Festyn już za nami!

<   11121314151617181828384858687888990919293949596979899100101102103104105106107108118128138148158168178188198208218228238248   >

Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 01 czerwca 2015 - 12:01

Stawiamy na RODZINĘ!

„Mama”, „tata” to pierwsze słowa każdego dziecka. Są synonimem miłości, dobra, szczęścia i ciepła rodzinnego. Dla małego dziecka rodzice to najważniejsze osoby w jego życiu, dlatego też każdego roku w Orłowie organizowany jest Dzień Mamy i Taty.

292 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?' (1569 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Działalność misyjna w Kościele”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 01 czerwca 2015 - 11:59

Zapewne każdy z nas zastanawia się, jak wygląda działalność misyjna w Kościele. Nie musimy zbytnio się głowić, wystarczy zapytać dzieci. Okazuje się, że misje widziane oczami dziecka wyglądają przepięknie! Nie ma w nich problemów z jakimi spotykają się na co dzień misjonarze. Dzieci widzą to inaczej. Widzą piękno i optymizm. Od dawien dawna wiadomo, że wyobraźnia dziecka nie zna granic. Jak nasi mali artyści widzą misje w Kościele? Dla większości z nich są to kraje afrykańskie, działalność edukacyjna i duszpasterska. Niektórzy mali artyści ukazywali współpracę misji wojskowych z Kościołem. Niewątpliwie z każdej pracy emanuje radość i nadzieja.

743 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Działalność misyjna w Kościele”' (3208 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
X Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Caritas w Ełku już jutro!

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 maja 2015 - 07:07

Zapraszamy wszystkich do uczestnictwa w festynie rodzinnym z Caritas Diecezji Ełckiej oraz zachęcamy do korzystania z przygotowanych atrakcji i rodzinnego spędzenia 30 maja na Placu Jana Pawła II w Ełku. Mamy nadzieję, że każdy uczestnik pikniku niezależnie od wieku znajdzie w programie coś dla siebie.

1554 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'X Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Caritas w Ełku już jutro!' (1600 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 28 maja 2015 - 17:37

Już w sobotę, podczas Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego z okazji Dnia Dziecka na Placu Jana Pawła II w Ełku, zostaną wręczone nagrody zwycięzcom i wyróżnionym w konkursie plastycznym „Działalność misyjna w Kościele”.

718 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Działalność misyjna w Kościele” tuż, tuż…' (1785 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzieci i młodzież w Studzienicznej

Autor: Admin Dodano: środa, 27 maja 2015 - 09:03

W Wigilię Uroczystości Zesłania Ducha Świętego 23 maja br. w Sanktuarium Matki Bożej w Studzienicznej odbyło się kolejne spotkanie Podwórkowych Kółek Różańcowych Dzieci, dzieci pierwszokomunijnych i rocznicowych oraz dzieci ze Szkolnych Kół Caritas, a także uczniów Szkół im. Jana Pawła II i Kard. Stefana Wyszyńskiego.

347 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzieci i młodzież w Studzienicznej' (1798 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku