<   11121314151617181828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108109119129139149159169179189199209219229239249259   >

Wrzesień w ełckim Punkcie Przedszkolnym Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 07 października 2015 - 14:51

Nasze przedszkolaki też "Sprzątają świat"

Przedszkolaki z Punktu Przedszkolnego Caritas Diecezji Ełckiej w Ełku po raz pierwszy wzięły udział w akcji "Sprzątanie Świata". Była to świetna okazja, aby uświadomić dzieciom jak wiele dobrego człowiek może zrobić dla środowiska poprzez oczyszczanie naszej planety ze śmieci, dbanie o porządek i czystość środowiska, w którym żyjemy. Dzieci wyposażone w jednorazowe rękawiczki oraz worki ochoczo zabrały się za sprzątanie okolicy przedszkola. Mamy nadzieję, że zdobyte doświadczenia zaowocują w przyszłości dobrymi ekologicznymi nawykami. Za ciężką pracę i zaangażowanie czekała nagroda... Ognisko z kiełbaskami w Centrum Edukacji Ekologicznej.

512 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wrzesień w ełckim Punkcie Przedszkolnym Caritas ' (2929 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PRZYGOTOWANIA DO AKCJI „ZNICZ MIŁOŚCI”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 października 2015 - 13:51

Tak, jak każdego roku, rozpoczęliśmy przygotowania do akcji związanej ze Świętem Zmarłych. W dniu 6 października 21 wolontariuszy czynnie uczestniczyło przy obklejaniu zniczy. Już w najbliższą niedziele będzie można nabyć „znicz miłości” w każdej parafii. Zachęcamy gorąco do nabywania naszych zniczy, ponieważ dochód przeznaczany zawsze jest na pomoc drugiemu człowiekowi.

494 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PRZYGOTOWANIA DO AKCJI „ZNICZ MIŁOŚCI”' (563 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WOLONTARIUSZE CARITAS POMOCNI MORSOM

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 października 2015 - 13:59

Chciałbyś dowiedzieć się więcej o hartowaniu ciała a przy okazji, pomagając innym, zahartować ducha? Już 18 października kolejne spotkanie Ełckiego Klubu Morsów "Arktyka", wspieranego przez wolontariuszy Caritas Diecezji Ełckiej.

462 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WOLONTARIUSZE CARITAS POMOCNI MORSOM' (1372 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Teatralnych spotkań ciąg dalszy

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 października 2015 - 13:58

Tym razem na spotkanie z teatrem wytypowany został Białystok - a w nim: Białostocki Teatr Lalek oraz Teatr Dramatyczny im. Aleksandra Węgierki . Dzieciaki ze świetlicy Caritas (Orłowo i Pisz) zanim obejrzały przedstawienia, uczestniczyły w zajęciach edukacyjnych, które odbyły się w Fundacji Wspierania Kultury i Sztuki "Teatr Narwal".

518 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Teatralnych spotkań ciąg dalszy' (2596 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Potrzebujesz porady? Zgłoś się do nas!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 października 2015 - 13:57

Październik to drugi miesiąc, w którym mieszkańcy powiatu ełckiego – doświadczający przemocy domowej oraz samotnie wychowujący dzieci – mogą skorzystać m.in. z bezpłatnych konsultacji psychologicznych czy pedagogicznych. Zakres, częstotliwość konsultacji będą dostosowywane do rzeczywistych potrzeb Beneficjentów.

299 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Potrzebujesz porady? Zgłoś się do nas!' (654 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku