Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

<   1234567891011121314151617181920212223242535455565758595105115125135145155165175185195205215225   >

II spotkanie w środowisku otwartym w powiecie piskim

Autor: Admin Dodano: środa, 18 października 2017 - 07:35

13 października 2017 roku uczestnicy projektu wraz z 2 wolontariuszami „Łamiemy stereotypy” udali się do Pisza, na swoje drugie spotkanie w środowisku otwartym, zorganizowane dzięki wsparciu finansowemu Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

523 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'II spotkanie w środowisku otwartym w powiecie piskim' (2542 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Misyjne warsztaty plastyczne z młodymi wolontariuszami

Autor: Admin Dodano: wtorek, 17 października 2017 - 13:34

Diecezja Ełcka przeżywa I-szy Kongres Misyjny pod hasłem „Idźcie i głoście”. W najbliższą sobotę, 21 października 2017 r. zaplanowano Stację Dorosłych. Trwają intensywne przygotowania do kongresu. Wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas przy Zespole Szkół nr 6 im. Macieja Rataja i Zespole Szkół Sportowych w Ełku zgłosili swoją gotowość, aby służyć pomocą przy rozdawaniu żywności podczas agapy.

137 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Misyjne warsztaty plastyczne z młodymi wolontariuszami' (2457 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Caritas wydaje posiłki w Parku Solidarności

Autor: Admin Dodano: wtorek, 17 października 2017 - 09:50

17 października obchodzimy Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem. Dzień ten ma na celu zwrócenie uwagi na problem biedy i wykluczenia społecznego. Jest też znakiem naszej solidarności z osobami, którym brakuje podstawowych środków do życia. Obecnie wskaźnik ubóstwa w Polsce wynosi 21,9 proc (dane Eurostatu 2016).

103 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas wydaje posiłki w Parku Solidarności' (1105 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Łamiemy stereotypy

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 października 2017 - 17:55

Regularnie, od kilku miesięcy w powiatach piskim, ełckim, oleckim i gołdapskim odbywają się spotkania comiesięczne, podczas których 40-osobowa grupa Beneficjentów projektu „Łamiemy stereotypy”, dofinansowanego ze środków Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich, bierze udział w nauce języka angielskiego, a także w odbywających się naprzemiennie zajęciach sportowo – ruchowych, spotkaniach z dietetykiem.

377 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Łamiemy stereotypy' (2096 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 października 2017 - 13:01

17 października obchodzimy ustanowiony w 1992 r. przez ONZ Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem. Problem ubóstwa jest powszechnym zjawiskiem społecznym, obejmującym wiele aspektów. Ubóstwo występuje w każdym kraju, na całym świecie. Ustrój państwa, położenie geograficzne czy status danego społeczeństwa mają wpływ na skalę problemu ubóstwa, nie istnieją jednak żadne rozwiązania prawne czy faktyczne, który by sprawiły, żeby ten problem całkowicie zniknął.

110 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem' (2417 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,198415 Seconds