<   1112131415161717273747576777879808182838485868788899091929394959697107117127137147157167177187197207217227237247257   >

Przedszkolaki pamiętają o zmarłych

Autor: Admin Dodano: środa, 04 listopada 2015 - 11:48

„W Dniu Zaduszek, w czas jesieni odwiedzamy bliskich groby, zapalamy zasmuceni małe lampki - znak żałoby. Światła cmentarz rozjaśniły, że aż łuna bije z dali, lecz i takie są mogiły, gdzie nikt lampki nie zapali.”

(,,Zaduszki'' W. Broniewski)

Dzień Zaduszny to czas modlitw za zmarłych, odwiedzania cmentarzy i zapalania na grobach świateł, które symbolizują nieśmiertelność duszy. Właśnie tego dnia grupa „Motylki” wybrała się na jesienny spacer, aby symboliczne zapalić znicze na grobach poległych żołnierzy.

348 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przedszkolaki pamiętają o zmarłych' (1763 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Motylki” w gronie Przedszkolaków!

Autor: Admin Dodano: środa, 04 listopada 2015 - 11:28

29 października 2015 r. w Niepublicznym Punkcie Przedszkolnym Bł. Hiacynty z Fatimy Caritas Diecezji Ełckiej odbyła się ważna uroczystość – pasowanie na przedszkolaka.

421 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Motylki” w gronie Przedszkolaków!' (1954 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas w gotowości!

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 października 2015 - 10:25

Jak co roku, przed świętem Wszystkich Zmarłych wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas zaangażowali się w sprzątanie opuszczonych grobów na Cmentarzu Komunalnym w Ełku. Robiąc porządki, młodzi ludzie nie zapomnieli o modlitwie za dusze zmarłych.

354 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas w gotowości!' (1001 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Październik w Punkcie Przedszkolnym Caritas w Augustowie

Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 października 2015 - 12:42

15 października dzieci z Punktu Przedszkolnego Caritas w Augustowie wybrały się na wycieczkę autokarową do Białegostoku. Już sama podróż nowoczesnym autokarem wzbudziła wiele emocji. Pierwszym punktem naszej wycieczki był spacer po alejkach Parku Zwierzynieckiego. Spacerując odkryliśmy ogród zoologiczny – Akcent Zoo. Wiele radości sprawiło dzieciom oglądanie zwierząt, znanych dotąd jedynie z książek: niedźwiedzia brunatnego, wilka szarego, żubra oraz wiele innych.

699 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Październik w Punkcie Przedszkolnym Caritas w Augustowie ' (1630 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w niepowtarzalnym przedsięwzięciu

Autor: Admin Dodano: środa, 28 października 2015 - 12:40

„Zdrowi i Wyjątkowi – I Ty możesz uratować komuś życie”