2069 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zaproszenie !!!' (1256 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Macierzyństwo spokojem otulone

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 czerwca 2011 - 08:28

Macierzyństwo to najpiękniejsze co może spotkać kobietę. Ten stan dodaje jej skrzydeł. Wprawia w niezwykłą radość oczekiwania na nowe życie. Matka przygotowuje się na przyjęcie dziecka jak na przybycie niezwykłego gościa. Chce podarować mu wszystko co najlepsze, jest to przecież dar najcenniejszy jaki otrzymuje w życiu. Cała rodzina włącza się w przygotowania, by być gotowym na dzień narodzin jej nowego członka.

2103 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Macierzyństwo spokojem otulone' (2440 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku