Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152153154164174184194204214224234244254   >

Czas zadumy i refleksji

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 18 lutego 2013 - 08:05

„Posypmy głowy popiołem,
z Chrystusem nieśmy krzyż społem,
abyśmy z Nim zmartwychwstali
i hymn Mu chwały śpiewali”

Rozpoczął się czas zadumy i refleksji poprzedzający zbliżające się Święta Wielkanocne. Tradycyjnie jak co roku, w Środę Popielcową został zorganizowany Dzień Skupienia dla pracowników Caritas Diecezji Ełckiej, Kurii Biskupiej i Sądu Biskupiego. Rozpoczął się on konferencją pt. Misterium Przemienienia, którą poprowadziła s. Blanka Szymańska OSB.

1960 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czas zadumy i refleksji' (652 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
JAŁMUŻNA WIELKOPOSTNA 2013

Autor: Admin Dodano: środa, 13 lutego 2013 - 21:52

WIARA DZIAŁAJĄCA W MIŁOŚCI

„Tak bowiem jest: kto skąpo sieje, ten skąpo i zbiera, kto zaś hojnie sieje, ten hojnie też zbierać będzie. Każdy niech przeto postąpi tak, jak mu nakazuje jego własne serce, nie żałując i nie czując się przymuszonym, albowiem radosnego dawcę miłuje Bóg. A Bóg może zlać na was całą obfitość łaski, tak byście mając wszystkiego i zawsze pod dostatkiem, bogaci byli we wszystkie dobre uczynki” (2 Kor 9, 6-8).

Środą Popielcową rozpoczynamy Wielki Post. Trwa on 40 dni w trakcie których podejmujemy bardzo ważne postanowienia. Są one różne, jedne wpływające pozytywnie na nas samych, inne mające bardzo ważne znaczenie dla drugich osób, bliskich nam bądź dalekich.

2007 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'JAŁMUŻNA WIELKOPOSTNA 2013' (1949 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Fundraising bez tajemnic!

Autor: Admin Dodano: środa, 13 lutego 2013 - 13:44

7 lutego, w Zielonej Górze, odbyła się I Ogólnopolska Konferencja „Fundraising – profesjonalne pozyskiwanie funduszy dla Caritas w Polsce”. Uczestniczyły w niej 24 Caritas diecezjalne, w tym Caritas Diecezji Ełckiej. Celem konferencji była wymiana doświadczeń, jak i uporządkowanie wiedzy z zakresu fundraisingu.

1332 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Fundraising bez tajemnic!' (401 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Bal Karnawałowy w Punkcie Dziennej Opieki nad Dzieckiem w Giżycku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 05 lutego 2013 - 14:46

Karnawał to doskonały czas na organizowanie balów i zabaw nie tylko dla dorosłych, ale również i dla dzieci. Dnia 31 stycznia br. w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem Caritas Diecezji Ełckiej w Giżycku odbył się „Bal karnawałowy”. Na bal przybyły wszystkie przedszkolaki oraz ich rodzeństwo. Dzieci były przebrane w kolorowe stroje wcielając się w postacie bajkowe m.in. Spiderman, Błazen, Pirat, Motylek, Kubuś Puchatek, Sowa, Księżniczka, Żołnierz, Marynarz.

1462 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Bal Karnawałowy w Punkcie Dziennej Opieki nad Dzieckiem w Giżycku' (1071 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DOŁĄCZ DO CENTRUM MŁODZIEŻOWEGO W AUGUSTOWIE!!!

Autor: Admin Dodano: piątek, 01 lutego 2013 - 13:34

Centrum Młodzieżowe im. Jana Pawła II "Coraggio - Odwagi" w Augustowie, to placówka, która funkcjonuje od 23 czerwca 2007 roku. Każdego dnia odwiedza ją od kilku do kilkunastu osób, w wieku od 5 do 16 lat. Mogą oni tam spędzać wolny czas po szkole, wśród rówieśników. Opiekę nad nimi sprawuje animatorka z wykształceniem pedagogicznym. Do jej obowiązków należy organizacja zajęć dla dzieci i młodzieży (plastyczne, muzyczne), pomoc w odrabianiu lekcji. Dużym zainteresowaniem cieszą się zajęcia z zakresu koralików, chętnie w nich uczestniczą zarówno dziewczęta, jak i chłopacy. Podopieczni świetlicy mogą także korzystać z komputerów z dostępem do Internetu.

1882 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DOŁĄCZ DO CENTRUM MŁODZIEŻOWEGO W AUGUSTOWIE!!!' (1190 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku