Podaruj swój 1% podatku

<   11121314151617181828384858687888990919293949596979899100101102103104114124134144154164174184194204214224234244254264   >

Gala Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej 2015

Autor: Admin Dodano: środa, 02 grudnia 2015 - 14:06

Wielkimi krokami zbliża się Gala Wolontariatu organizowana z okazji Międzynarodowego Dnia Wolontariusza. Już 4 grudnia o godzinie 11:00 Sala koncertowa w Ełckim Centrum Kultury wypełni się po brzegi wolontariuszami Szkolnych Kół Caritas oraz Parafialnych Zespołów Caritas. W programie na wolontariuszy czeka wiele atrakcji, m.in. koncert Pawła Chustaka z zespołu „Stróże Poranka”, pokaz akrobatyki rowerowej oraz wręczenie tytułu Wolontariusza Roku.

665 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Gala Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej 2015' (1052 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 grudnia 2015 - 14:35

Dom, ten prawdziwy, wymarzony, to poczucie bezpieczeństwa, spokój, radość, ciepło. Niestety, są wśród nas osoby, którym z różnych przyczyn ten dom legł w gruzach i żyją w ciągłym strachu, bólu, a przez to są zmuszone – dla dobra dzieci – uciekać od domowego tyrana. To z myślą o tych mamach został otwarty Dom Samotnej Matki.

254 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dom Samotnej Matki ' (882 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ostatnia szansa na skorzystanie z bezpłatnych konsultacji

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 grudnia 2015 - 14:35

Tylko do końca grudnia br. prowadzone będą konsultacje dla mieszkańców powiatu ełckiego: dzieci, kobiet, mężczyzn – ofiar przemocy domowej oraz kobiet samotnie wychowujących dzieci, będących w ciąży. Oferta pomocowa obejmuje porady z psychologiem, pedagogiem, pracownikiem socjalnym.

327 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ostatnia szansa na skorzystanie z bezpłatnych konsultacji' (552 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pisz. Świetlica z kulturą, cz. II

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 14:44

26 listopada w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II "Bóg jest miłością" odbyło się drugie spotkanie podsumowujące działania w ramach projektu „Różne oblicza teatru i nie tylko”, finansowanego ze środków Fundacji PZU w ramach konkursu „PZU z kulturą”.

400 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pisz. Świetlica z kulturą, cz. II' (1332 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z ŻYCIA SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 14:44

W październiku w Szkole Podstawowej nr 1 w Olecku została zorganizowana zbiórka pluszaków z przeznaczenie dla dzieci mieszkających w Boliwii. W dniu 30 października szkoła wysłała 6 paczek pełnych zabawek.

444 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z ŻYCIA SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (384 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku