Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154155156157167177187197207217227237247   >

Międzynarodowy Dzień Wolontariatu

Autor: Admin Dodano: środa, 12 grudnia 2012 - 17:46

W mroźny poniedziałek dnia 10 grudnia o godzinie 12:15 rozpoczęły się uroczyste obchody Międzynarodowego Dnia Wolontariusza, które były jednocześnie podsumowaniem projektu skierowanego do tej grupy społecznej pod nazwą „Profesjonalizacja Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej” współfinansowanego przez Fundusz Inicjatyw Obywatelskich 2012.

2000 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Międzynarodowy Dzień Wolontariatu' (5465 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
10 grudnia 2012 – Uroczysta Gala z okazji Międzynarodowego Dnia Wolontariusza

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 grudnia 2012 - 14:46

Caritas Diecezji Ełckiej ma zaszczyt zaprosić wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas oraz opiekunów i członków Szkolnych Kół Caritas z terenu diecezji ełckiej na uroczyste obchody „Międzynarodowego Dnia Wolontariusza” w ramach projektu „Profesjonalizacja Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej” współfinansowanego ze środków Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu – Fundusz Inicjatyw Obywatelskich 2012.

2519 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '10 grudnia 2012 – Uroczysta Gala z okazji Międzynarodowego Dnia Wolontariusza' (1763 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Centrum Charytatywne im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 grudnia 2012 - 14:36

Caritas Diecezji Ełckiej przy wsparciu finansowym Gminy Olecko realizuje obecnie projekt pt. Działania opiekuńczo-wychowawcze w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku, którego zasadniczym celem jest prowadzenie świetlicy wsparcia dziennego i zapewnienie podopiecznym właściwej opieki edukacyjno-wychowawczej.

1888 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Centrum Charytatywne im. Jana Pawła II „Samarytańskie dzieło” w Olecku' (1194 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świetlica środowiskowa „Promyk Dnia” w Orłowie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 grudnia 2012 - 14:34

Caritas Diecezji Ełckiej przy wsparciu finansowym Urzędu Gminy w Wydminach realizuje obecnie projekt pt. „Książkowe Orłowo”, którego zasadniczym celem jest aktywizacja społeczności wiejskiej Orłowa poprzez rozwój zainteresowań dzieci i młodzieży ideą czytania. W ramach tego zadania dzieci poznają twórczość poetów i bajkopisarzy. Słuchają utworów czytanych przez opiekuna świetlicy, dokonują ich interpretacji oraz oceny treści w nich zawartych. Ponadto wykonują prace plastyczne związane z danym utworem.

2355 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świetlica środowiskowa „Promyk Dnia” w Orłowie' (1331 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„ROK WIARY” WARSZTATY DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 grudnia 2012 - 14:24

„Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli”
(J 20,29)

„Rok Wiary” – pod tym właśnie hasłem przeprowadzany jest w naszej diecezji kolejny już cykl warsztatów dla wolontariuszy ze Szkolnych Kół Caritas. Pierwsze odbyły się 27 listopada 2012 roku w Centrum Pastoralno-Administracyjnym Kurii Biskupiej w Ełku. Kolejne miały miejsce 28 listopada 2012 roku w Ośrodku Szkoleniowo-Wypoczynkowym Dom Św. Rodziny w Orzyszu.

1775 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„ROK WIARY” WARSZTATY DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (2805 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku