<   1112131415161718191101111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133134144154164174184194204214224234244254   >

Ogłoszenie o wyniku zbiórki pieniężnej

Autor: Admin Dodano: sobota, 14 czerwca 2014 - 08:10

Ogłoszenie o wyniku zbiórki publicznej przeprowadzonej
przez Caritas Diecezji Ełckiej (ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1, 19-300 Ełk)
w dniu 31 maja 2014 roku na Placu Jana Pawła II w Ełku na podstawie decyzji Prezydenta Miasta Ełku BOC.5311.04.2014 z dnia 26 maja 2014

W dniu 31 maja 2014 roku Caritas Diecezji Ełckiej (ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1, 19-300 Ełk) zorganizowała i przeprowadziła zbiórkę publiczną na terenie Placu Jana Pawła II w Ełku podczas Festynu Rodzinnego z okazji Dnia Dziecka. Celem zbiórki było pozyskanie środków pieniężnych z przeznaczeniem na leczenie i rehabilitację chorych dzieci znajdujących się pod opieką Caritas Diecezji Ełckiej.

858 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o wyniku zbiórki pieniężnej' (770 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Bieg Szlakiem Papieskim

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 09 czerwca 2014 - 13:32

Caritas Diecezji Ełckiej organizuje w dniach 26 – 28 czerwca 2014r. Bieg Szlakiem Papieskim z udziałem Krzysztofa Dudzisa – maratończyka, który w 2001 roku pokonał w 50 dni dystans 2200 km z Ełku do Watykanu i zaniósł Ojcu Świętemu Janowi Pawłowi II list mieszkańców Ełku, zapewniający o pomaganiu innym, wspieraniu osób chorych, cierpiących i ubogich.

2251 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Bieg Szlakiem Papieskim' (2462 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
IX Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku już za nami!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 09 czerwca 2014 - 13:32

31 maja na Placu Jana Pawła II w Ełku odbył się Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Dzięki pięknej pogodzie stał się on okazją do wspólnego świętowania zarówno dla najmłodszych, jak i całych rodzin. Impreza zgromadziła 22 tys. osób, zarówno z Ełku, jaki i całej Diecezji Ełckiej.

1301 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'IX Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku już za nami!' (7999 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zapraszamy na zakończenie Peregrynacji

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 maja 2014 - 21:28

„Maryjo bądź nam Przewodniczką w wierze”

21 września 2013 roku powitaliśmy w naszej diecezji Matkę Bożą Jasnogórską w Świętym Wizerunku Nawiedzenia. Tak, jak z wielka radością Ją witaliśmy, tak z wielkim smutkiem będziemy uczestniczyć w pożegnaniu. Zakończenie Peregrynacji odbędzie się 7 czerwca 2014 r. na placu Jana Pawła II o godz. 9.30. Msza św. zostanie odprawiona o godz. 11.00, której przewodniczyć będzie ks. abp Wojciech Ziemba, a homilię wygłosi kard. Stanisław Dziwisz. Zakończenie Peregrynacji jest jednocześnie dziękczynieniem za kanonizację papieży: Jana Pawła II i Pawła XXIII.

919 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapraszamy na zakończenie Peregrynacji' (570 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Organizacja zatrudni psychologa/ psycholożkę do realizacji projektu w Ełku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 maja 2014 - 20:48

Caritas Polska poszukuje osoby na stanowisko psychologa/psycholożki w Ełku

Caritas Polska poszukuje osoby na stanowisko psychologa/psycholożki w ramach projektu pt. „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy IV” realizowanego w Ełku, Łodzi i Nysie - w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

1537 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Organizacja zatrudni psychologa/ psycholożkę do realizacji projektu w Ełku' (1935 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku