Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

<   11121314151617181828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109110120130140150160170180190200210220230240250260270   >

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 grudnia 2015 - 14:35

Dom, ten prawdziwy, wymarzony, to poczucie bezpieczeństwa, spokój, radość, ciepło. Niestety, są wśród nas osoby, którym z różnych przyczyn ten dom legł w gruzach i żyją w ciągłym strachu, bólu, a przez to są zmuszone – dla dobra dzieci – uciekać od domowego tyrana. To z myślą o tych mamach został otwarty Dom Samotnej Matki.

304 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dom Samotnej Matki ' (882 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ostatnia szansa na skorzystanie z bezpłatnych konsultacji

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 grudnia 2015 - 14:35

Tylko do końca grudnia br. prowadzone będą konsultacje dla mieszkańców powiatu ełckiego: dzieci, kobiet, mężczyzn – ofiar przemocy domowej oraz kobiet samotnie wychowujących dzieci, będących w ciąży. Oferta pomocowa obejmuje porady z psychologiem, pedagogiem, pracownikiem socjalnym.

377 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ostatnia szansa na skorzystanie z bezpłatnych konsultacji' (552 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pisz. Świetlica z kulturą, cz. II

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 14:44

26 listopada w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II "Bóg jest miłością" odbyło się drugie spotkanie podsumowujące działania w ramach projektu „Różne oblicza teatru i nie tylko”, finansowanego ze środków Fundacji PZU w ramach konkursu „PZU z kulturą”.

442 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pisz. Świetlica z kulturą, cz. II' (1332 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z ŻYCIA SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 14:44

W październiku w Szkole Podstawowej nr 1 w Olecku została zorganizowana zbiórka pluszaków z przeznaczenie dla dzieci mieszkających w Boliwii. W dniu 30 października szkoła wysłała 6 paczek pełnych zabawek.

498 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z ŻYCIA SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (384 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Straż Miejska i Policja odwiedziła przedszkolaki

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 13:09

24 listopada br. w ełckim Punkcie Przedszkolnym „Pod Wesołą Chmurką” odbyło się spotkanie przedszkolaków z panią policjantką Powiatowej Komendy Policji w Ełku – st. post. Agatą Kulikowską. Celem wizyty było przypomnienie podstawowych zasad bezpieczeństwa oraz zapoznanie z codzienną pracą Policji. Pani Agata przybliżyła dzieciom podstawowe zasady bezpiecznego poruszania się po drogach, przypomniała numery alarmowe oraz o konieczności noszenia ubrań i obuwia posiadającego elementy odblaskowe.

845 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Straż Miejska i Policja odwiedziła przedszkolaki ' (2198 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%