Kolonie 2017

<   12345678910111213141516171819202122232425262728293031415161718191101111121131141151161171181191201211221231   >

Łamiemy stereotypy

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 października 2017 - 17:55

Regularnie, od kilku miesięcy w powiatach piskim, ełckim, oleckim i gołdapskim odbywają się spotkania comiesięczne, podczas których 40-osobowa grupa Beneficjentów projektu „Łamiemy stereotypy”, dofinansowanego ze środków Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich, bierze udział w nauce języka angielskiego, a także w odbywających się naprzemiennie zajęciach sportowo – ruchowych, spotkaniach z dietetykiem.

422 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Łamiemy stereotypy' (2096 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 października 2017 - 13:01

17 października obchodzimy ustanowiony w 1992 r. przez ONZ Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem. Problem ubóstwa jest powszechnym zjawiskiem społecznym, obejmującym wiele aspektów. Ubóstwo występuje w każdym kraju, na całym świecie. Ustrój państwa, położenie geograficzne czy status danego społeczeństwa mają wpływ na skalę problemu ubóstwa, nie istnieją jednak żadne rozwiązania prawne czy faktyczne, który by sprawiły, żeby ten problem całkowicie zniknął.

132 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem' (2417 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jesienne prace w ogródku i na ścieżce sensorycznej

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 października 2017 - 16:40

Październik jest miesiącem intensywnych prac w ogrodach i zieleńcach. Również w ogródku stworzonym latem przez osoby z niepełnosprawnością intelektualną i psychiczną jest w tym czasie wiele do zrobienia. 4 października uczestnicy projektu „Krok ku samodzielności III” spotkali się, aby przygotować ogród do zimy. Grabili liście, usuwali ze skrzynek przekwitające rośliny jednoroczne. Posadzili także cebule roślin ozdobnych, które zakwitną wczesną wiosną.

224 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jesienne prace w ogródku i na ścieżce sensorycznej' (3954 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Popołudnie ze św. s. Faustyną

Autor: Admin Dodano: piątek, 06 października 2017 - 08:56

W czwartek 5 października 2017 r. w Domu Samotnej Matki ełckiej Caritas Siostry Matki Bożej Miłosierdzia wraz z Mieszkańcami domu zorganizowali „Popołudnie ze św. s. Faustyną”. Na zaproszenie skierowane do mieszkańców naszego miasta odpowiedziała grupa wiernych z różnych ełckich parafii. Okazją do wspólnej modlitwy była uroczystość św. s. Faustyny.

313 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Popołudnie ze św. s. Faustyną' (2935 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
POPOŁUDNIE ZE ŚW. SIOSTRĄ FAUSTYNĄ

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 września 2017 - 15:45

Czwartek, 5 października 2017 r.

Chcesz bliżej poznać św. Siostrę Faustynę i jej duchowość? Przyjdź!

133 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'POPOŁUDNIE ZE ŚW. SIOSTRĄ FAUSTYNĄ' (450 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU