<   1234567891011121314151617182838485868788898108118128138148158168178188198208218228238   >

Seniorzy się integrują

Autor: Admin Dodano: czwartek, 04 października 2018 - 13:06

Wczoraj, tj. 3 października, odbyło się pierwsze spotkanie integracyjne dla uczestników projektu „Oferta dla seniora II”. Spotkanie rozpoczęliśmy o godzinie 12 w jednym z ełckich kin. Seniorzy obejrzeli film Filipa Bajona „Kamerdyner”. Seans nie był krótki.

126 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Seniorzy się integrują' (1346 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wyjazd edukacyjny do Republiki Ściborskiej i Pięknej Góry

Autor: Admin Dodano: sobota, 29 września 2018 - 07:25

25 września grupa uczestników projektu „Nazywam się CHEF” wzięła udział w wyjeździe do Republiki Ściborskiej i na Piękną Górę. Republika Ściborska przywitała nas piękną pogodą, naturalnym krajobrazem i zdrową żywnością. Prezentacja osady, chaty maszera, muzeum indiańskiego i eskimoskiego, galerii fotograficznej to tylko część atrakcji jakie na nas czekały. Zwiedzanie ekologicznego ogrodu, wyrabianie masła ze świeżo zebranych ziół, pieczenie podpłomyków, picie wywaru z ziół zrobiły na uczestnikach ogromne wrażenia smakowe.

113 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wyjazd edukacyjny do Republiki Ściborskiej i Pięknej Góry' (2468 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Bł. Hanna Chrzanowska w znaku relikwii w DPS „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: piątek, 28 września 2018 - 16:50

W piątek 28 października 2018 r. do Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku zawitały relikwie bł. Hanny Chrzanowskiej. Wcześniej nawiedziły one kaplice szpitalne, domy opieki społecznej i inne placówki opiekuńczo-lecznicze w diecezji ełckiej. Peregrynacja relikwii błogosławionej pielęgniarki była okazją do dziękczynienia za jej beatyfikację i zgromadziła na wspólnej modlitwie mieszkańców i pracowników naszego domu.

129 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Bł. Hanna Chrzanowska w znaku relikwii w DPS „Misericordia”' (2100 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie POPŻ 2014-2020 Podprogram 2018

Autor: Admin Dodano: środa, 26 września 2018 - 13:15

W dniu 22 września br. w ramach realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 odbyło się szkolenie przedstawicieli OPL, które przystąpiły do realizacji tegorocznej edycji - Podprogram 2018. W szkoleniu wzięło udział ponad 50 osób.

249 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie POPŻ 2014-2020 Podprogram 2018' (2945 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztaty, warsztaty, warsztaty nr 1 :-)

Autor: Admin Dodano: środa, 26 września 2018 - 08:15

W ramach projektu "Oferta dla seniora II", współfinansowanego ze środków otrzymanych od Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020, Caritas Diecezji Ełckiej zaplanowała trzy spotkania dla seniorów 60+. Są to działania dla seniorów o charakterze otwartym. Celem spotkań jest wspólne spędzanie wolnego czasu poprzez poznawanie i wykonywanie różnymi technikami prac plastycznych.

149 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ' Warsztaty, warsztaty, warsztaty nr 1 :-) ' (2699 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku