Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

<   123456789101112131415161718192021222324252636465666768696106116126136146156166176186196206216226   >

Jesienne prace w ogródku i na ścieżce sensorycznej

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 października 2017 - 16:40

Październik jest miesiącem intensywnych prac w ogrodach i zieleńcach. Również w ogródku stworzonym latem przez osoby z niepełnosprawnością intelektualną i psychiczną jest w tym czasie wiele do zrobienia. 4 października uczestnicy projektu „Krok ku samodzielności III” spotkali się, aby przygotować ogród do zimy. Grabili liście, usuwali ze skrzynek przekwitające rośliny jednoroczne. Posadzili także cebule roślin ozdobnych, które zakwitną wczesną wiosną.

202 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jesienne prace w ogródku i na ścieżce sensorycznej' (3954 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Popołudnie ze św. s. Faustyną

Autor: Admin Dodano: piątek, 06 października 2017 - 08:56

W czwartek 5 października 2017 r. w Domu Samotnej Matki ełckiej Caritas Siostry Matki Bożej Miłosierdzia wraz z Mieszkańcami domu zorganizowali „Popołudnie ze św. s. Faustyną”. Na zaproszenie skierowane do mieszkańców naszego miasta odpowiedziała grupa wiernych z różnych ełckich parafii. Okazją do wspólnej modlitwy była uroczystość św. s. Faustyny.

273 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Popołudnie ze św. s. Faustyną' (2935 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
POPOŁUDNIE ZE ŚW. SIOSTRĄ FAUSTYNĄ

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 września 2017 - 15:45

Czwartek, 5 października 2017 r.

Chcesz bliżej poznać św. Siostrę Faustynę i jej duchowość? Przyjdź!

107 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'POPOŁUDNIE ZE ŚW. SIOSTRĄ FAUSTYNĄ' (450 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Konsultacje społeczne programu "Za życiem" w Ełku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 września 2017 - 08:57

22 września w Warsztatach Terapii Zajęciowej w Ełku odbyły się konsultacje społeczne dotyczące propozycji zmian w zakresie funkcjonowania warsztatów terapii zajęciowej oraz środowiskowych domów samopomocy. W konsultacjach wzięło udział ponad 70 osób, głównie opiekunowie i rodzice osób niepełnosprawnych uczęszczających do warsztatów oraz przedstawiciele środowiskowych domów samopomocy i przedstawiciele Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej. W wydarzeniu uczestniczył również p.o. Dyrektora Warmińsko-Mazurskiego Oddziału Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych - Pan Janusz Surmacz.

245 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Konsultacje społeczne programu "Za życiem" w Ełku' (3975 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywizacja już trwa

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 25 września 2017 - 13:35

Za nami jest już pierwsze spotkanie w kinie. Wzięło w nim udział dwóch wolontariuszy oraz 15 mieszkańców schroniska im. św. Ojca Pio w Ełku. Seans w kinie, to jedna z form aktywizacji społecznej, w której uczestniczą osoby bezdomne. Wyjścia do kina odbywać się będą do końca roku, raz w miesiącu.

168 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywizacja już trwa ' (935 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU