<   11121314151617172737475767778798081828384858687888990919293949596979899100101102112122132142152162172182192202212222232242252   >

PRZYGOTOWANIA DO AKCJI „ZNICZ MIŁOŚCI”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 października 2015 - 13:51

Tak, jak każdego roku, rozpoczęliśmy przygotowania do akcji związanej ze Świętem Zmarłych. W dniu 6 października 21 wolontariuszy czynnie uczestniczyło przy obklejaniu zniczy. Już w najbliższą niedziele będzie można nabyć „znicz miłości” w każdej parafii. Zachęcamy gorąco do nabywania naszych zniczy, ponieważ dochód przeznaczany zawsze jest na pomoc drugiemu człowiekowi.

459 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PRZYGOTOWANIA DO AKCJI „ZNICZ MIŁOŚCI”' (563 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WOLONTARIUSZE CARITAS POMOCNI MORSOM

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 października 2015 - 13:59

Chciałbyś dowiedzieć się więcej o hartowaniu ciała a przy okazji, pomagając innym, zahartować ducha? Już 18 października kolejne spotkanie Ełckiego Klubu Morsów "Arktyka", wspieranego przez wolontariuszy Caritas Diecezji Ełckiej.

440 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WOLONTARIUSZE CARITAS POMOCNI MORSOM' (1372 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Teatralnych spotkań ciąg dalszy

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 października 2015 - 13:58

Tym razem na spotkanie z teatrem wytypowany został Białystok - a w nim: Białostocki Teatr Lalek oraz Teatr Dramatyczny im. Aleksandra Węgierki . Dzieciaki ze świetlicy Caritas (Orłowo i Pisz) zanim obejrzały przedstawienia, uczestniczyły w zajęciach edukacyjnych, które odbyły się w Fundacji Wspierania Kultury i Sztuki "Teatr Narwal".

497 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Teatralnych spotkań ciąg dalszy' (2596 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Potrzebujesz porady? Zgłoś się do nas!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 października 2015 - 13:57

Październik to drugi miesiąc, w którym mieszkańcy powiatu ełckiego – doświadczający przemocy domowej oraz samotnie wychowujący dzieci – mogą skorzystać m.in. z bezpłatnych konsultacji psychologicznych czy pedagogicznych. Zakres, częstotliwość konsultacji będą dostosowywane do rzeczywistych potrzeb Beneficjentów.

283 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Potrzebujesz porady? Zgłoś się do nas!' (654 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pierwsze działanie na rzecz osób z upośledzeniem umysłowym za nami

Autor: Admin Dodano: czwartek, 01 października 2015 - 14:24

We wrześniu zakończyło się pierwsze działanie w ramach projektu „Krok ku samodzielności”, którego beneficjentami są osoby z upośledzeniem umysłowym. 15 osób, w dniach 25-29 września, wzięło udział w wyjazdowych warsztatach.

616 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pierwsze działanie na rzecz osób z upośledzeniem umysłowym za nami' (2604 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku