Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

<   1112131415161718191101111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134135145155165175185195205215225235245255265   >

Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 grudnia 2014 - 16:02

Spotkanie opłatkowe w świetlicy w Piszu

Dzieci z Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II „Bóg jest miłością” w Piszu spotkały się na wigilii oraz na wspólnym kolędowaniu. W tym wyjątkowym wydarzeniu uczestniczyli rodzice oraz licznie przybyli goście.

469 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (856 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolędnicy Misyjni 2014 pomoc dzieciom w Indiach

Autor: Admin Dodano: piątek, 19 grudnia 2014 - 14:11

"Niech nasza modlitwa obejmie wszystkie dzieci Indii, a nasze ofiary niech pozwolą im rozwijać się, kształcić i być radością swoich rodziców oraz tamtejszych uczniów Chrystusa"

Kolędowanie Misyjne jest w Polsce tradycją jeszcze dość młodą. Pierwsi kolędnicy wyruszyli z Ewangelią do polskich domów w 1993r. z inicjatywy Papieskich Dzieł Misyjnych. Inspiracją do misyjnego wymiaru kolędowania był ponad 40-letni zwyczaj silnie zakorzeniony w krajach języka niemieckiego, zwłaszcza w Austrii i Niemczech.

517 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolędnicy Misyjni 2014 pomoc dzieciom w Indiach' (1788 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Boże Narodzenie z Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: piątek, 19 grudnia 2014 - 09:00

Boże Narodzenie to czas spędzany w gronie rodziny i przyjaciół. Kojarzy się z ciepłem rodzinnym i radosnym świętowaniem. Tego dnia nikt nie chce być sam, każdy szuka obecności drugiej osoby.

524 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Boże Narodzenie z Caritas Diecezji Ełckiej' (2151 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Łamaliśmy się opłatkiem…

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 grudnia 2014 - 19:05

Tradycyjnie, jak co roku, pracownicy ełckiej Caritas uczestniczyli w spotkaniu opłatkowym w ełckiej Kurii. Swoją obecnością zaszczycili nas ks. bp. Jerzy Mazur SVD, Biskup Ełki oraz ks. bp. Romuald Kamiński Biskup Pomocniczy.

862 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Łamaliśmy się opłatkiem…' (1382 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jarmark świąteczny

Autor: Admin Dodano: niedziela, 14 grudnia 2014 - 22:20

13 grudnia pracownicy i wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej uczestniczyli, jak każdego roku, w Jarmarku Świątecznym, który był organizowany przez Ełckie Centrum Kultury. Na Jarmarku prezentowane były wszelkiego rodzaju i różnego wykonania ozdoby choinkowe i wszystko to, co związane jest z najpiękniejszymi świętami. Dużo prac było wykonanych przez uczestników Warsztatów Terapii Zajęciowej w Gołdapi, jak również osób uzdolnionych manualnie i plastycznie.

533 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jarmark świąteczny' (934 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%