Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

<   11121314151617172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103113123133143153163173183193203213223233243253263273   >

AMBASADORZY NADZIEI

Autor: Admin Dodano: piątek, 12 lutego 2016 - 08:52

Dzień 11 lutego to Wspomnienie Matki Boskiej z Lourdes, a jednocześnie Światowy Dzień Chorego. Pamiętali o tym wolontariusze Szkolnych Kół Caritas, którzy już nie po raz pierwszy odwiedzili chorych w szpitalu miejskim w Ełku. Tegoroczne odwiedziny to czas wielu uśmiechów i bezinteresownych gestów w stronę drugiego człowieka. Dla większości chorych nasza wizyta była sporym zaskoczeniem, głównie dlatego, że nie wiedzieli o święcie swojej patronki i o Międzynarodowym Dniu Chorego, ale również z powodu bezinteresowności, jaka kierowała młodzieżą odwiedzającą szpital.

489 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'AMBASADORZY NADZIEI' (2145 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jałmużna Wielkopostna 2016 – Pomagamy w leczeniu dzieci i osób starszych.

Autor: Admin Dodano: środa, 10 lutego 2016 - 09:00

Pod takim hasłem przebiegać będzie tegoroczna akcja, która propagowana jest od 2005 roku we wszystkich Caritas na terenie całej Polski. Skarbonkę Jałmużny Wielkopostnej może otrzymać każdy, akcja szczególnie jednak promowana jest przez Szkolne Koła i Parafialne Zespoły Caritas. Młodzież w środowiskach szkolnych uwrażliwiana jest na potrzeby i problemy osób starszych i chorych, natomiast członkowie Parafialnych Zespołów Caritas bezpośrednio służą osobom potrzebującym na terenie parafii.

672 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jałmużna Wielkopostna 2016 – Pomagamy w leczeniu dzieci i osób starszych.' (1877 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Skupienia Pracowników Diecezjalnej Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 10 lutego 2016 - 08:20

„Jezu ufam Tobie,
Miłosierny Boże;
Jeszcze raz mi przebacz, błagam Cię w pokorze”
Sł. Bp. J. Zawistowski

Tradycyjnie jak co roku, w Środę Popielcową został zorganizowany Dzień Skupienia dla pracowników Caritas Diecezji Ełckiej, Kurii Biskupiej i Sądu Biskupiego. Rozpoczął się on konferencją ascetyczną, którą poprowadził ks. dr Dariusz Zalewski.

426 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Skupienia Pracowników Diecezjalnej Caritas' (1153 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Taneczne ferie w piskiej świetlicy Caritas

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 lutego 2016 - 08:10

O tym, że dzieci z piskiej świetlicy uwielbiają zajęcia muzyczno – ruchowe oraz zajęcia taneczne, mieliśmy okazję się przekonać na licznych pokazach organizowanych przez świetlicę. A kiedy za oknem aura postanowiła trochę pokaprysić, a tym samym pokrzyżować wszystkim dzieciom plany na czas ferii, dzieci z piskiej świetlicy zbytnio tym się nie zmartwiły. A dlaczego?

414 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Taneczne ferie w piskiej świetlicy Caritas' (1138 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 lutego 2016 - 07:00

Czy ferie w mieście muszą być nudne?

Dzieciaki z ełckiej świetlicy Caritas, ferie rozpoczęły tradycyjnie od spotkania z panią policjantką, nadkomisarz Agatą Jonik. Pani nadkomisarz, omówiła dzieciakom zasady bezpieczeństwa, jakie obowiązują podczas ferii. Po spotkaniu z panią policjantką, podopieczni świetlicy stworzyli przepis na „Bezpieczne i zdrowe ferie zimowe”.

554 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (2382 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%