Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

<   11121314151617172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103113123133143153163173183193203213223   >

Zapraszamy na zakończenie Peregrynacji

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 maja 2014 - 21:28

„Maryjo bądź nam Przewodniczką w wierze”

21 września 2013 roku powitaliśmy w naszej diecezji Matkę Bożą Jasnogórską w Świętym Wizerunku Nawiedzenia. Tak, jak z wielka radością Ją witaliśmy, tak z wielkim smutkiem będziemy uczestniczyć w pożegnaniu. Zakończenie Peregrynacji odbędzie się 7 czerwca 2014 r. na placu Jana Pawła II o godz. 9.30. Msza św. zostanie odprawiona o godz. 11.00, której przewodniczyć będzie ks. abp Wojciech Ziemba, a homilię wygłosi kard. Stanisław Dziwisz. Zakończenie Peregrynacji jest jednocześnie dziękczynieniem za kanonizację papieży: Jana Pawła II i Pawła XXIII.

840 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapraszamy na zakończenie Peregrynacji' (570 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Organizacja zatrudni psychologa/ psycholożkę do realizacji projektu w Ełku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 maja 2014 - 20:48

Caritas Polska poszukuje osoby na stanowisko psychologa/psycholożki w Ełku

Caritas Polska poszukuje osoby na stanowisko psychologa/psycholożki w ramach projektu pt. „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy IV” realizowanego w Ełku, Łodzi i Nysie - w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.

1447 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Organizacja zatrudni psychologa/ psycholożkę do realizacji projektu w Ełku' (1935 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Uznanie Prezydenta RP dla Wolontariuszy Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: środa, 28 maja 2014 - 14:38

W dniu 23 maja 2014 r. odbyła się XIII Gala Wolontariatu, zorganizowana przez Sieć Centrów Wolontariatu, pod honorowym patronatem Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, Bronisława Komorowskiego. Miejscem spotkania wolontariuszy było Miasteczko Orange, ponieważ partnerem Gali Wolontariatu jest Fundacja Orange. Wszystkie przybyłe osoby powitała prezes firmy - Jadwiga Czartoryska, która również jest członkinią Kapituły przyznającej wyróżnienia i nagrody.

779 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Uznanie Prezydenta RP dla Wolontariuszy Caritas Diecezji Ełckiej ' (1090 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podziel się – Wakacyjna Zbiórka Żywności

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 maja 2014 - 19:03

W dniach 13-14 czerwca 2014 roku (piątek, sobota) Caritas Diecezji Ełckiej na mocy decyzji Ministra Administracji i Cyfryzacji ( Nr 415/2013 z dnia 25 października 2013 r. nr sygn. DAP-ZZP-632-1-406/2013) organizuje Wakacyjną Zbiórkę Żywności. Akcja będzie miała miejsce w 15 sklepach na terenie miasta Ełku, gdzie wolontariusze ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych będą zbierali żywność.

1537 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podziel się – Wakacyjna Zbiórka Żywności' (515 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 maja 2014 - 07:26

31 maja 2014 roku na Placu Jana Pawła II w Ełku Caritas Diecezji Ełckiej organizuje już po raz dziewiąty Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka.

Od dziewięciu lat w całej Polsce na przełomie maja i czerwca Caritas Diecezjalne organizują festyny rodzinne z okazji dnia dziecka pod hasłem „Bądźmy razem”. Na kilka dni miasta zamieniają się w bezpłatne place zabaw pełne atrakcji dla najmłodszych. Dzieci korzystają z wesołych miasteczek oraz uczestniczą w wielu ciekawych konkurencjach sportowych oraz konkursach. Poza występami muzycznymi i teatralnymi oraz atrakcjami sportowymi w programie pikników znajdą się treści propagujące bezpieczeństwo, pokazy działań straży pożarnej i policji. W 2014 roku podczas pikników, które odbędą się w 26 miastach między 24 maja a 8 czerwca dzieci otrzymają od Jeronimo Martins Polska S.A. - ponad 100 tys. paczek z upominkami.

3311 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka w Ełku ' (3725 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU