<   123456789101112131415161718192021222324252627282939495969798999109119129139149159169179189199209219229239249259   >

XIV Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka

Autor: Admin Dodano: sobota, 25 maja 2019 - 10:17

1 czerwca na Placu Jana Pawła II w Ełku odbędzie się XIV Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Dmuchane zamki i zjeżdżalnie, trampoliny, namioty z zabawami, konkursy, warsztaty taneczne, przedstawienia teatralne, losowania nagród, koncerty to tylko niektóre propozycje tegorocznego pikniku z Caritas.

733 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XIV Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka ' (3015 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkajmy się w Studzienicznej

Autor: Admin Dodano: piątek, 24 maja 2019 - 19:50

Drodzy Opiekunowie Szkolnych Kół Caritas,

W tym roku mija 40. rocznica pierwszej pielgrzymki św. Jana Pawła II do Ojczyzny oraz 20. rocznica pobytu Ojca Świętego w diecezji ełckiej. Przeżywaliśmy wielką radość z obecności Papieża na naszej mazursko-augustowsko-suwalskiej ziemi. Z tej okazji zorganizowane będą liczne uroczystości i wydarzenia, a główne uroczystości będziemy obchodzili w Studzienicznej i w Ełku.

352 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkajmy się w Studzienicznej' (2288 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Macierzyństwo Boga” – majowe spotkanie o Bożym miłosierdziu

Autor: Admin Dodano: czwartek, 23 maja 2019 - 20:45

W środę 22 maja 2019 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono konferencją, którą wygłosił o. Michał Krajewski OFMConv, który prowadzi życie pustelnicze na terenie diecezji ełckiej.

133 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Macierzyństwo Boga” – majowe spotkanie o Bożym miłosierdziu' (2028 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 22 maja 2019 - 18:49

Jesienią 2019 r. nawiązaliśmy współpracę z Fundacją „Pomóż Im” na rzecz Dzieci z Chorobami Nowotworowymi i Hospicjum dla Dzieci w Białymstoku, tym samym włączyliśmy się w Kampanię „Pola Nadziei”.

105 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze SKC przy ZS nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku pomagają chorym dzieciom' (1302 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 22 maja 2019 - 18:38

W sobotę, 18 maja br. odbyła się ogólnopolska pielgrzymka pracowników, wolontariuszy i podopiecznych Caritas. Po raz pierwszy wspólnota Caritas spotykała się w Niepokalanowie, aby wspólnie się modlić się, bawić i inspirować do działania. Patronami tegorocznej pielgrzymki byli św. Maksymilian Maria Kolbe i św. Jan Paweł II, który 18 maja 2019 r. skończyłby 99 lat.

103 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Kto uratuje świat jeśli nie ja?” - pracownicy, wolontariusze i podopieczni ełckiej Caritas pielgrzymowali do Niepokalanowa' (3933 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku