<   11121314151617172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102103113123133143153163173183193203213223233   >

No i dłonie uczyniły - ozdoby choinkowe

Autor: Admin Dodano: sobota, 15 listopada 2014 - 18:44

W dniu dzisiejszym dłonie uczestniczek wykonały przy udziale serca ozdoby choinkowe. Jak można zobaczyć na zdjęciach, są to bombki, ale jakie ? nie każdy potrafi takie wykonać. Wystarczył zapał i chęć a przede wszystkim inwencja twórcza. Każda z nas starała się wykonać swój świąteczny świat, tak jak go widzi. Każda praca jest inna, ciekawa i zachwycająca swoi urokiem.

526 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'No i dłonie uczyniły - ozdoby choinkowe' (448 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rywalizacja Wolontariuszy SKC

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 listopada 2014 - 12:30

W dniu dzisiejszym, w Orzyszu odbywają się I Diecezjalne Zawody Sportowe Wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas.
Piątkowy dzień został podzielony na dwie części.

546 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rywalizacja Wolontariuszy SKC' (284 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Uroczystość poświecenia Punktu Przedszkolnego w Ełku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 listopada 2014 - 14:34

Data 13 listopada 2014 roku wpisała się trwale w karty historii Punktu Przedszkolnego Bł. Hiacynty z Fatimy w Ełku. Tego dnia odbyła się szczególna uroczystość poświęcenia placówki. Uroczystość rozpoczęły dzieci, które przemaszerowały w korowodzie wraz z pracownikami przedszkola i przywitały zebranych gości piosenką. Zaprezentowały swoje zdolności wokalne, za co zostały nagrodzone brawami. Poświęcenia punktu dokonał Ks. Biskup Romuald Kamiński. W ciepłych słowach Ks. Biskup mówił o dzieciństwie, podkreślając czystość serca dziecka i brak w dzieciach pychy - wady, która dotyka człowieka dorosłego.

1656 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Uroczystość poświecenia Punktu Przedszkolnego w Ełku' (1699 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Silniejszy od nienawiści”

Autor: Admin Dodano: środa, 12 listopada 2014 - 23:07

Po raz pierwszy nasze miasto odwiedził Tim Guénard autor książki pt. „Silniejszy od nienawiści”. We Francji książka ta należy do kanonu lektur obowiązkowych. W Polsce jej tłumaczenie ukazało się ze względu na wskazanie Jana Pawła II.. Jest to książka opisująca pokiereszowane, traumatyczne dzieciństwo samego autora. Tim Guénard od wielu lat jeździ po świecie i głosi świadectwo swojego życia.

696 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Silniejszy od nienawiści” ' (5523 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zapraszamy!

Autor: Admin Dodano: środa, 29 października 2014 - 14:41

NIEPUBLICZNY PUNKT PRZEDSZKOLNY