Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124125135145155165175185195205215225235245255265   >

Kiedy dorosnę będę …Żołnierzem!

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 lipca 2015 - 13:32

Tak zadeklarowały dzieci, które w piątkowe przedpołudnie odwiedziły 15 Mazurski Batalion Saperów w Orzyszu.

633 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kiedy dorosnę będę …Żołnierzem!' (1291 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: sobota, 27 czerwca 2015 - 22:49

Hurra! Wakacje!!!

Upragnione wakacje rozpoczęte! Ale jak spędzić je nie wyjeżdżając? Przecież, nie wszyscy mają możliwość, aby wyjechać poza swoje miejsce zamieszkania? Właśnie, jak? Świetlica w Orłowie zna odpowiedź na to pytanie.

255 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu co słychać w świetlicy Caritas?' (1383 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Peregrynacja Symboli ŚDM

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 czerwca 2015 - 14:22

We wtorek (16 czerwca) ełcka młodzież powitała Symbole Światowych Dni Młodzieży w swoim mieście . Te symbole to Krzyż Roku Pańskiego i ikona Matki Bożej Wybawicielki Ludu Rzymskiego, które od 14.04.2014 roku pielgrzymują po polskich diecezjach przygotowując Polskę na Światowe Dni Młodzieży w Krakowie (lipiec 2016). Już o 9:00 amfiteatr przy Ełckim Centrum Kultury zapełnił się młodymi ludźmi, chętnymi do wspólnej modlitwy i uwielbienia Symboli w tej nietypowej scenerii.

517 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Peregrynacja Symboli ŚDM' (1282 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Misyjne spotkanie na szczycie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 czerwca 2015 - 14:05

W ostatni weekend w Warszawie odbył się IV Kongres Misyjny organizowany przez Komisję Episkopatu Polski ds. Misji oraz Papieskie Dzieła Misyjne w Polsce. Spotkanie przebiegło pod hasłem „Radość Ewangelii źródłem misyjnego zapału”, a jego patronem był św. Jan Paweł II.Stacja młodzieżowa w Bazylice Najświętszego Serca Jezusowego, jako jedna z trzech (oprócz stacji dziecięcej na Torwarze oraz dla dorosłych na placu Grzybowskim), tętniła radością i entuzjazmem młodych ludzi z całej Polski. Dopisała również reprezentacja Caritas Diecezji Ełckiej - jedna z najliczniejszych grup młodzieżowych wraz ze swoimi opiekunami i duszpasterzami.

432 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Misyjne spotkanie na szczycie' (1220 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
POLSCY WOLONTARIUSZE DZIELĄ SIĘ SWOIMI DOŚWIADCZENIAMI Z ROSJANAMI

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 czerwca 2015 - 13:27

Idee wolontariatu zbliżają ludzi do siebie. Pozwalają siebie lepiej poznać, mogą też stać się narzędziem budowania pokoju. 15 czerwca 2015 r. Zespół Szkół nr 2 w Suwałkach odwiedziła grupa nauczycieli z obwodu kaliningradzkiego w Federacji Rosyjskiej. Do Polski przybyli na zaproszenie Stowarzyszenia Integracja, a głównym celem ich wizyty jest poznanie funkcjonowania wolontariatu w polskich realiach (przede wszystkim w szkołach i organizacjach). Po zwiedzeniu szkoły goście wzięli udział w lekcji języka rosyjskiego, a następnie poznali zasady organizacji szkolnictwa w Polsce.

752 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'POLSCY WOLONTARIUSZE DZIELĄ SIĘ SWOIMI DOŚWIADCZENIAMI Z ROSJANAMI' (2615 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%