Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116117118119120121122123133143153163173183193203213223   >

X EDYCJA PROGRAMU PEAD

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 kwietnia 2013 - 14:43

Caritas Diecezji Ełckiej już po raz dziesiąty uczestniczy w Europejskim Programie Pomocy Najbardziej Potrzebującym ( fran. Programme Europeen d Aide aux plus Demunis – PEAD). 1 marca podpisaliśmy umowę z Caritas Polska, tym samym rozpoczynając realizacje programu PEAD na rok 2013, który będzie trwał do 31 grudnia 2013 r. Do realizacji Programu przystąpiły 4 organizację: Federacja Polskich Banków Żywności, Caritas Polska, Polski Komitet Pomocy Społecznej i Polski Czerwony Krzyż.

1954 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'X EDYCJA PROGRAMU PEAD' (1421 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Radosnego Alleluja!

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 marca 2013 - 08:03

„W swojej męce, śmierci i zmartwychwstaniu Chrystus streścił historię każdego pojedynczego człowieka i wszystkich ludzi razem, przyjmując na siebie ciężar ich nędzy i grzechów oraz pomnażając w nich możność doskonalenia się i uświęcenia”

Paweł VI

Caritas Diecezji Ełckiej z okazji zbliżających się Świąt Zmartwychwstania Pańskiego składa serdeczne życzenia zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Obfitych łask i Błogosławieństwa od Chrystusa Zmartwychwstałego. Niech miłość Chrystusa, który oddał za nas swoje życie otworzy nasze oczy i serca, napełniając je światłem, pokojem, radością, mocą ducha i wszelkim dobrem, w naszym codziennym życiu.

Radosnego Alleluja!

650 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Praca bez barier

Autor: Admin Dodano: środa, 27 marca 2013 - 07:09

1987 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Gminie Biała Piska

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 25 marca 2013 - 13:33

Trwa projekt „Opieka medyczna i rehabilitacyjna” realizowany przez Caritas Diecezji Ełckiej i współfinansowany przez Gminę Biała Piska. W okresie od 1 lutego do 29 grudnia 2013 r. dwie pielęgniarki oraz dwie rehabilitantki będą świadczyć usługi medyczne i rehabilitacyjne w domach pacjentów oraz w Stacji Opieki Caritas w Białej Piskiej.

1401 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Gminie Biała Piska' (2419 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PODSUMOWANIE IX EDYCJI REALIZACJI PROGRAMU POMOCOWEGO PEAD 2012

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 25 marca 2013 - 13:23

„Europejski Program Pomocy Żywnościowej dla Najuboższej Ludności Unii Europejskiej PEAD” - to największy program pomocowy skierowany bezpośrednio do osób najuboższych. Realizowany jest w całej Polsce przez 44 archi/diecezje.

1864 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PODSUMOWANIE IX EDYCJI REALIZACJI PROGRAMU POMOCOWEGO PEAD 2012' (1323 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU