Kolonie 2017

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127128129130131132133143153163173183193203213223233   >

Taniec i basen alternatywą dla telewizora

Autor: Admin Dodano: piątek, 01 lutego 2013 - 13:22

Caritas Diecezji Ełckiej prowadzi 5 świetlic dla dzieci i młodzieży na terenie diecezji. Jedną z nich jest Centrum Charytatywne im. Jana Pawła II "Bóg jest miłością" w Piszu. Każdego dnia tę placówkę odwiedza ok. 20 osób, w wieku od 5 do 18 lat. Z myślą o nich i ich potrzebach realizujemy liczne działania, mające na celu wzbogacenie oferty programowej świetlicy.

1844 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Taniec i basen alternatywą dla telewizora' (1326 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 28 stycznia 2013 - 13:32

22 stycznia br. o godzinie 15.00 w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem Caritas Diecezji Ełckiej w Giżycku odbyła się uroczystość z okazji Dnia Babci i Dziadka. Zaproszeni dziadkowie i rodziny „małych aktorów’ licznie przybyli, aby podziwiać występy swoich wnucząt i dzieci. Tym razem było to przedstawienie pt.: „Piekł dziadek babkę”. W roli głównej wystąpił dziadek (Kacper) i babcia (Luiza). Poza tym zagrali wnuczkowie, pies i kot.

1373 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Babci i Dziadka Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem Caritas Diecezji Ełckiej w Giżycku' (1133 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„ROK WIARY” CYKL WARSZTATÓW DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: wtorek, 22 stycznia 2013 - 14:18

„Zaprawdę, powiadam wam: Kto powie tej górze: "Podnieś się i rzuć się w morze", a nie wątpi w duszy, lecz wierzy, że spełni się to, co mówi, tak mu się stanie. Dlatego powiadam wam: Wszystko, o co w modlitwie prosicie, stanie się wam, tylko wierzcie, że otrzymacie. A kiedy stajecie do modlitwy, przebaczcie, jeśli macie co przeciw komu, aby także Ojciec wasz, który jest w niebie, przebaczył wam wykroczenia wasze”.
(Mk 11, 23-25)

W dniach 15, 16 i 17 stycznia 2013 roku miały miejsce kolejne warsztaty dla wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas. Warsztaty zorganizowano w sali przy Parafii Św. Aleksandra w Suwałkach, w sali Domu Księży Emerytów im. Jana Pawła II w Augustowie, w sali przy Parafii Najświętszej Marii Panny Królowej Polski w Olecku oraz w sali przy Parafii p.w. Matki Boskiej Ostrobramskiej Miłosierdzia w Piszu.

2742 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„ROK WIARY” CYKL WARSZTATÓW DLA WOLONTARIUSZY SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (3947 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zmarła Pani Joanna Zeman – pracownik Domu Św. Faustyny – Wielkie Serce w Giżycku

Autor: Admin Dodano: piątek, 18 stycznia 2013 - 09:51

Z głębokim żalem zawiadamiamy, że w dniu 16 stycznia 2013 r. odeszła od nas nasza współpracownica

Ś. P. JOANNA ZEMAN

Była wychowawcą w Domu Św. Faustyny – Wielkie Serce Caritas Diecezji Ełckiej
w Giżycku od 2011roku.

Pożegnamy Ją w dniu 19 stycznia o godz. 13.00 w Parafii Ewangelicko- Augsburskiej pl. Grunwaldzki 6 w Giżycku.

Łącząc się w bólu rozstania z najbliższą Rodziną Zmarłej, składamy głębokie wyrazy współczucia i prosimy o modlitwę za śp. Joannę Zeman.

Ks. Dariusz Kruczyński

2096 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jasełka w Giżycku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 stycznia 2013 - 15:26

Święta Bożego Narodzenia to wyjątkowy okres w roku, na który długo czekają nie tylko dorośli, ale również i dzieci. Zgodnie z tradycją jaka jest praktykowana w Dziennym Punkcie Opieki nad Dzieckiem w Giżycku, każdego roku grupa dzieci wieku 3 – 4 lat i wychowawczynie wystawiają „Jasełka Bożonarodzeniowe”. Także i w tym roku nie mogło zabraknąć cudownej pamiątki narodzin Jezusa. W każdej grupie na spotkanie opłatkowe zostali zaproszeni również rodzice dzieci. Mali aktorzy długo przygotowywali się do występów, chętnie uczyli się ról oraz uczestniczyli w próbach. Nie mogło zabraknąć również przepięknych dekoracji, które sprawiły, że sala wyglądała uroczo. Pojawiła się scena z rozgwieżdżonym niebem i Gwiazdą Betlejemską z napisem „Tryumfy Króla Niebieskiego”. Pośrodku stała szopka w otoczeniu maskotek z bajki Kubusia Puchatka. Z jednej jej strony umieszczona była choinka, a z drugiej na keyboardzie grał kolędy pan od rytmiki.

1853 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jasełka w Giżycku' (1217 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU