<   1112131415161718191101111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135136137138139140141142143153163173183193203213223233243253263   >

„Skok przez trudności w nowe możliwości”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 15 maja 2014 - 12:46

Fundacja Rozwoju Ziemi Oleckiej w partnerstwie z Caritas Diecezji Ełckiej, z dniem 1 maja 2014 r. rozpoczęła realizację projektu „Skok przez trudności w nowe możliwości” współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

Projekt skierowany jest do osób niepełnosprawnych w wieku 18-64,zamieszkałych na terenie gminy Olecko, zainteresowanych podniesieniem swoich kompetencji w zakresie obsługi komputera i posługiwania się językiem angielskim.

1402 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Skok przez trudności w nowe możliwości”' (1239 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Biało - czerwony park Solidarności

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 12 maja 2014 - 14:26

Jakie kolory dominowały w dniu 11 maja w ełckim parku Solidarności? Biały i czerwony. A to za sprawą Caritas Diecezji Ełckiej, która wzięła udział w VI Ełckiej Majówce Pozarządowej.

1149 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Biało - czerwony park Solidarności' (2502 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
DZIEŃ SKUPIENIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW I SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS 2014

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 kwietnia 2014 - 05:05

22 kwietnia –w pierwszym dniu po Świętach Wielkanocnych, wolontariusze z Parafialnych Zespołów i Szkolnych Kół Caritas spotkali się na wspólnej modlitwie, które miało miejsce w Diecezjalnym Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w parafii Chrystusa Sługi w Ełku. Wszystkie przybyłe osoby przywitał ks. dr Maciej Gilewski – zastępca dyrektora, który czuwał nad przebiegiem uroczystości. Wspólną modlitwę rozpoczęliśmy Nabożeństwem – Nowenną, którą poprowadził ks. Jacek Uchan – dyrektor Wydziału Duszpasterstwa Ogólnego a następnie uczestniczyliśmy w Eucharystii pod przewodnictwem ks. Dariusza Kruczyńskiego.

1567 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'DZIEŃ SKUPIENIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW I SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS 2014 ' (2775 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Święto Patronalne Caritas

Autor: Admin Dodano: niedziela, 27 kwietnia 2014 - 12:11

Niedziela Miłosierdzia to święto patronalne Caritas. W tym szczególnym dla nas dniu, chciałbym podziękować wszystkim osobom zaangażowanym w akcje i dzieła Caritas za trud bezinteresownej pomocy innym, za poświęcony czas i za otwarte serca. Dzięki Państwa pomocy możemy otoczyć opieką rodziny w trudnej sytuacji życiowej, zapewnić chorym i niepełnosprawnym godziwe warunki leczenia i życia oraz prowadzić placówki dla dzieci, bezdomnych i samotnych matek. Wierzę, że ta bezinteresowna pomoc, zarówno rzeczowa, finansowa, jak i Państwa charytatywna praca na rzecz Caritas, stanie się świadectwem dla innych oraz zachęci kolejne osoby do pomagania. Tak dużo bowiem dobrego możemy zrobić, otwierając się na drugiego człowieka.

ks. Dariusz Kruczyński

1640 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
HIV/AIDS – warsztaty dla dzieci i młodzieży II

Autor: Admin Dodano: piątek, 25 kwietnia 2014 - 17:32

Tematy tabu? My takich nie znamy. Dlatego też w tym roku dzieci z województwa warmińsko – mazurskiego wezmą udział w warsztatach z zakresu HIV/AIDS. Dlaczego?

1566 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'HIV/AIDS – warsztaty dla dzieci i młodzieży II' (1663 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku