<   1234567891011121314151617181920212223242526272838485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258   >

Autor: Admin Dodano: środa, 05 czerwca 2019 - 20:20

Caritas Diecezji Ełckiej serdecznie zaprasza Prezesów i członków Parafialnych Zespołów Caritas oraz duchowych opiekunów na szkolenie podsumowujące Program POPŻ Podprogram 2018, które odbędzie się 15 czerwca 2019 r. (sobota) o godz. 15.00 w naszej siedzibie przy ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1 w Ełku.

231 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zaproszenie na szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas podsumowujące Program POPŻ' (832 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Hanna Gutowska w gronie wyróżnionych podczas Gali „Ełcki Bocian” 201

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 czerwca 2019 - 19:50

XIV już Gala „Ełcki Bocian” 2019 odbyła się 30 maja br. w Zespole Szkół nr 6 im. Macieja Rataja w Ełku. Grono laureatów i wyróżnionych powiększyło się o 21 osób lub instytucji, które przyczyniły się do rozwoju powiatu ełckiego. Prestiżowa Nagroda ,,Ełcki Bocian”, ustanowiona przez Radę Powiatu Ełckiego, przyznawana jest w ośmiu kategoriach.

151 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Hanna Gutowska w gronie wyróżnionych podczas Gali „Ełcki Bocian” 201' (509 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XIV Festyn Rodzinny z Caritas za nami

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 czerwca 2019 - 19:40

1 czerwca na Placu Św. Jana Pawła II w Ełku odbył się Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Tegoroczny piknik zgromadził ponad 16 tys. dzieci z całej Diecezji Ełckiej.

350 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XIV Festyn Rodzinny z Caritas za nami' (12696 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Festyn Rodzinny z Caritas już w sobotę w Ełku!

Autor: Admin Dodano: piątek, 31 maja 2019 - 19:54

Ogólnopolski Festyn Rodzinny Caritas z okazji Dnia Dziecka „Bądźmy razem”, organizowany jest przez Caritas w kilkunastu miastach w Polsce. Na przełomie maja i czerwca, pełne atrakcji i niespodzianek pikniki, organizowane są w 25 miejscowościach na terenie całego kraju. Dla uczestniczących w nich dzieci Biedronka przygotowała 70 tysięcy upominków. W tym roku cykl festynów rozpoczął się 18 maja w Bydgoszczy, na osiedlu Myślęcinek, a zakończy 16 czerwca br. w podprzemyskiej Jodłówce. Każda Caritas diecezjalna przygotowuje indywidualny program wydarzenia.

403 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Festyn Rodzinny z Caritas już w sobotę w Ełku!' (1930 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Młodzi artyści z „Białego” mieszkańcom DPS-u „Misericordia&#82

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 27 maja 2019 - 23:00

We wtorek, 28 maja 2019 r. wolontariusze Szkolnego Koła Caritas przy Zespole Szkół nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku odwiedzili mieszkańców Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku. Obchody Ełckich Dni Rodziny były dobrą okazją do wspólnego świętowania. Wolontariusze zaprezentowali swoje zdolności aktorskie i muzyczne.

166 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Młodzi artyści z „Białego” mieszkańcom DPS-u „Misericordia&#82' (1562 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku