<   123456789101112131415161718192021222324252627282939495969798999109119129139149159169179189199209219229239   >

„Abc wolontariatu” – szkolenie dla uczniów SP w Stożnem i Wieliczkach

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 lutego 2018 - 11:20

We wtorek 6 lutego 2018 r. w godzinach porannych w Szkole Podstawowej w Stożnem odbyło się szkolenie pt. „Abc wolontariatu”, w którym wzięli udział członkowie Szkolnego Koła Caritas. Przeprowadził je ks. dr Ryszard Sawicki, wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej ds. formacji i wolontariatu. Kapłan przybył do młodych wolontariuszy na zaproszenie p. Aliny Kołpak – dyrektor szkoły i p. Ewy Swędrowskiej – katechetki i opiekunki SKC.

186 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Abc wolontariatu” – szkolenie dla uczniów SP w Stożnem i Wieliczkach' (1676 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkania regionalne wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 24 stycznia 2018 - 18:25

Zapraszamy wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas z terenu całej diecezji ełckiej na spotkania regionalne „Wolontariat z misją”. Poprowadzi je mgr inż. Karolina Wodzyńska pochodząca z Radziej k. Węgorzewa, wolontariuszka „Międzynarodowego Wolontariatu Don Bosco”, która przez rok pracowała w Domu Dziecka w Kapshagay na misji w Kazachstanie.

251 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkania regionalne wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas ' (667 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Łazarz – porzucony skarb” - styczniowe spotkanie o Bożym miłosierdziu

Autor: Admin Dodano: wtorek, 23 stycznia 2018 - 13:50

W poniedziałek 22 stycznia 2018 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono Mszą św. z konferencją przygotowaną przez ks. Ryszarda Sawickiego, wicedyrektora ełckiej Caritas ds. formacji i wolontariatu.

181 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Łazarz – porzucony skarb” - styczniowe spotkanie o Bożym miłosierdziu' (2177 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Babci i Dziadka w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 stycznia 2018 - 17:55

22 stycznia wolontariusze z parafii p.w. św. Jana Apostoła i Ewangelisty w Ełku odwiedzili pensjonariuszy Domu Pomocz Społecznej „Misericordia” w Ełku. Ich wizyta związana była ze Świętem Babci i Dziadka.

349 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Babci i Dziadka w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia”' (1730 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 stycznia 2018 - 10:00

W środę 17 stycznia 2018 r. w Zespole Szkół nr 2 im. Krzysztofa Kamila Baczyńskiego w Ełku odbyło się szkolenie, w których wzięli udział członkowie Szkolnego Koła Caritas im. Królowej Jadwigi. Spotkanie nt. „Pomagać z sercem” poprowadził ks. dr Ryszard Sawicki, wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej ds. formacji i wolontariatu. Kapłan przybył do młodych wolontariuszy na zaproszenie młodzieży oraz grona pedagogicznego i dyrekcji szkoły. Spotkanie, w którym uczestniczyło 45 wolontariuszy, zorganizowała p. Hanna Gutowska – opiekun SKC.

227 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Pomagać z sercem” – szkolenie dla wolontariuszy SKC przy ZS nr 2 im. Krzysztofa Kamila Baczyńskieg' (841 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku