<   1112131415161718191101111121131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157158159160161162163173183193203213223233   >

Grudzień pod znakiem przyjaźni i miłości

Autor: Admin Dodano: środa, 21 grudnia 2011 - 14:01

"... Jest w moim kraju zwyczaj, że w dzień wigilijny,
przy wzejściu pierwszej gwiazdy wieczornej na niebie,
ludzie gniazda wspólnego łamią chleb Biblijny,
najtkliwsze przekazując uczucia w tym chlebie..."

(C.K. Norwid)

Święta Bożego Narodzenia to czas miłości, radości i przebaczania tego co złe. To idealny moment, by zastanowić się nad swoim życiem i podsumować miniony rok. To również szansa, by pochylić się nad osobami, których Bóg zsyła na nasza ścieżkę. Doskonałą ku temu okazją do pojednania oraz do podzielenia się symbolem miłości i przyjaźni wśród pracowników Caritas Diecezji Ełckiej było spotkanie wigilijne, które odbyło się 16 grudnia w Centrum Administracyjno-Pastoralnym Ełckiej Kurii Diecezjalnej.

1930 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Grudzień pod znakiem przyjaźni i miłości' (2060 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Międzynarodowy Dzień Wolontariusza

Autor: Admin Dodano: czwartek, 15 grudnia 2011 - 11:28

5 grudnia 2011 r. wolontariusze zrzeszeni w Ełckim Centrum Wolontariatu Caritas obchodzili swoje święto, czyli Międzynarodowy Dzień Wolontariusza. Dzień ten został wyznaczony w dowód uznania dla tych wszystkich szczególnych ludzi, niestrudzonych ochotników, czyli wolontariuszy, którzy poświęcają swój czas i umiejętności innym ludziom, ludziom potrzebującym pomocy.

1921 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Międzynarodowy Dzień Wolontariusza' (1801 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Gala Wolontariatu w Białymstoku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 15 grudnia 2011 - 11:20

Rok 2011 jest Europejskim Rokiem Wolontariatu. Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Białymstoku postanowił aktywnie włączyć się w związane z nim zadania organizując w dniu 02 grudnia 2011 r. w Urzędzie Marszałkowskim w Białymstoku „Galę Wolontariatu”, której intencją była prezentacja specyfiki funkcjonowania oraz określenie kondycji wolontariatu na szczeblu lokalnym, wojewódzkim, jak i krajowym.

Notatka:

2288 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Gala Wolontariatu w Białymstoku' (1699 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Niespodziewany gość w ełckim Punkcie Opieki nad Dzieckiem

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 12 grudnia 2011 - 14:49

Dzień 6 grudnia zaczął się w Dziennym Punkcie Opieki jak zwykle na zabawie, czytaniu książek czy układaniu puzzli. Żadne z dzieci nie przypuszczało jak miły gość odwiedzi ich dzisiaj. Po śniadaniu, jak co dzień dzieci pilnie uzupełniały karty pracy, a następnie wraz z paniami zaczęły ubierać choinkę. Gdy na koniec zawieszaliśmy gwiazdę wieńczącą czubek drzewka dzieci usłyszały specyficzne „Ho, ho, ho…”

1811 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Niespodziewany gość w ełckim Punkcie Opieki nad Dzieckiem' (920 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Mikołajkowy finał akcji „Qurier Świętego Mikołaja”

Autor: Admin Dodano: piątek, 09 grudnia 2011 - 14:55

Dnia 6 grudnia 2011 r. w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Bóg jest miłością” w Piszu miał miejsce finał akcji „Qurier Świętego Mikołaja”. W mikołajkowe popołudnie, pomimo niezimowej aury w świetlicy wyczuwało się na każdym kroku świąteczną atmosferę. Na kilka dni przed imprezą dzieci i młodzież wykonywały bożonarodzeniowe ozdoby na ściany, okna i firany.

1265 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mikołajkowy finał akcji „Qurier Świętego Mikołaja”' (3298 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku