Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

<   11121314151617181919293949596979899100101102103104105106107108109110111112113114115125135145155165175185195205215225235245255265   >

Akcja wolontariacka – wydawanie posiłków

Autor: Admin Dodano: środa, 21 października 2015 - 14:14

Dzisiaj od 11 do 14 pracownicy, wolontariusze Caritas oraz pensjonariuszki Domu im. św. Ojca Pio wydawali ciepłą zupę w ełckim parku Solidarności. Wszyscy, którzy odwiedzili czerwony namiot z logo Caritas mogli także zjeść kanapki oraz napić się herbaty.

450 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Akcja wolontariacka – wydawanie posiłków ' (1255 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
17 października Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem i Wykluczeniem Społecznym

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 października 2015 - 14:33

Światowy Dzień Sprzeciwu Wobec Nędzy obchodzony jest od 1987 roku z inicjatywy Międzynarodowego Ruchu ATD Czwarty Świat. W 1992 roku Zgromadzenie Ogólne ONZ postanowiło ogłosić ten dzień Międzynarodowym Dniem Walki z Ubóstwem. Obchody 17 października mają uświadomić opinii publicznej potrzebę likwidacji ubóstwa we wszystkich krajach, w szczególności w krajach rozwijających się i zwrócić uwagę na fakt, że walka z ubóstwem jest warunkiem tworzenia sprawiedliwego i bezpiecznego świata w przyszłości.

837 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '17 października Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem i Wykluczeniem Społecznym' (1054 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
A u nas zabawa nie byle jaka, bo obchodzimy Święto Pieczonego Ziemniaka!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 października 2015 - 14:33

14 października przedszkolaki z Niepublicznego Punktu Przedszkolnego Bł. Hiacynty z Fatimy obchodziły Święto Pieczonego Ziemniaka.

Najpierw dzieci poznawały ziemniaka różnymi zmysłami: jak pachnie, jaki jest w dotyku, jak wygląda. Potem nadszedł czas na „ziemniaczane konkurencje” na świeżym powietrzu. Tutaj dzieci mogły wykazać się sprawnością w rzucaniu ziemniakiem do celu, szybkością w biegu z ziemniakiem czy zwinnością w podawaniu sobie ziemniaka.

397 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'A u nas zabawa nie byle jaka, bo obchodzimy Święto Pieczonego Ziemniaka!' (1623 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
UBI CARITAS 2015

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 12 października 2015 - 10:18

Uroczysta Gala Ubi Caritas odbyła się 10 października, a miejscem całego zdarzenia był Teatr Polski. Obecni byli przedstawiciele Caritas Diecezjalnych, prawosławnej Eleos, ewangelickiej Diakonii i reprezentanci instytucji kościelnych i państwowych, polskich i zagranicznych. Prowadzącym był pan Krzysztof Ziemiec, a całość uświetniła swoim występem Natalia Niemen , która wraz z zespołem wykonała piosenki z repertuaru swojego ojca – Czesława Niemena. Ubi Caritas to gala, która organizowana jest raz w roku w trakcie której przyznawane są wyróżnienia i nagrody osobom oraz instytucjom, które wspierają działania Caritas w całej Polsce.

668 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'UBI CARITAS 2015' (2186 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkania w środowisku lokalnym

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 12 października 2015 - 10:09

W miniony piątek odbyło się pierwsze spotkanie w środowisku otwartym w ramach projektu „Oparcie społeczne dla osób z zaburzeniami psychicznymi z powiatu ełckiego”.

804 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkania w środowisku lokalnym' (706 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%