<   1112131415161718191101111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143153163173183193203213223233   >

Autor: Admin Dodano: wtorek, 13 listopada 2012 - 13:49

1 listopada 2012 br. Caritas Diecezji Ełckiej (ul. 3 Maja 10, 19-300 Ełk) zorganizowała zbiórkę publiczną przy bramach oraz na terenie ełckiego Cmentarza Komunalnego w celu pozyskania środków finansowych na budowę Biblioteki oraz Kaplicy Wyższego Seminarium Duchownego przy ul. Kościuszki w Ełku.

1304 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o wyniku zbiórki publicznej przeprowadzonej na mocy decyzji Prezydenta Miasta Ełku z dnia 25 października 2012r. (O-OC..5311.5.2012) przez Caritas Diecezji Ełckiej w dniu 1 listopada 2012 roku przy bramach oraz na terenie Cmentarza Komunalnego' (637 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
VII Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 12 listopada 2012 - 10:46

10 listopada br. odbyła się VII Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę. U tronu Pani Jasnogórskiej zgromadziło się ponad 800 osób, z 19 diecezjalnych placówek. Organizatorami modlitewnego spotkania była Caritas Polska oraz Caritas Archidiecezji Częstochowskiej.

1606 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'VII Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę' (4633 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 listopada 2012 - 10:08

Caritas Diecezji Ełckiej przy współpracy z Urzędem Miasta Ełk zakupiła 20 wyprawek dla niemowląt. Wyprawki zostały przekazane matkom z terenu miasta, które znalazły się w trudnej sytuacji finansowej. W skład każdej wyprawki wchodził kocyk, okrycie kąpielowe, kaftanik, śpiochy, czapeczka, koszulka, pieluszki Pampers, chusteczki nawilżające, smoczki, buteleczka oraz kosmetyki przeznaczone do pielęgnacji niemowlaka. Były to rzeczy, które są niezbędne aby przyszła mama mogła godnie odebrać swoje dziecko ze szpitala. Z pomocy skorzystały pełne rodziny, matki, które samotnie będą wychowywały swoją pociechę oraz dwie dziewczyny niepełnoletnie, które opiekę nad dzieckiem powierzyły swoim matkom.

1865 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ',,Paczuszka dla maluszka” została już rozdysponowana wśród potrzebujących kobiet z Ełku' (1481 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kilka słów o Dziennym Punkcie Opieki Nad Dzieckiem

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 listopada 2012 - 09:18

W Augustowie w Dziennym Punkcie Opieki Nad Dzieckiem trwa realizacja projektu pn. „Prowadzenie i zapewnienie miejsc w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w roku 2012 dla dzieci z terenu miasta Augustowa”, współfinansowanego ze środków Gminy Miasta Augustów.

1881 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kilka słów o Dziennym Punkcie Opieki Nad Dzieckiem' (1353 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc dla osób bezdomnych

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 listopada 2012 - 09:15

Ełcka Caritas przy wsparciu finansowym Samorządu Województwa Warmińsko – Mazurskiego realizuje projekt pn. „Działania osłonowo – aktywizacyjne na rzecz osób bezdomnych z terenu województwa warmińsko – mazurskiego”. Jego realizacja rozpoczęła się 1 września i potrwa do końca listopada. Beneficjentami zadania są osoby bezdomne z terenu województwa. W ramach zadania w Noclegowni im. św. Ojca Pio, mieszczącej się przy ulicy Kościuszki 27, przygotowane są miejsca dla 20 osób bezdomnych, które w chwili obecnej są zapełnione, co bez wątpienia spowodowane jest pogarszającymi się warunkami atmosferycznymi.

1254 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc dla osób bezdomnych' (678 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku