<   1112131415161718191101111121131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154164174184194204214224234244254   >

HIV/AIDS – warsztaty dla dzieci i młodzieży

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 kwietnia 2013 - 20:22

Co to jest HIV? Jakie można się nim zakazić? Co zrobić, by zminimalizować ryzyko zakażenia? Jak można sprawdzić, czy jest się osobą zakażoną? HIV i co dalej? Jaka jest różnica między HIV i AIDS? To tylko niektóre z pytań, na które odpowiedź uzyskają osoby biorące udział w wakacyjnych warsztatach poświeconych tematyce HIV oraz AIDS. O konieczności poruszania tych zagadnień, nawet wśród dzieci, niech świadczy fakt, że zakażanie wirusem HIV może dotyczyć każdego, bez względu na wiek.

2346 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'HIV/AIDS – warsztaty dla dzieci i młodzieży' (1192 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
X OGÓLNOPOLSKA PIELGRZYMKA DO ŁAGIEWNIK 2013

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 kwietnia 2013 - 14:57

Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Krakowie – Łagiewnikach to wyjątkowe miejsce, do którego każdego roku pielgrzymują pracownicy i wolontariusze Caritas, aby spotkać się na wspólnej modlitwie. W tym roku nasze spotkanie odbyło się 13 kwietnia w sobotę.

2794 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'X OGÓLNOPOLSKA PIELGRZYMKA DO ŁAGIEWNIK 2013' (6547 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WSPÓLNA AKCJA CARITAS Z POLPHARMĄ.

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 kwietnia 2013 - 14:51

Serce to najważniejszy organ, dbajmy o nie, bo nie wiemy kiedy przestanie bić.
A gdy serce przestaje bić nie czujemy już nic prócz obecności Boga.

Wiele osób z nas choruje, ale nie każdy wie na co. Nie chodzimy do lekarza z obawy, że dowiemy się, że jesteśmy poważnie chorzy, bądź też z innej przyczyny – długi okres oczekiwania na wizytę u specjalisty, chociażby u kardiologa.

2173 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WSPÓLNA AKCJA CARITAS Z POLPHARMĄ.' (1274 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
X EDYCJA PROGRAMU PEAD

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 kwietnia 2013 - 14:43

Caritas Diecezji Ełckiej już po raz dziesiąty uczestniczy w Europejskim Programie Pomocy Najbardziej Potrzebującym ( fran. Programme Europeen d Aide aux plus Demunis – PEAD). 1 marca podpisaliśmy umowę z Caritas Polska, tym samym rozpoczynając realizacje programu PEAD na rok 2013, który będzie trwał do 31 grudnia 2013 r. Do realizacji Programu przystąpiły 4 organizację: Federacja Polskich Banków Żywności, Caritas Polska, Polski Komitet Pomocy Społecznej i Polski Czerwony Krzyż.

2212 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'X EDYCJA PROGRAMU PEAD' (1421 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Radosnego Alleluja!

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 marca 2013 - 08:03

„W swojej męce, śmierci i zmartwychwstaniu Chrystus streścił historię każdego pojedynczego człowieka i wszystkich ludzi razem, przyjmując na siebie ciężar ich nędzy i grzechów oraz pomnażając w nich możność doskonalenia się i uświęcenia”

Paweł VI

Caritas Diecezji Ełckiej z okazji zbliżających się Świąt Zmartwychwstania Pańskiego składa serdeczne życzenia zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Obfitych łask i Błogosławieństwa od Chrystusa Zmartwychwstałego. Niech miłość Chrystusa, który oddał za nas swoje życie otworzy nasze oczy i serca, napełniając je światłem, pokojem, radością, mocą ducha i wszelkim dobrem, w naszym codziennym życiu.

Radosnego Alleluja!

706 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku