<   1112131415161718191101111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135145155165175185195205215225235245255265   >

Zapraszamy!

Autor: Admin Dodano: środa, 29 października 2014 - 14:41

NIEPUBLICZNY PUNKT PRZEDSZKOLNY
CARITAS DIECEZJI EŁCKIEJ
BŁ.HIACYNTY Z FATIMY
ul. Wojska Polskiego 45, 19-300 Ełk

Zapraszamy dzieci w wieku 2,5 – 5 lat

730 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapraszamy!' (1179 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenie do konkursu!

Autor: Admin Dodano: piątek, 24 października 2014 - 13:13

Serdecznie zapraszamy dzieci i młodzież szkół podstawowych, gimnazjalnych i specjalnych ośrodków szkolno-wychowawczych z terenu diecezji ełckiej do udziału w konkursie plastycznym pt.: Caritas w moich oczach. Prace plastyczne wykonane dowolną techniką w formacie A4 do A2 przyjmowane będą w terminie od 31 października do 30 listopada 2014 w siedzibie ełckiej Caritas.

1035 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zaproszenie do konkursu!' (321 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czy warto obchodzić Światowy Dzień Walki z Ubóstwem ?

Autor: Admin Dodano: piątek, 17 października 2014 - 14:11

Na to pytanie jest tylko jedna odpowiedź: TAK.

17 października, każdy z nas myśli, że to zwykły szary dzień, kolejny w roku, gdzie dorośli idą do pracy a dzieci i młodzież do przedszkoli i szkół. A jednak to dzień wyjątkowy - to Światowy Dzień Walki z Ubóstwem. I właśnie w tym dniu, pracownicy Caritas Diecezji Ełckiej, wolontariusze i podopieczni Noclegowni św. Ojca Pio zrobili wszystkim mieszkańcom naszego miasta i innym pobliskim miejscowościom niespodziankę w Parku Solidarności pod pomnikiem Kajki.

702 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czy warto obchodzić Światowy Dzień Walki z Ubóstwem ?' (2688 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
W Krainie Łowców Przygód – Gołdap 2014

Autor: Admin Dodano: czwartek, 16 października 2014 - 07:25

Po raz XIII w Ośrodku Konferencyjno - Szkoleniowym OHP w Gołdapi 9 października odbyło się uroczyste otwarcie „Zlotu do Krainy Łowców Przygód na Przegląd Małych Form Teatralnych Osób Niepełnosprawnych”. Tak, jak co roku, otwarcia dokonał Jerzy Sobisz kierownik gołdapskich Warsztatów Terapii Zajęciowej Caritas Diecezji Ełckiej, witając przybyłych gości i uczestników Zlotu. Głos zabrali także: dyrektor PCPR - Małgorzata Gryszkowska oraz ks. Jacek Nogowski, który wraz z p. Anną Rudzińską przybyli z Caritas Diecezji Ełckiej.

1036 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'W Krainie Łowców Przygód – Gołdap 2014' (2743 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem

Autor: Admin Dodano: wtorek, 14 października 2014 - 13:38

“W dobie światowych kryzysów nasza uwaga powinna koncentrować się szczególnie na najbiedniejszych i pozbawionych opieki”.

17 października 1987 roku na apel Ojca Józefa Wrzesińskiego, założyciela Międzynarodowego Ruchu ATD Czwarty Świat, 100,00 tysięcy ludzi z różnych krajów, środowisk i wyznania, zebrało się w Paryżu na Placu Wolności i Praw Człowieka, by potwierdzić swój sprzeciw wobec ubóstwa, a także o konieczności działania, aby je wyeliminować. W 1992 r. dzień 17 października został ogłoszony przez Zgromadzenie Ogólne Narodów Zjednoczonych (ONZ) – Międzynarodowym Dniem Walki z Ubóstwem.

666 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem' (2852 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku