<   1234567891011121314151617181920212223242526272829303132425262728292102112122132142152162172182192202212222232   >

Wolontariusz Roku 2017

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 października 2017 - 16:30

W związku ze zbliżającą się Galu Wolontariatu Caritas, która odbędzie się 4 grudnia br., zapraszamy Szkolne Koła Caritas do wytypowania spośród ich członków osoby, która odznacza się szczególną aktywnością jako wolontariusz. Regulamin konkursu i formularz zgłoszeniowy znajdują się poniżej. Na zgłoszenia czekamy do 24 listopada br.

237 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusz Roku 2017' (345 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc wolontariuszy podczas agapy misyjnej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 23 października 2017 - 08:35

Dnia 21 października br. odbył się I-szy Kongresu Misyjny Diecezji Ełckiej - Stacja Dorosłych. W organizację agapy misyjnej zaangażowali się wolontariusze z Zespołu Szkół nr 6 im. Macieja Rataja i z Zespołu Szkół Sportowych w Ełku oraz ich Opiekunki - P. Ewelina, P. Urszula i P. Justyna, a także Murzynka Halinka... Wszystkim wolontariuszom serdeczni dziękujemy za pomoc!

212 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc wolontariuszy podczas agapy misyjnej' (2451 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywne życie seniorów

Autor: Admin Dodano: środa, 18 października 2017 - 14:04

Życie seniora wcale nie musi być nudne i kojarzyć się wyłącznie z chorobami oraz brakiem aktywności. Jeżeli tylko zdrowie dopisuje, to wystarczy chęć wyjścia z domu, by móc ciekawie spędzić czas w Kawiarence Senioralnej prowadzonej przez ełcką Caritas. Tutaj we wtorki każdy senior z powiatu ełckiego znajdzie coś dla siebie.

140 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywne życie seniorów' (4626 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
II spotkanie w środowisku otwartym w powiecie piskim

Autor: Admin Dodano: środa, 18 października 2017 - 07:35

13 października 2017 roku uczestnicy projektu wraz z 2 wolontariuszami „Łamiemy stereotypy” udali się do Pisza, na swoje drugie spotkanie w środowisku otwartym, zorganizowane dzięki wsparciu finansowemu Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

557 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'II spotkanie w środowisku otwartym w powiecie piskim' (2542 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Misyjne warsztaty plastyczne z młodymi wolontariuszami

Autor: Admin Dodano: wtorek, 17 października 2017 - 13:34

Diecezja Ełcka przeżywa I-szy Kongres Misyjny pod hasłem „Idźcie i głoście”. W najbliższą sobotę, 21 października 2017 r. zaplanowano Stację Dorosłych. Trwają intensywne przygotowania do kongresu. Wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas przy Zespole Szkół nr 6 im. Macieja Rataja i Zespole Szkół Sportowych w Ełku zgłosili swoją gotowość, aby służyć pomocą przy rozdawaniu żywności podczas agapy.

174 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Misyjne warsztaty plastyczne z młodymi wolontariuszami' (2457 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku