Festyn już za nami!

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115116126136146156166176186196206216226236246256   >

XXIII Światowy Dzień Chorego

Autor: Admin Dodano: środa, 11 lutego 2015 - 08:10

13 maja 1992 roku, w 75 rocznicę objawień fatimskich, papież Jan Paweł II ustanowił Światowy Dzień Chorego w liście wystosowanym do ówczesnego przewodniczącego Papieskiej Rady ds. Duszpasterstwa Służby Zdrowia, kard. Fiorenzo Angeliniego. Jednocześnie, Jan Paweł II wyznaczył obchody na dzień 11 lutego, każdego roku, w dzień wspomnienia objawienia Matki Bożej w Lourdes. Po raz pierwszy Światowy Dzień Chorego obchodzono w 1993 roku, a centralne uroczystości odbyły się w Lourdes i w Rzymie.

442 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XXIII Światowy Dzień Chorego' (1105 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 09 lutego 2015 - 08:48

Wspomnienia czar...

Niestety! Wszystko co dobre, szybko się kończy. Zakończyć musieliśmy całodzienne wariacje na śniegu, nielimitowane zabawy i nietypowe zajęcia. Od dzisiaj wszystko powróciło do normalności i znów jest podporządkowane szkolnemu planowi zajęć. Dzieci ponownie będą musiały stawić czoła szkolnym obowiązkom i uczyć się aż do końca czerwca. Na szczęście, każdy dzień przybliża nas do letnich wakacji.

415 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (1228 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zajęcia dla najmłodszych

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 lutego 2015 - 13:37

Z myślą o najmłodszych mieszkańcach Augustowa tamtejszy Punkt Przedszkolny - prowadzony przez ełcką Caritas - przygotował ofertę zajęć popołudniowych obejmującą spotkania z logopedą oraz lektorem języka angielskiego.

436 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zajęcia dla najmłodszych' (883 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: sobota, 31 stycznia 2015 - 10:48

Jak spędzamy ferie w mieście?

Ferie w toku. Szkoły opustoszały, ale nie świetlice ełckiej Caritas. W Centrum Młodzieżowym „Qvo vadis” w Ełku dzieciaki odpoczywają, bawią się, uczestniczą w licznych zajęciach. A wszystko to w myśl zasady: nowy dzień – nowe niespodzianki. Na co więc mogły liczyć dzieci w pierwszym tygodniu ferii?

454 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (1451 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
UWAGA KOMUNIKAT PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 stycznia 2015 - 11:15

W dniu 21 lutego 2015 r. (sobota) odbędzie się I kwartalne w tym roku, Szkolenie dla Parafialnych Zespołów Caritas. Spotkanie rozpocznie się o godz. 10.00 w Centrum Pastoralno – Administracyjnym w Ełku, pl. Katedralny 1.

557 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ' UWAGA KOMUNIKAT PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS ' (418 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku