<   12345678910111213141516171819202122232425262737475767778797107117127137147157167177187197207217227237   >

Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas

Autor: Admin Dodano: wtorek, 13 marca 2018 - 15:50

Ludzie pracujący w Parafialnych Zespołach Caritas na co dzień służą drugiemu, potrzebującemu człowiekowi. Każdy z nich czuje w sercu pragnienie służenia Bogu poprzez jakąś posługę. Nie ważne, jaka to będzie posługa, ważne, że każdy z nich pragnie czynić dobro. Kiedy je czynimy, jesteśmy bliżej Boga.
Celem Caritas jest nie tylko rozdawnictwo, ale przede wszystkim znalezienie drogi wyjścia z ubóstwa.

247 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas' (1765 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zima Pod Wesołą Chmurką

Autor: Admin Dodano: piątek, 02 marca 2018 - 14:47

W Przedszkolu Pod Wesołą Chmurką w Ełku dużo się dzieje, co sprawia że nawet zima nie jest nudna, a buzie naszych dzieci promienieją jak słoneczka. Luty zaczął się od niezwykłego balu karnawałowego, którego bohaterami były pszczółki, wróżki, królewny, policjanci, piraci, ninja i inne postacie z bajek. Dzieci razem z paniami dekorowały salę balonami i serpentynami oraz pozowały do zdjęć. Było dużo wspólnych tańców, konkursów oraz słodki poczęstunek.

263 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zima Pod Wesołą Chmurką' (6288 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zbiórka ubrań i zabawek dla Domu Samotnej Matki

Autor: Admin Dodano: środa, 28 lutego 2018 - 12:02

Dnia 27 lutego 2018 r. ks. Eryk Szamatowicz i ks. Grzegorz Kunko przywieźli dary dla Domu Samotnej Matki im. bł. Marianny Biernackiej w Ełku. Ubrania i zabawki dostarczone do ełckiej Caritas to owoc zbiórki zainicjowanej i przeprowadzonej przez kapłanów we wspólnocie parafialnej pw. Św. Apostołów Piotra i Pawła w Węgorzewie.

247 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zbiórka ubrań i zabawek dla Domu Samotnej Matki' (392 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Obraz „Jezu, ufam Tobie” – lutowe spotkanie o Bożym miłosierdz

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 lutego 2018 - 07:25

W czwartek 22 lutego 2018 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono konferencją, którą wygłosił ks. Artur Hałucha, prefekt Wyższego Seminarium Duchownego w Ełku.

180 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Obraz „Jezu, ufam Tobie” – lutowe spotkanie o Bożym miłosierdz' (3485 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2017

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 lutego 2018 - 09:10

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, że można jeszcze korzystać z pomocy żywnościowej w ramach Podprogramu 2017, wystarczy tylko zgłosić się do Opieki Pomocy Społecznej po skierowanie (załącznik nr 5) i dostarczyć je do swojej parafii. Wszystkie szczegółowe informacje umieszczone macie Państwo na plakacie