Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

<   1112131415161718191101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123124134144154164174184194204214224234244254264274   >

Z życia Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 20 lipca 2015 - 13:16

Sprawozdanie z pielgrzymki Spytkowo - Licheń - Warszawa

W dniach 15-16.06.2015r. została zorganizowana pielgrzymka szkolna. W poniedziałek o godz. 5.30 rano grupa 48 osób ( uczniowie - członkowie Szkolnego Koła Caritas, rodzice, nauczyciele oraz pozostali uczestnicy) wyruszyła na pielgrzymkę. Po godzinie 14 dotarliśmy do Lichenia i udaliśmy się na gorący posiłek do domu pielgrzyma „ARKA”, po czym zakwaterowaliśmy się w w/w domu.

472 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z życia Szkolnych Kół Caritas' (2587 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pisz, Orłowo. Już niedługo poznamy różne oblicza teatru...

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 lipca 2015 - 11:50

O tym, że teatr nie jedno może mieć imię dowiedzą się już niedługo podopieczni dwóch ełckich placówek (świetlic) w Piszu oraz Orłowie. Możliwe to będzie dzięki dwóm wyjazdom do Warszawy i Białegostoku.

306 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pisz, Orłowo. Już niedługo poznamy różne oblicza teatru...' (1475 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Mamo, tato…. już wiem, kogo nazywać osobą przedsiębiorczą

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 lipca 2015 - 08:10

…. a wszystko to dzięki mojemu pobytowi na koloniach letnich organizowanych przez Caritas Diecezji Ełckiej. Tak zapewne powiedzieli uczestnicy wypoczynku letniego zorganizowanego w Ośrodku „Arka” w Orzyszu, po powrocie do domu.

747 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mamo, tato…. już wiem, kogo nazywać osobą przedsiębiorczą' (1740 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomagamy najbardziej potrzebującym

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 06 lipca 2015 - 12:02

Caritas Diecezji Ełckiej prowadzi liczne placówki pomocowe na rzecz osób potrzebujących wsparcia z terenu Mazur i Podlasia. W jej strukturach funkcjonuje m.in. dziewięć domów dziecka, trzy punkty przedszkolne, trzy świetlice, noclegownia i dom dziennego pobytu dla osób bezdomnych. Codziennie z różnych form pomocy oferowanej przez powyższe placówki korzysta ponad sto osób. To, co łączy naszych podopiecznych, to fakt, ze żaden z nich nie opuszcza placówek pomocowych Caritas głodny. Z myślą o nich prowadzimy dożywianie w punktach przedszkolnych, świetlicach. Natomiast całodzienne dożywianie oferujemy osobom bezdomnym w noclegowni.

261 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomagamy najbardziej potrzebującym' (721 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jest takie miejsce.

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 lipca 2015 - 13:33

Od 1 lipca 2015 roku rusza projekt finansowany przez Fundacje PZU prowadzony przez Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. Św. Łazarza z siedzibą w Ełku.
Dom Samotnej Matki to miejsce gdzie, kobiety z dziećmi, które uciekły z domu przed przemocą domową, samotne matki, które znalazły się z różnych przyczyn w ciężkiej sytuacji bytowej.

262 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jest takie miejsce.' (1097 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%