<   12345678910111213141516171819202122232425262737475767778797107117127137147157167177187197207217227237   >

Jak przeprowadzić promocję – kogo, czego, gdzie?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 kwietnia 2018 - 18:45

W dniach 27-28 kwietnia w Sejnach odbyło się dwudniowe szkolenie dla młodzieży z zakresu promocji. Podczas pierwszego dnia zajęć poruszono zagadnienia dotyczące organizowania akcji promocyjnych (w tym ich elementów składowych) oraz jej aspektów prawnych.

202 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jak przeprowadzić promocję – kogo, czego, gdzie?' (1451 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Odpowiedź Miłości na misterium zła – kwietniowe spotkanie o Bożym miłosier

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 kwietnia 2018 - 14:20

W środę 25 kwietnia 2018 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono konferencją, którą wygłosił ks. Krzysztof Zubrzycki, redaktor naczelny diecezjalnego miesięcznika „Martyria”.

511 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Odpowiedź Miłości na misterium zła – kwietniowe spotkanie o Bożym miłosier' (3301 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nowe kierunki współpracy z partnerami z Litwy

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 kwietnia 2018 - 14:05

14 kwietnia br. w biurze Caritas Diecezji Ełckiej odbyło się spotkanie partnerskie pomiędzy ełcką Caritas a Caritas z Archidiecezji Wileńskiej reprezentowaną przez parafię z Druskiennik. Podczas spotkania doszło do wymiany doświadczeń i zadań jakimi zajmują się Caritas w diecezjach i parafiach.

533 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nowe kierunki współpracy z partnerami z Litwy' (977 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Barwy ze słońca” w DPS „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 kwietnia 2018 - 14:40

W czwartek, 19 kwietnia 2018 r., odbył się koncert w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku. Przed mieszkańcami i personelem naszego domu wystąpiła grupa kilkunastu uczniów z Zespołu Szkół nr 2 im. Krzysztofa Kamila Baczyńskiego w Ełku. Podczas koncertu zatytułowanego „Barwy ze słońca” młodzi ludzie zaprezentowali piosenki takich zespołów, jak m.in. Stare Dobre Małżeństwo czy Czerwony Tulipan.

278 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Barwy ze słońca” w DPS „Misericordia”' (1591 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 kwietnia 2018 - 14:23

Caritas Diecezji Ełckiej od 12 października ubiegłego roku realizuje Ogólnopolski Program: "Spiżarnie Caritas" we współpracy z Caritas Polska, ale przede wszystkim z Biedronką. Projekt ma charakter praktyczny i edukacyjny, kieruje się ideą walki z marnowaniem żywności; poza tym jest zgodny z senackim projektem ustawy o przeciwdziałaniu marnowaniu żywności.

173 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spiżarnie Caritas ' (2667 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku