Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

<   12345678910111213141516171819202122232425262728293031415161718191101111121131141151161171181191201211221   >

Kolejne warsztaty za nami

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 lipca 2017 - 16:25

70 osób – dokładnie tyle uczestniczyło w warsztatach umiejętności społecznych, które przeprowadzono w Ośrodku „Arka” w Orzyszu. Wszyscy byli mieszkańcami województwa warmińsko- mazurskiego (m.in. z powiatów ełckiego, piskiego, węgorzewskiego, giżyckiego, gołdapskiego). Warsztaty odbyły się w dniach 3-10 lipca 2017 roku. Łącznie przeprowadzonych zostało 40 godzin zajęć, podczas których poruszono zagadnienia z zakresu komunikacji, asertywności, negocjacji, samoakceptacji, stresu.

172 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejne warsztaty za nami ' (1968 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Krok ku samodzielności III"

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 lipca 2017 - 07:20

Zaproszenie dla osób niepełnosprawnych do udziału w projekcie

Jesteś osobą z niepełnosprawnością intelektualną lub psychiczną, masz minimum 18 lat i mieszkasz w powiecie ełckim lub powiecie oleckim? Chcesz spędzić aktywnie czas i nauczyć się czegoś nowego? Chcesz poznać nowych ludzi i chodzić z nimi na kręgle oraz do kina?

Jesteś rodzicem lub opiekunem osoby z niepełnosprawnością intelektualną lub psychiczną? Czy masz poczucie, że ze względu na niepełnosprawność Twojego dziecka wiele je omija? Chcesz, by spędziło czas w ciekawy sposób, ucząc się samodzielności?

143 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Krok ku samodzielności III" ' (1277 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Akcja "PODAJ DALEJ"

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 lipca 2017 - 09:50

Jeżeli masz w domu zbędne maskotki - pluszaki, puzzle, gry i sprzęt sportowy i już Ci się znudził to nie przechowuj w domu na "lepsze chwile", ale przekaż dalej. Przynieś do Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1 (blisko szpitala miejskiego). Przekażemy na kolonie letnie Caritas w Orzyszu, gdzie przebywają dzieci z całej naszej diecezji.

259 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Akcja "PODAJ DALEJ"' (158 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc osobom starszym w domu

Autor: Admin Dodano: środa, 12 lipca 2017 - 14:25

Jeśli jesteś seniorem powyżej 60 roku życia i wymagasz opieki lub wsparcia w domu, zgłoś się do ełckiej Caritas. Możemy przydzielić Tobie osobę, która odwiedzi Cię w domu, chętnie wysłucha historii z przeszłości, podyskutuje o obecnej sytuacji politycznej albo po prostu poczyta książkę. Animatorzy Caritas odwiedzają seniorów dwa razy w miesiącu. Sprzątają, przygotowują posiłki, robią zakupy, pomagają w gimnastyce, grają w szachy, malują i rozmawiają.

181 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc osobom starszym w domu' (488 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Stacja przesiadkowa - Kużnica Białostocka, stacja docelowa - Orzysz

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 czerwca 2017 - 13:05

Trzecia, 70-osobowa, grupa dzieci i młodzieży z Białorusi powoli kończy wypoczynek w orzyskim Ośrodku „Arka”. Do tej pory gościliśmy m.in. dzieci z Gordona, Lidy, Brasławia, Witebska i wielu innych miejscowości na Białorusi. Dzieci, poza wypoczynkiem, uczestniczą w programie edukacyjnym obejmującym zajęcia z lektorem języka polskiego, wykład nt. historii Polski po 1945 roku, a także zajęcia nt. kultury polskiej. Zajęcia te, to nie tylko czysta teoria, ale przede wszystkim nauka oparta na zabawie, połączona z nauką języka polskiego.

242 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Stacja przesiadkowa - Kużnica Białostocka, stacja docelowa - Orzysz' (1252 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU