<   12345678910111213141516171819202122232425262737475767778797107117127137147157167177187197207217227237247   >

„Moja relacja z Jezusem” – listopadowe spotkanie o Bożym miłos

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 listopada 2018 - 07:35

W czwartek 22 listopada 2018 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono konferencją, którą wygłosił ks. Karol Czaplicki – wikariusz parafii pw. NMP Królowej Apostołów w Ełku. Kapłan mówił o potrzebie przychodzenia do Jezusa z naszymi słabościami.

96 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Moja relacja z Jezusem” – listopadowe spotkanie o Bożym miłos' (1082 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Światowy Dzień Ubogich

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 listopada 2018 - 14:55

"Oto biedak zawołał, a Pan go wysłuchał" (Ps 34,7)

Pod takim hasłem, 18 listopada, po raz drugi wszyscy obchodziliśmy Światowy Dzień Ubogich, który został ustanowiony w listopadzie 2016 roku przez Papieża Franciszka na zakończenie Jubileuszowego Roku Miłosierdzia. Zapowiedział, że dzień ten będzie w każdą XXXIII Niedzielę Zwykłą - tydzień przed uroczystością Chrystusa Króla. Wprowadzony przez Papieża Franciszka dzień zachęca do modlitwy oraz działań na rzecz najbardziej potrzebujących.

128 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Światowy Dzień Ubogich ' (1299 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SKC w Nowej Wsi Ełckiej świętuje odzyskanie niepodległości przez Polskę

Autor: Admin Dodano: piątek, 16 listopada 2018 - 17:55

Członkowie Szkolnego Koła Caritas w Nowej Wsi Ełckiej wzięli aktywny udział w szkolnych obchodach uczczenia 100 rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę.
13 listopada uczestniczyliśmy we mszy św. w intencji ojczyzny sprawowanej w parafii św. Józefa Rzemieślnika w Nowej Wsi Ełckiej.

79 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SKC w Nowej Wsi Ełckiej świętuje odzyskanie niepodległości przez Polskę' (1362 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna

Autor: Admin Dodano: piątek, 09 listopada 2018 - 15:50

W Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej Caritas od lipca br. prowadzone są konsultacje indywidualne ze specjalistami. Poradnia proponuje konsultacje oraz terapię psychologiczną pedagogiczną, logopedyczną dzieci i młodzieży oraz wsparcie dla ich opiekunów. Do dyspozycji mieszkańców województwa warmińsko-mazurskiego są: psycholog, pedagog, psychiatra, logopeda, terapeuta pedagogiczny i prawnik. Z bezpłatnej pomocy specjalistów mogą korzystać dzieci, które mają trudności w nauce lub kontaktach z rówieśnikami oraz rodzice borykający się z problemami wychowawczymi.

108 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poradnia Rodzinna i Terapeutyczna' (1507 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Światowy Dzień Ubogich

Autor: Admin Dodano: piątek, 09 listopada 2018 - 07:45

"Oto biedak zawołał, a Pan go wysłuchał" (Ps 34,7)

Pod takim hasłem, 18 listopada, po raz drugi wszyscy będziemy obchodzić Światowy Dzień Ubogich, który został ustanowiony w listopadzie 2016 roku przez Papieża Franciszka na zakończenie Jubileuszowego Roku Miłosierdzia. Zapowiedział, że dzień ten będzie w każdą XXXIII Niedzielę Zwykłą - tydzień przed uroczystością Chrystusa Króla. Wprowadzony przez Papieża Franciszka dzień zachęca do modlitwy oraz działań na rzecz najbardziej potrzebujących.

61 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Światowy Dzień Ubogich ' (1202 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku