<   1112131415161718191101111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135145155165175185195205215225235245255   >

Uznanie Prezydenta RP dla Wolontariuszy Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: środa, 28 maja 2014 - 14:38

W dniu 23 maja 2014 r. odbyła się XIII Gala Wolontariatu, zorganizowana przez Sieć Centrów Wolontariatu, pod honorowym patronatem Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, Bronisława Komorowskiego. Miejscem spotkania wolontariuszy było Miasteczko Orange, ponieważ partnerem Gali Wolontariatu jest Fundacja Orange. Wszystkie przybyłe osoby powitała prezes firmy - Jadwiga Czartoryska, która również jest członkinią Kapituły przyznającej wyróżnienia i nagrody.

849 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Uznanie Prezydenta RP dla Wolontariuszy Caritas Diecezji Ełckiej ' (1090 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podziel się – Wakacyjna Zbiórka Żywności

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 maja 2014 - 19:03

W dniach 13-14 czerwca 2014 roku (piątek, sobota) Caritas Diecezji Ełckiej na mocy decyzji Ministra Administracji i Cyfryzacji ( Nr 415/2013 z dnia 25 października 2013 r. nr sygn. DAP-ZZP-632-1-406/2013) organizuje Wakacyjną Zbiórkę Żywności. Akcja będzie miała miejsce w 15 sklepach na terenie miasta Ełku, gdzie wolontariusze ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych będą zbierali żywność.

1625 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podziel się – Wakacyjna Zbiórka Żywności' (515 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 maja 2014 - 07:26

31 maja 2014 roku na Placu Jana Pawła II w Ełku Caritas Diecezji Ełckiej organizuje już po raz dziewiąty Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka.

Od dziewięciu lat w całej Polsce na przełomie maja i czerwca Caritas Diecezjalne organizują festyny rodzinne z okazji dnia dziecka pod hasłem „Bądźmy razem”. Na kilka dni miasta zamieniają się w bezpłatne place zabaw pełne atrakcji dla najmłodszych. Dzieci korzystają z wesołych miasteczek oraz uczestniczą w wielu ciekawych konkurencjach sportowych oraz konkursach. Poza występami muzycznymi i teatralnymi oraz atrakcjami sportowymi w programie pikników znajdą się treści propagujące bezpieczeństwo, pokazy działań straży pożarnej i policji. W 2014 roku podczas pikników, które odbędą się w 26 miastach między 24 maja a 8 czerwca dzieci otrzymają od Jeronimo Martins Polska S.A. - ponad 100 tys. paczek z upominkami.

3536 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku ' (3725 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Skok przez trudności w nowe możliwości”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 15 maja 2014 - 12:46

Fundacja Rozwoju Ziemi Oleckiej w partnerstwie z Caritas Diecezji Ełckiej, z dniem 1 maja 2014 r. rozpoczęła realizację projektu „Skok przez trudności w nowe możliwości” współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki.

Projekt skierowany jest do osób niepełnosprawnych w wieku 18-64,zamieszkałych na terenie gminy Olecko, zainteresowanych podniesieniem swoich kompetencji w zakresie obsługi komputera i posługiwania się językiem angielskim.

1389 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Skok przez trudności w nowe możliwości”' (1239 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Biało - czerwony park Solidarności

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 12 maja 2014 - 14:26

Jakie kolory dominowały w dniu 11 maja w ełckim parku Solidarności? Biały i czerwony. A to za sprawą Caritas Diecezji Ełckiej, która wzięła udział w VI Ełckiej Majówce Pozarządowej.

1127 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Biało - czerwony park Solidarności' (2502 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku