<   1234567891011121314151617181920212223242526272838485868788898108118128138148158168178188198208218228238248258   >

Wizyta duszpasterska w DPS „Misericordia” w Ełku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 31 stycznia 2019 - 07:45

W Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku mieszka obecnie 72 osoby. Ważnym wydarzeniem dla pensjonariuszy i pracowników jest coroczna kolęda. W tym roku odbyła się ona w dniach 28-29 stycznia. Z wizytą duszpasterską przyszedł ks. Ryszard Sawicki, który na co dzień sprawuje opiekę duszpasterską nad mieszkańcami.

147 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wizyta duszpasterska w DPS „Misericordia” w Ełku' (641 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Miłosierdzie źródłem nadziei” - styczniowe spotkanie o Bożym miłosierdziu

Autor: Admin Dodano: czwartek, 24 stycznia 2019 - 13:30

We wtorek 22 stycznia 2018 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono konferencją, którą wygłosił ks. dr Jacek Stefański – biblista, rekolekcjonista i duszpasterz Parafii pw. Niepokalanego Poczęcia NMP w Wigrach. Po konferencji miała miejsce adoracja Najświętszego Sakramentu, modlitwa koronką do Bożego miłosierdzia i Eucharystia z homilią.

102 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Miłosierdzie źródłem nadziei” - styczniowe spotkanie o Bożym miłosierdziu' (1509 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świętowanie Dnia Babci i Dziadka w DPS „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 stycznia 2019 - 17:55

17 stycznia 2019 r. wolontariusze ze Szkolnego Koła Caritas im. św. Jadwigi Królowej przy Zespole Szkół nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku złożyli wizytę seniorom w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku. Ich odwiedziny związane były ze zbliżającym się Dniem Babci i Dziadka. Z tej okazji złożono seniorom serdeczne życzenia.

83 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świętowanie Dnia Babci i Dziadka w DPS „Misericordia”' (1366 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 14 stycznia 2019 - 14:48

W sobotę 12 stycznia 2019 r. w Centrum Pastoralno-Administracyjnym Ełckiej Kurii Biskupiej odbyło się spotkanie opłatkowe pracowników Caritas, przybyłych zarówno z centrali w Ełku, jak i z placówek terenowych. Spotkaniu przewodniczył biskup ełcki Jerzy Mazur, który podkreślał, że Chrystus ma się nieustannie rodzić przez posługę miłości miłosiernej pracowników i wolontariuszy Caritas.

83 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas Diecezji Ełckiej' (1962 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ełcki Orszak Trzech Króli i pomoc wolontariuszy

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 stycznia 2019 - 18:50

6 stycznia 2019 r., w uroczystość Objawienia Pańskiego, ulicami Ełku po raz kolejny przeszedł Orszak Trzech Króli. Jego trasa wiodła od placu św. Jana Pawła II do kościoła św. Jana Apostoła i Ewangelisty. Swoją pomoc, jak co roku, zaoferowali wolontariusze Caritas.

80 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ełcki Orszak Trzech Króli i pomoc wolontariuszy' (447 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Page created in 0,200486 Seconds