<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125126127137147157167177187197207217227237247257   >

Oddaj krew, nie bądź „żyła”!

Autor: Admin Dodano: wtorek, 14 października 2014 - 13:10

Oddając krew ratujesz życie! Dlatego wielu pracowników ełckiej Caritas pokonało lęk i zostało dawcami krwi, systematycznie oddając ten życiodajny płyn. Pomimo ogromnego postępu medycyny, dotąd nie udało się wytworzyć substancji, która w pełni zastąpiłaby ludzką krew. Krew jest niezbędna w wielu sytuacjach np.: dla poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych, przy wielu operacjach, przy przeszczepach narządów. Jedynym źródłem krwi są zdrowi ludzie, którzy rozumieją, że jej oddanie to rodzaj posłannictwa.

856 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Oddaj krew, nie bądź „żyła”!' (1409 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wielkie Święto…

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 13 października 2014 - 09:26

Obchody Dnia Patronki naszego Domu Dziecka w Giżycku – Św. Faustyny na stałe wpisały się do kalendarza uroczystości naszej placówki. To swoiste imieniny naszego domu, obchodzone hucznie i radośnie. Święto to ma propagować znajomość najważniejszych faktów z życia patronki, przypominać o wartościach przez nią wyznawanych.

1692 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielkie Święto…' (4206 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej wyróżnieni.

Autor: Admin Dodano: wtorek, 07 października 2014 - 13:08

„Kto wierzy w dobroć człowieka, ten stwarza dobroć w człowieku”
Jean Paul Sartre

UBI CARITAS – jest nagrodą dyrektora Caritas Polska, przyznawaną za wrażliwość na potrzeby ubogich w Polsce i czynny udział w dziełach charytatywnych. Nagroda przyznawana jest raz w roku i w trzech kategoriach: Darczyńca Caritas, Współpraca z Caritas oraz Świadectwo Caritas.

1127 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej wyróżnieni.' (3361 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Niepubliczny Punkt Przedszkolny Bł. Hiacynty z Fatimy Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: środa, 01 października 2014 - 14:29

29 września 2014 roku Niepubliczny Punkt Przedszkolny Bł. Hiacynty z Fatimy Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. Wojska Polskiego 45 został wpisany do ewidencji szkół i placówek niepublicznych, prowadzonych przez Prezydenta Miasta Ełku.

2319 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Niepubliczny Punkt Przedszkolny Bł. Hiacynty z Fatimy Caritas Diecezji Ełckiej' (1944 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie Lokalnych Liderów Promykowego Ratownika Lipnik 2014

Autor: Admin Dodano: czwartek, 25 września 2014 - 14:21

Od 2013 roku Ogólnopolskie Stowarzyszenie Chrześcijańskich Organizacji Wiejskich organizuje w całej Polsce warsztaty pierwszej pomocy przedmedycznej szkoląc Lokalnych Liderów Szkolenia Promykowego Ratownika. Celem głównym szkoleń jest zwiększenie bezpieczeństwa dzieci i młodzieży oraz ich rodziców i opiekunów w miejscu zamieszkania i nauczania poprzez edukację zdrowotną i profilaktykę wypadków, dzięki poznaniu najważniejszych i najskuteczniejszych elementów pierwszej pomocy. Realizacja tego założenia polega na kaskadowym szkoleniu. W pierwszej kolejności Lokalnych Liderów Szkolenia, a następnie dzieci, młodzieży ze świetlic i społeczności lokalnych.

1230 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie Lokalnych Liderów Promykowego Ratownika Lipnik 2014' (2276 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Page created in 0,203924 Seconds