Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

<   123456789101112131415161718192021222324252627282939495969798999109119129139149159169179189199209219229239249259269   >

Zapraszamy na warsztaty szkoleniowo-formacyjne

Autor: Admin Dodano: czwartek, 05 września 2019 - 17:40

Caritas Diecezji Ełckiej we współpracy z Wydziałem Katechetycznym Ełckiej Kurii Diecezjalnej organizuje warsztaty szkoleniowo-formacyjne „Mieć wyobraźnię miłosierdzia” w dniu 8 października 2019 r. (wtorek), które odbędą się w Wyższym Seminarium Duchownym i Centrum Administracyjno-Pastoralnym w Ełku.

156 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapraszamy na warsztaty szkoleniowo-formacyjne' (1814 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jubileusz 15-lecia Parafialnego Zespołu Caritas w Węgielsztynie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 września 2019 - 18:50

Parafialny Zespół Caritas w Węgielsztynie powstał w 2004 r. Grupa parafian właściwie odczytała myśl Kościoła o potrzebie posługi miłosierdzia. Opieką duchową objął ich ks. Jerzy Katola, ówczesny proboszcz. Członkowie zespołu zatroszczyli się o lokal, który poświęcił kolejny proboszcz ks. Ireneusz Szymkiewicz.

222 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jubileusz 15-lecia Parafialnego Zespołu Caritas w Węgielsztynie' (5687 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas zaprasza

Autor: Admin Dodano: czwartek, 01 sierpnia 2019 - 21:36

Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza mieszkańców województwa warmińsko- mazurskiego do bezpłatnego korzystania z usług, w ramach których oferujemy:

187 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna Caritas zaprasza ' (1206 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze Szkolnego Koła Caritas działają na rzecz misji

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 lipca 2019 - 19:55

Mimo trwających wakacji wolontariusze Szkolnego Koła Caritas im. św. Jadwigi Królowej przy Zespole Szkół nr 2 w Ełku nie próżnują. W dniach 20-21 lipca dzielnie wspierali organizatorów podczas Ogólnopolskiego Festynu Misyjnego św. Krzysztofa w Mikołajkach. Jednym z głównych celów wydarzenia, obok promocji Akcji św. Krzysztof - 1 gr za 1 km na rzecz pomocy polskim misjonarzom w zakupie środków transportu, jest troska o poprawę bezpieczeństwa na polskich drogach i propagowanie bezpiecznych zachowań na drodze.

203 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze Szkolnego Koła Caritas działają na rzecz misji' (2392 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podsumowanie realizacji - Podprogram 2018

Autor: Admin Dodano: środa, 17 lipca 2019 - 21:10

Caritas Diecezji Ełckiej w czerwcu 2019 roku zakończyła realizację Podprogramu 2018 w ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

Pomoc żywnościową otrzymać mogły osoby/rodziny znajdujące się w najtrudniejszej sytuacji, np. dotknięte ubóstwem, sieroctwem, bezdomnością, niepełnosprawnością, długotrwałą lub ciężką chorobą i uzyskujące dochód nieprzekraczający 1 402 zł w przypadku osoby samotnie gospodarującej i 1 056 zł w przypadku osoby w rodzinie (dochód nieprzekraczający 200% kryterium dochodowego uprawniającego do korzystania z pomocy społecznej).

84 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie realizacji - Podprogram 2018' (1831 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%