<   11121314151617181828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110120130140150160170180190200210220230240250260   >

Mamo, tato…. już wiem, kogo nazywać osobą przedsiębiorczą

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 lipca 2015 - 08:10

…. a wszystko to dzięki mojemu pobytowi na koloniach letnich organizowanych przez Caritas Diecezji Ełckiej. Tak zapewne powiedzieli uczestnicy wypoczynku letniego zorganizowanego w Ośrodku „Arka” w Orzyszu, po powrocie do domu.

667 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mamo, tato…. już wiem, kogo nazywać osobą przedsiębiorczą' (1740 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomagamy najbardziej potrzebującym

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 06 lipca 2015 - 12:02

Caritas Diecezji Ełckiej prowadzi liczne placówki pomocowe na rzecz osób potrzebujących wsparcia z terenu Mazur i Podlasia. W jej strukturach funkcjonuje m.in. dziewięć domów dziecka, trzy punkty przedszkolne, trzy świetlice, noclegownia i dom dziennego pobytu dla osób bezdomnych. Codziennie z różnych form pomocy oferowanej przez powyższe placówki korzysta ponad sto osób. To, co łączy naszych podopiecznych, to fakt, ze żaden z nich nie opuszcza placówek pomocowych Caritas głodny. Z myślą o nich prowadzimy dożywianie w punktach przedszkolnych, świetlicach. Natomiast całodzienne dożywianie oferujemy osobom bezdomnym w noclegowni.

195 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomagamy najbardziej potrzebującym' (721 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jest takie miejsce.

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 lipca 2015 - 13:33

Od 1 lipca 2015 roku rusza projekt finansowany przez Fundacje PZU prowadzony przez Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. Św. Łazarza z siedzibą w Ełku.
Dom Samotnej Matki to miejsce gdzie, kobiety z dziećmi, które uciekły z domu przed przemocą domową, samotne matki, które znalazły się z różnych przyczyn w ciężkiej sytuacji bytowej.

195 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jest takie miejsce.' (1097 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kiedy dorosnę będę …Żołnierzem!

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 lipca 2015 - 13:32

Tak zadeklarowały dzieci, które w piątkowe przedpołudnie odwiedziły 15 Mazurski Batalion Saperów w Orzyszu.

546 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kiedy dorosnę będę …Żołnierzem!' (1291 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: sobota, 27 czerwca 2015 - 22:49

Hurra! Wakacje!!!

Upragnione wakacje rozpoczęte! Ale jak spędzić je nie wyjeżdżając? Przecież, nie wszyscy mają możliwość, aby wyjechać poza swoje miejsce zamieszkania? Właśnie, jak? Świetlica w Orłowie zna odpowiedź na to pytanie.

199 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu co słychać w świetlicy Caritas?' (1383 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku