Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

<   1112131415161718191101111121131141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163164165175185195205215225235245255265   >

Wakacje z przedsiębiorczością

Autor: Admin Dodano: czwartek, 15 sierpnia 2013 - 22:41

100 osób z województwa podlaskiego uczestniczyło w koloniach zorganizowanych przez ełcką Caritas w Świętajnie. Dzieci wypoczywały w okresie od 9 do 24 lipca. Czas spędzony w mazurskiej miejscowości upływał na grach i zabawach, nie zabrakło także wspólnych śpiewów przy ognisku, czy dyskoteki. Nie był to jednak tradycyjny wypoczynek. To, co wyróżniło go spośród innych turnusów, to warsztaty które zostały przeprowadzone w trakcie jego trwania. Ich tematem przewodnim była przedsiębiorczość.

2349 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacje z przedsiębiorczością' (1772 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Profilaktyka i nie tylko

Autor: Admin Dodano: środa, 14 sierpnia 2013 - 14:51

W okresie od 1 do 8 lipca został zorganizowany ośmiodniowy warsztat wyjazdowy, w którym udział wzięły 52 osoby, w wieku od 10 do 16 lat (mieszkańcy województwa warmińsko – mazurskiego: powiaty ełcki, węgorzewski, gołdapski). W trakcie warsztatu zostały poruszone zagadnienia dotyczące uzależnień. W trakcie jego trwania prowadzone były także zajęcia mające na celu rozwój bądź nabycie umiejętności społecznych niezbędnych w walce z uzależnieniami.

2300 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Profilaktyka i nie tylko' (1560 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacje na Mazurach

Autor: Admin Dodano: wtorek, 13 sierpnia 2013 - 14:19

Jak co roku dzieci i młodzież z województwa warmińsko – mazurskiego (powiaty ełcki, giżycki, piski, olecki, gołdapski, węgorzewski, część mrągowskiego) uczestniczą w wypoczynku letnim organizowanym przez Caritas Diecezji Ełckiej. W tym roku, grupa ponad 100 młodych osób uczestniczy w koloniach współfinansowanych ze środków Kuratorium Oświaty w Olsztynie, w ramach zadania pod nazwą „Moje mazurskie wakacje”.

2333 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacje na Mazurach' (662 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Konkurs plastyczny - rozstrzygnięcie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 12 sierpnia 2013 - 13:47

2 sierpnia 2013 roku nastąpiło rozstrzygnięcie konkursu pod hasłem „Razem łatwiej – aktywizacja społeczna osób z upośledzeniem umysłowym”. Konkurs został skierowany do uczniów szkół podstawowych w powiecie ełckim.

2087 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Konkurs plastyczny - rozstrzygnięcie' (1354 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Profesjonalizacji ciąg dalszy…

Autor: Admin Dodano: piątek, 19 lipca 2013 - 10:39

Wolontariusze, członkowie Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas oraz Parafialnych Zespołów Caritas zakończyli udział w szkoleniach, kursach organizowanych przez Caritas Diecezji Ełckiej we współpracy ze Stowarzyszeniem Pomocy Humanitarnej im. św. Łazarza z siedzibą w Ełku.

2289 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Profesjonalizacji ciąg dalszy…' (1834 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%